کپی کاری کتاب گریزی می آورد

حجت الاسلام طالبی تشکیل هیئت مخصوص چاپ کتاب درهر انتشارات به منظور بررسی کتاب ها پیش از چاپ را مانع کپی کاری و چاپ آثار بی کیفیت دانست.

حجت الاسلام صادق طالبی، نویسنده در مورد علل کپی کاری آثار ادبی به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: بعضی از افراد از نظر علمی و نگارشی بی بضاعت هستند با وجود این می خواهند خود را در جمع نویسندگان جا کنند. این افراد چون دانش و تخصص لازم و کافی را ندارند آثار دیگر نویسندگان را دستکاری و به اسم خود چاپ می کنند تا به عنوان نویسنده مطرح شوند.

 

حجت الاسلام طالبی ادامه داد: برخی از افراد حتی کارهای ترجمه شده را کپی برداری و به اسم خود چاپ می کنند. زیباترین ترجمه اصول کافی را آقای مصطفوی انجام دادند و ده ها نفر ترجمه ایشان را دستکاری کردند و به اسم خود ارایه دادند. مسئله ای که در کپی برداری از ترجمه ها پیش می آید این است که چون این افراد مترجم نیستند، امانت اصلی نویسنده را زیر سوال می برند.

 

وی اشتباه ناشران را یکی از علل مهم کپی کاری آثار ادبی دانست و افزود: متأسفانه ناشران به خاطر کسب درآمد از هر کس اثر قبول می کنند، این امر ضمن چاپ آثار بی کفیت به رواج کپی کاری هم کمک می کند.

 

این نویسنده با تأکید بر اینکه هر ناشری باید یک هیئت مخصوص چاپ کتاب داشته باشد، عنوان کرد: وقتی این هیئت تشکیل شود و کتاب ها را قبل از چاپ مورد بررسی قرار دهد از چاپ آثار کپی شده جلوگیری به عمل می آید. متأسفانه برخی ناشران که فایل را از نویسنده می گیرند حفظ امانت نمی کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: ناشران نباید آثار کپی را چاپ کنند زیرا این امر به جامعه فرهنگی صدمه می زند. ناشران باید به دنبال کسانی باشند که از نظر علمی جامع و کامل باشند نه افراد بی سواد، آنها نباید از هر کسی کتاب چاپ کنند، هر کسی که از راه برسد و کتابی داشته باشد که نویسنده نیست.

 

حجت الاسلام طالبی با اشاره به اینکه برخی موسسات و دانشگاه ها هم در رواج کپی کاری بی تاثیر نیستند، اظهار داشت: دانشگاه ها برای چاپ کتاب امتیازی را به اساتید می دهند و برخی موسسات هم به کارکنان خود که اثری چاپ کنند امتیاز می دهند. مسئله امتیاز و رتبه بندی از روی چاپ کتاب و تعداد اثر باعث می شود که برخی برای تسریع چاپ کتاب و گرفتن امتیاز بیشتر از روی آثار دیگران کپی برداری کنند.

 

وی رواج کپی کاری آثار ادبی را به فرد جامعه فرهنگی کشور دانست و گفت: ارزش مطالب علمی و ادبی و شخصیت نویسندگان با کپی کاری زیر سوال می رود و جامعه نیز از رشد علمی و فرهنگی باز می ماند.

 

این نویسنده با اعتقاد به اینکه کپی کاری بین مخاطبان و کتاب فاصله می اندازد، بیان کرد: میزان مطالعه مردم چین در 24 ساعت، 14 دقیقه است و در ایران یک و نیم دقیقه است. رواج کپی کاری باعث کاهش بیشتر سرانه مطالعه در کشور می شود به نوعی کتاب گریزی در جامعه ایجاد می شود.

 

حجت الاسلام طالبی تصریح کرد: وقتی مردم از کتاب فاصله بگیرند برکات علمی و فرهنگی جامعه کم می شود. مردم به جای اینکه جذب دین و علم شوند رو به چیزهایی می آورند که ضد دین است، بدین ترتیب فرزندان خانواده های این جامعه نسبت به کتاب بیگانه می شوند زیرا والدین آنها کتاب گریز بوده اند.

 

پایان پیام/

کد خبر 400168

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha