به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، امروزه در دنیا انواع مختلف گردشگری وجود دارد که از آن جمله می توان به گردشگری طبیعی، گردشگری روستایی، گردشگری غذا و گردشگری موسیقی گردشگری زیارتی، گردشگری تاریخی و غیره اشاره کرد.
روستای ورکانه یکی از روستاهای دهستان الوند کوه شرقی در شرق شهرستان همدان است که در دامنه کوه قرار دارد و کوههای سرده در سه کیلومتری شمال شرقی، کوه سرخ بلاغ در سه کیلومتری جنوب غربی و کوه قرهداغ در چهار کیلومتری شرق این آبادی قرار دارند.
در 20 كيلومتري همدان روستايي به نام وركانه سالهاست كه مورد توجه برنامهريزان گردشگري است اما در زمینه جذب گردشگر هنوز نتوانسته است جایگاه مناسبی را به خود اختصاص دهد. وركانه چند صباحي است كه عنوان نگين گردشگري را در استان به يدك ميكشد اما اين نگين زير سايه كمتوجهيها خوب نميدرخشد.
در روستای ورکانه باغ های سرسبز، اراضی و فضاهای سبز، نقطه مثبت و پتانسیل فعال برای برنامه ریزی جهت جذب گردشگر محسوب میشود زیرا باغ به عنوان فضای اصلی زندگی برای مردمان این روستا مطرح است و در جای جای زندگی افراد رخنه کرده است به طوری که حضور باغ، هر چند کم وسعت، در حیاط خانهها به وفور دیده میشود.
گردشگری، موتورمحرکه استان همدان
ریحان سروش مقدم، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان به خبرنگار شبستان گفت: موتورمحرکه استان همدان پرداختن به گردشگری است و با اجرای کار زیربنایی، نظامند و پژوهش محور می توان به آن رسید.
وی افزود: روستای گردشگری ورکانه یکی از محورهای گردشگری و توسعه است و باید با جذب سرمایه گذار در رستاهای هدف پتانسیل و ظرفیت گردشگری استان را ارتقا دهیم.
وی تصریح کرد: روستای ورکانه همدان یکی از شش روستای گردشگری همدان است که نام آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و به عنوان منطقه ویژه گردشگری کشور مطرح شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان اظهار داشت: گردشگران در اين روستا به دليل نبود تابلوهايي كه مسير گردشگري را نشان ميدهد سردرگم ميشوند كه اين موارد نيازمند مديريت است كه جز با تعامل ارگانهاي مرتبط محقق نخواهد شد.
سروش مقدم خاطرنشان کرد: در صورت تأمين زيرساختها و ارائه خدمات به گردشگران در روستاي وركانه ميتوان انتظار داشت اقتصاد جامعه محلي متحول و زمینه كارآفريني و اشتغال در اين روستا ایجاد شود.
وی ابرازکرد: خانههای قدیمی روستا با استفاده از مصالح بومی سنگ، چوب، خشت و گل ساخته شدهاند و به دلیل سرمای سخت زمستانی دیوارهای ضخیمی دارند.
ورکانه، ظرفیتی مستعد برای پرورش اسب های اصیل
بابک مغازه ای، عضو فعال تشکل گردشگری کشور به خبرنگار شبستان گفت: روستای ورکانه دارای بافت و اصطبل های تاریخی در ایران و جهان می باشد و محل پروش اسب های اصیل عرب و ایرانی بوده است.
وی افزود: در استان همدان انجمن پویشگران پاک، دوستداران زمین، نبض سبز حیات، کمیته میراث فرهنگی پایداری بنیادمهر و انجمن پرورش اسب از حامی گردشگری استان هستند.
وی تصریح کرد: در راستای ترویج، گسترش، توسعه پایدار گردشگری، حفظ میراث فرهنگی، محیط زیست، میراث تاریخی و معنوی از مهمترین ارکان فعالیت تشکل های گردشگری است.
عضو فعال تشکل گردشگری کشور خاطرنشان کرد: روستای ورکانه به لحاظ کار و استفاده از مصالح بومی و محلی به خصوص مصالح سنگی منحصر به فرد است و کاربرد سنگ به صورت یک مصالح عام و متعارف در چهره و سیمای روستا خودنمایی میکند.
مغازه ای ويژگيهاي منحصربهفرد وركانه و اينكه اين منطقه را خاستگاه اسب اصيل ايراني دانست و گفت: این مهم موجب شده ايده گردشگري اسب در همدان محقق شود.
اين فعال گردشگري گفت: در كشورهاي ديگر گردشگري اسب به معناي حركت در مسيرهاي تاريخي و طبيعي با اسب است؛ زیرا ما در كشور صاحب بيش از شش نژاد اسب هستيم پس ميتوانيم با بهره بردن از پتانسيلهايي چون اصطبل وركانه اين مهم را در غرب كشور و همدان محقق كنيم.
گفتنی است: در آن زمان نقیخان قراگوزلو، خان روستا بوده و بعد از او نیز دخترش ارباب و حاکم روستا شده است و در حال حاضر نیز اصطبلی که در دو کیلومتری جنوب روستا ساخته شده، بقایایی از آن زمان است و این اصطبل در سالهای پیش از انقلاب به عنوان مرکز پرورش اسب دربار مطرح بوده و در حال حاضر نیز جز آثار دیدنی روستا به شمار میرود
شایان ذکر است: این بنا دارای طول و عرضی به ابعاد 75 در 22 متر و با زیربنای کل یک هزار و 650 مترمربع ساخته شده و دارای یک حیاط مرکزی است که در دو طرف حیاط فضای نگهداری اسب وجود داشته و دو ضلع دیگر، ورودی و انبار علوفه بوده است.
پایان پیام/
نظر شما