به گزارش خبرنگار شبستان، محمدرضا زرین دست، دبیرعلمی هشتمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد امروز در مراسم برگزاری این کنگره گفت: مصرف مواد هر روز در جامعه بیشتر می شود و مخلوط کردن این مواد با هم و ساختن مواد جدید، کار درمان اعتیاد را مشکل تر می کند.
وی اظهار کرد: گاهی حتی افراد را در اعتیاد مقصر نمی دانیم، زیرا ژنتیک در اعتیاد و حتی درمان آن نقش دارد و امیدوارم روزی از طریق ژن تراپی معتادان را درمان کنیم.
زرین دست با بیان اینکه موبایل، اینترنت، سکس ،ورزش و مطالعه همه وابستگی می آورند، گفت: اگر جلوی اعتیادهای ساده را بگیریم، فرد سراغ وابستگی های دارویی می رود، بنابراین چرا وسایل ساده تری در اختیار افراد برای وابستگی قرار ندهیم تا آنان معتاد نشوند؟
وی تصریح کرد: محیط و خانواده با گرفتن پاداش از افراد به عنوان عامل هایی عمل می کنند که می توانند افراد را به اعتیاد دارویی برسانند، پس نباید جلوی پاداش های طبیعی افراد را گرفت.
زرین دست با بیان اینکه بیماری های روحی و روانی مهمترین عاملی است که می توانند افراد را به اعتیاد برسانند، تصریح کرد: بنابراین در درمان نباید فقط به دنبال درمان وابستگی جسمی اعتیاد باشیم بلکه باید به وابستگی روانی نیز توجه کنیم.
همچنین دکترمحمد تقي جغتایی رییس دانشگاه علوم بهزیستی امروز درهشتمین کنگره دانش اعتیاد با بیان اینکه اعتیاد یکی از مسایل اصلی نظام سلامت است گفت: در نظر پزشکان مهمترین مسله امروز جامعه مشکلات قلبی ، عروقی ،ریه و سرطان است ولی طبق سوال پرسیده شده از مردم مهمترین و بزرگترین مشکل در نظام سلامت اعتیاد است.
وی با بیان اینکه اعتیاد یک مساله پیچیده است چون علت هایش پیچیده و متعدد است اظهار کرد:عوامل دیگری مانند پیشگیری، درمان و توانمند سازی از مواردی است که باعث پیچیده شدن مساله اعتیاد شده است.
جغتایی با اشاره به اینکه نظام سلامت جزء اولویت های مهم دولت یازدهم است تصریح کرد:این یک فرصت تاریخی است چون هم دولت ،وزیر کشور و وزیر بهداشت و هم آحاد مردم علاقمند به حل معضل اعتیاد در جامعه هستند.
رییس دانشگاه علوم بهزیستی همچنین برمساله آموزش در جامعه نیز تاکید وافری کرد.
پایان پیام/
نظر شما