به گزارش خبرگزاری شبستان، نمایشگاه نقاشی خط های ساسان ناصر نیا جمعه سی ام اردیبهشت در گالری شیرین برپا شده است.
در این نمایشگاه 10 اثر با ابعاد 160×120 و 130 ×130 با تکنیک اکریلیک روی بوم ارائه شده است.
موضوع این آثار مدرن الهام گرفته از اشعار عرفانی به خصوص شعرهای مولانا است که در آن ها اسماءالحسنی هم به چشم می خورد. هنرمند از یک شعر عرفانی یا مصراع خاص ایده گرفته و با توجه به شور و شوق موجود در شعر احساس خود را بیان کرده است.
آثار او در نمایشگاه های قبلی از لحاظ تکنیک، کومپوزوسیون و رنگ بندی ساده تر بوده اند. او در آثار جدید، علاوه بر افزودن به لایههای فرم، و بافت؛ رنگهای جدید(عمدتاً رنگهای گرم، گاهی کدر، گاهی درخشان) را به کار برده است که این انتخاب ارتباط مستقیمی با منبع الهام گیری وی در این مجموعه که همانا فرهنگ اصیل، و عمیق عرفانی ماست دارد.
او در مورد رنگ گذاری آثارش می گوید: در این اشعار پرشور و شوق از رنگ هایی گرم و پر تحرک مثل قرمز،نارنجی و ترکیباتی از سفید و سیاه استفاده کرده ام و احساس خود را به این گونه به روی تابلو نشان داده ام.
او در ادامه افزود: وقتی حس غالب کار با رنگهای گرم جای خود را پیدا کرد، رنگهای همراه که غالباً سیاه و سفید هستند، جای خود را با توجه به پلان بندی، ترکیب بندی، و همینطور تحرک فرمها می یابند.
خط ها در آثارش از قواعد و قانون خاصی پیروی نمی کنند و در خلق آثار از فرم هایی که خود در طول این مدت به آن رسیده استفاده می کند و می توان گفت شاید در آن حروف یا کلماتی باشند که به شکل خط نستعلیق یا نسخ دیده شود اما به طور کل همگی به گونه ای آزاد خلق شده اند ، ناصر نیا در مورد مراحل انجام کار می گوید: من مانند خطاطهای سنتی در طول تاریخمان؛ قطعه شعری(بیشتر از مولانا) را انتخاب میکنم سپس در اطراف مصرعی یا فرازی از آن شعر شروع به بداهه نویسی، یا همان سیاه مشق میکنم. بنا بر این نتیجه به نوعی برداشتی مدرن از شعر می باشد که حروف خوانا با لایههای دیگر به هم می آمیزند و در رقصی پر تحرک، به ایستایی نهایی می رسند.
لایه های مختلف کار و خوانا نبودن خطوط باعث می شود تا مخاطب در وهله اول پی به موضوع اثر و شعر استفاده شده در آن نبرد اما با توجه به اسم اثر که کلمه ای است که از مصراع بکار رفته در آن گرفته شده باعث می شود کد رمز این آثار برای مخاطبان مشخص گردد.
ساسان ناصر نیا متولد 1353 از تهران است و لیسانس گرافیک خود را از دانشگاه آزاد دریافت کرده است. او تا کنون درنمایشگاه های متعددی در خارج از ایران دوبی و داخل ایران شرکت داشته است.
این نمایشگاه تا 13 خرداد در گالری شیرین دایر خواهد بود و علاقمندان می توانند همه روزه(غیر از دوشنبه ها) از ساعت 4 تا 8 از این آثار دیدن نمایند.
گفتنی است است گالری شیرین واقع در بلوار اندرزگو ، خیابان سلیمی ، باغ انجمن خوشنویسان است.
پایان پیام/
نظر شما