میانگین سرانه فرهنگی برای هر ایرانی 15 سانتی متر است

خبرگزاری شبستان: معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه میانگین سرانه فرهنگی برای هر ایرانی باید حداقل یک متر مربع باشد گفت: این میزان در کشور به غیر از فضای مساجد 15 سانتی متر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد،علی اضغر کاراندیش مرورستی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز (19 شهریور) در مراسم تکریم و معارفه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به سبقه تاریخی و فرهنگی مردم یزد گفت: صداقت، درستی، اخلاق و ... مردم استان یزد در کشور و حتی دنیا زبانزد است.

 

وی با بیان اینکه علمای فرهیخته، بزرگان علم، ادب، هنر، فرهنگ و ... در یزد بسیار دیده می شود افزود: در یزد افرادی وجود دارند که هم در صنعت و هم در تدین و اخلاق پیشگام هستند که ما در نقاط دیگر کشور کمتر با این افراد روبرو می شویم.

 

کاراندیش با بیان اینکه انقلاب ما انفلابی فرهنگی بود گفت: این مطلب بارها مورد تاکید امام (ره) قرار گرفت و رهبر معظم انقلاب نیز بارها در این زمینه مطالبی را بیان کرده اند تا جایی که در نامگذاری سال و سخنرانی های اخیر خود توجه ویژه ای به آن داشته اند.

 

وی افزود: دستگاه های بسیاری در کشور در مقوله فرهنگ فعایت دارند چه دستگاه هایی که در گذشته وجود داشته اند و چه آنهایی که جدیدا در این زمینه فعال شده اند اما متاسفانه اعتباراتی که در این زمینه تخصیص داده می شود کافی نیست.

 

کار اندیش با اشاره به  تخصیص 56.1 دهم درصد از بودجه کشور به آموزش، رفاه و تامین اجتماعی اظهار داشت: از این میزان تنها 4.5 درصد مربوط به حوزه فرهنگ است.

 

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: این در حالی است که سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از بودجه حوزه فرهنگ تنها 17 درصد است.

 

وی با اشاره به کمبود فضای فرهنگی در کشور گفت: میانگین سرانه فضای فرهنگی در کشور باید حداقل به ازای هر نفر یک متر مربع باشد که این میزان در کشور به غیر از فضای مساجد 15 سانتی متر است.

 

کار اندیش اضافه کرد: ما هم از لحاظ فضای فرهنگی و هم از لحاظ اعتبارات در کشور ضعیف هستیم که این امر نیازمند توجه بیشتر مسئولان کشور است.

 

وی رسالت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را ترویج و رشد ارزش های اخلاقی و دینی در جامعه اعلام کرد و گفت: در این مسیر ابتدا باید هدف را بشناسیم و سپس به دنبال راه هایی برای رسیدن به این هدف باشیم.

 

کاراندیش با بیان اینکه در این مسیر باید به موقعیت زمانه توجه داشته باشیم اظهار داشت:زمانی مساجد تنها محل تبلیغ دینی ما بود اما اکنون کودکان ما در استفاده از وسائل ارتباطی از والدینشان پیشی گرفته اند.

 

وی با بیان اینکه در گذشته سینما جایگاهی نداشت گفت: امروز سینما به جایگاه مهمی در فرهنگسازی و انتقال فرهنگ تبدیل شده است.

 

کاراندیش با اشاره به رشد شبکه های ارتباطی و اجتماعی گفت: بخشی از این شبکه ها برای مقابله با فرهنگ ما می باشد اما عده ای از کشورها نیز از این امکانات برای ترویج فرهنگ خود استفاده می کنند.

 

وی تصریح کرد: ما نیز باید در مقابل توطئه دشمنان برنامه داشته باشیم و از این امکانات در جهت ترویج و اشاعه فرهنگ خود و مبارزه با فرهنگ آنها استفاده کنیم.

 

کاراندیش گفت: فرهنگ دینی و تاریخ درخشان ایران سرمایه ای ارزشمند برای ماست که باید آن را به تمام مردم در داخل و خارج کشور عرضه کنیم.

 

وی با بیان اینکه ما در کشور 15 درصد فضای فرهنگی مورد نیاز را در اختیار داریم گفت: این فضا نمی تواند جوابگوی نیازهای فرهنگی مردم باشد.


معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به خرد شدن بودجه های فرهنگی در دستگاه های مختلف افزود: باید از موازی کاری در عرصه فرهنگ پرهیز کنیم و تا به این نتیجه نرسیم که باید همه با هم در زمینه فرهنگی و هنری اقدام کنیم متضرر خواهیم بود.

 

وی با اشاره به رویکردهای وزارتخانه در حوزه های مختلف گفت: در حوزه مطبوعات و اطلاع رسانی به دنبال توسعه فضای آزادی بیان و قلم هستیم چراکه مطبوعات رابط بین مدیران و مردم هستند.

 

کاراندیش برگزاری دوره های آموزشی اخلاق حرفه ای برای خبرنگاران، دسترسی خبرنگاران به اطلاعات، برخورد با سایت های غیر مجاز و توقیف 500 هزار سایت را از دیگر فعالیت های انجام شده در این حوزه دانست.

 

وی خرید  کتاب برای سه هزار کتابخانه عمومی سطح کشور، برگزاری نمایشگاه فروش آثار هنری در تهران با فروش 13 میلیارد تومانی و در خارج از کشور با فروش سه میلیون دلاری برای اولین بار، تجهیز کلیه سینماهای کشور به سیستم دیجیتال، تولید فیلم های فاخر سینمایی، تولید محتوا، برگزاری برنامه های فرهنگی هنری در 70 کشور دنیا از طریق رایزنان فرهنگی و ... را از جمله اقدامات این وزارتخانه دانست.

 

وی با اشاره به فعالیت 18 هزار باب کانون فرهنگی هنری در مساجد کشور گفت: این کانون های توانسته اند برنامه های خوبی را در مساجد اجرا کنند. 

 

پایان پیام/

کد خبر 401043

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha