به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی، تولیت حوزه علمیه امام خمینی (ره) و استاد اخلاق حوزه تهران در جمع علما، طلاب و خیل کثیری از مردم در حسینیه شهید حاج ابراهیم همت میدان خراسان بالاترین سرمایه بشر را تسلیم و رضا در برابر خداوند متعال خواند و گفت: آدم های افزون طلب، جاه طلب و قدرت طلب هیچگاه از زندگی راضی نمی شوند برای آنکه همواره خود را با فرد بالادست مقایسه می کنند.
وی ادامه داد: بنده یکی از نکاتی که همواره به هنگام قرائت خطبه عقد به عروس و دامادها می گویم این است که از چشم و همچشمی اجتناب کنند.
عضو شورای عالی حوزه علمیه تهران با تأکید بر اینکه فرد افزون طلب به هر قدرت و جایگاهی که برسد مدام به خود می گوید چرا من مثل دیگری که بالاتر از من می باشد، نیستم لذا هیچگاه دارای آرامش درونی نمی شوم.
وی انسان اهل قناعت را واجد آرامش درونی خواند و بیان کرد: شعار چنین فردی این است هرچه از دوست رسد، نیکوست.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی خاطرنشان کرد: باید در امور مادی همواره به افراد پایین دست که سطوح پایین تری زندگی می کنند، نگاه کرد اما در امور معنوی به افراد بالاتر که در بالاترین مراتب معنوی قرار دارند، توجه کرد.
تولیت مدرسه علمیه امام خمینی (ره) افزود: به امام سجاد (ع) گفتند اگر می شود کمتر عبادت کنید، حضرت فرمودند صحیفه امام علی (ع) را بیاورید و خطاب به فرد سوال کننده فرمودند ای کاش می توانستم مانند جدم امام علی (ع) عبادت کنم.
استاد حوزه این کلام از حضرت امام سجاد (ع) را مصداق عینی نگاه به الگوهای والاتر در معنویت خواند و تصریح کرد: همواره باید مانند ائمه (ع) عبادت، هدایت و دستگیری از مردم را سرلوحه امور خود قرار داد.
عضو شورای عالی حوزه علمیه تهران در ادامه به قرائتی از امام رضا (ع) پرداخت که فرمودند دین 4 رکن دارد، رضای به قضای الهی، توکل بر خداوند، تسلیم در برابر پروردگار متعال و تفویض امور به او.
وی با انتقاد از کسانی که دایما به مسایل سیاسی دامن می زنند، خاطرنشان کرد: در حالی که مردم دچار مشکلات شدید اقتصادی هستند برخی افراد و شخصیت ها به جای حل مسایل و مشکلات مردم به اختلافات دامن می زنند در حالی که این روش برخلاف سنت بزرگان و پیشوایان دین است.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی با تصریح بر اینکه علامه طباطبایی (ره) شخصیتی بی نظیر در فلسفه، ریاضی، شعر، نویسندگی، حفظ و غیره بودند، گفت: با وجود تمامی این منزلت و جایگاه والای علمی ایشان حقیقتا فردی عارف بوده و با عمل به دستور اخلاقی آقاسیدعلی قاضی طباطبایی مراحل سیر و سلوک الهی را طی کرده و از بهشت عبور نموده بودند.
وی ادامه داد: برخی به آقای بروجردی (ره) فشار می آوردند که درس فلسفه علامه طباطبایی مشکلات برای حوزه به وجود آورده است لذا به ایشان بفرمایید این درس را تعطیل کنند، آقای بروجردی نیز چنین می کنند، علامه طباطبایی در پاسخ چنین مرقوم می فرمایند بنده نیز مانند شما فردی مجتهد هستم لذا همانطور که حضرتعالی فلسفه را حرام می دانید بنده تدریس آن را واجب می دانم لذا اگر زمانی تدریس فلسفه در حوزه ممکن نباشد به علی آباد قم رفته و از آنجا تدریس می کنم اما اگر کلام شما که حقیقتا زعیم و امیر شیعیان جهان هستید در حکم فتوای حکومتی باشد بنده اطاعت امر کرده و این درس را کنار می گذارم.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی این روش علامه طباطبایی را مصداق عینی تسلیم در برابر ولایت دانست و گفت: همگان باید اینچنین در برابر امر ولی تسلیم باشیم. وی با اشاره به اینکه توکل به آدمی شجاعت و قدرت می دهد، گفت: کسانی که مانند سلمان و ابوذر اهل تسلیم بودند در حوادث مختلف روزگار از جمله حادثه غدیر دچار مشکل نشدند اما کسانی که همواره کنار پیامبر گرامی اسلامی بوده اند به محض رحلت ایشان گفتند ما در امور سیاسی به دین کاری نداریم و بدین ترتیب سکولار شدند.
استاد حوزه تهران ادامه داد: در توکل کار را به وکیل می سپارد ولی هر لحظه منتظر حصول نتیجه است اما در مقام تفویض آدمی همه امور را به خدا می سپارد. وی با اشاره به اینکه وقتی می خواستند جناب ابراهیم را به آتش بیاندازند همه عالم ناراحت شدند لذا ملائک به ایشان گفتند از ما کمک بخواه تا آتش را خاموش کنیم، ایشان گفتند خیر. ملائک گفتند پس خودت دعا کن که از آتش نجات یابی. جناب ابراهیم پاسخ دادند آنکه عالم است اگر صلاح مرا در آتش بداند مطیع امر او هستم و اگر صلاح بداند خود مرا نجات می دهد.
وی در پایان با اشاره به اینکه رکن دین یعنی لذا توکل، تسلیم و تفویض را نزدیک کننده آدمی به مقام بندگی خواندند، خاطرنشان کرد: اگر کسی مانند امام خمینی (ره) به مقام تسلیم برسد که به راحتی و با یقین می گوید آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.
تولیت حوزه علمیه امام خمینی (ره) در پایان گفت: باید همگان مانند امام خمینی (ره) به مقام توکل رسیده و همه امور را در دستان خداوند متعال بدانند.
پایان پیام/
نظر شما