به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومي کميته امداد این استان، علي حسين احمدي در اولين گردهمايي ذينفعان و فعالان حوزه فرش دستبافت و گليم نقش برجسته در مرکز استان، اظهار کرد: کميته امداد خود را متولي فرش توليدي استان نميداند و با هدف تامين اقتصاد خانوادههاي تحت پوشش خود، برطرف کردن بيکاري، استحکام اقتصاد کشور و تحکيم و تعالي فرهنگ استان به اين عرصه ورود پيدا کرده است.
احمدي، به سرمايهگذاري 4 ميليوني کميته امداد در جهت پردازش مدل کاري صنعت فرش و تدوين آن در 6 محور اشاره کرد و گفت: تدوين برنامه هدفمند و هوشمندانه، آموزش و مهارتآموزي، ايجاد نظام پشتيبان، نظام حمايتي فني، نظام پايش تکويني و نظام بازاريابي و فروش محصول محورهاي اجرايي کميته امداد در جهت احياء، تحرک و پويايي فرش بوده است که با اين محورها بافنده از توليد تا فروش هيچگونه دغدغهاي از لحاظ تامين مواد اوليه، طرح، سلامت جسمي و فروش محصول نخواهد داشت.
مديرکل کميته امداد امام خميني (ره) استان ايلام بر آشنايي بيشتر بافندگان با سلايق خريداران و سرمايهگذاران تاکيد کرد و گفت: شبکه بازاريابي بايد فعال باشد تا سود فروش به ذينفعان برسد.
وي، افزود: فرش پازليک دستاورد زحمت خانوادههاي ايراني است که نبايد اجازه داد به راحتي به غنيمت برده شود، به همين جهت بايد همهي متوليان و مسئولان از اين صنعت صيانت کرده و راههاي توسعه و رشد آن را فراهم کنند.
مديرکل کميته امداد امام خميني(ره) استان ايلام با بيان اين که صنعت ماشيني شدن و سودجوييهاي خطرناک به حوزه فرش ضربه زده است، ادامه داد: براي حفظ اصالت واقعي اين صنعت در مقابل هجوم سودجويان بايد برنامهريزي پايدار انجام شود.
وي، با بيان اينکه در حال حاضر در کشور بين 9 تا 10 ميليون نفر از طريق بافت فرش معيشت خود را ميگذرانند، تصريح کرد: مسئولان بايد از ظرفيتهاي موجود استان براي رشد و توسعه کمي و کيفي صنعت فرش به عنوان ظرفيت بالقوه استفاده کنند، چرا که توجه به اين شاخه توليدي توان حذف بيکاري و بهبود معيشيت مردم استان را دارد.
احمدي، ابراز کرد: تاثيرگذاري نقش فرش در اقتصاد با تغيير طرح بافت خانه به خانواده محسوستر است و از طرفي اگر بتوان با فرهنگسازي بافت را از زنانه بودن به زنانه _ مردانه شدن تغيير دهيم، محصول توليد شده خانوادگي خواهد بود و اشتغال رونق ميگيرد.
وي، یادآور شد: بايد به توليد فرش مناطق جغرافيايي ديگر کشور که موجب بنيه اقتصادي خانواده شده است، توجه کرد و توليد فرش استان را که از هنر، ذوق و ظرفيت بافندگان ناشي ميشود، به حد بالايي رساند، البته بافت ايلام با توجه به کيفيت و شهرت ملي که دارد، نياز به نقشه بومي به عنوان مهر تاييدي براي توليد آن به نام استان ايلام دارد.
مديرکل کميته امداد امام خميني (ره) استان ايلام فرش را به لحاظ سودآوري اولين صنعت بعد از نفت و مشتقات آن دانست و گفت: بايد دلالان از پروسه صنعت فرش خارج شوند، چرا که اين گروه توجهي به توسعه، ارتقاء کيفي و سودآوري بافندگان ندارد و فقط منفعت خود را طلب ميکنند.
وي، در پايان خاطرنشان کرد: صنعت فرش نيازمند نگاه فرهنگي مثبت و موثر است و بايد ديدگاه مردان را نسبت به اينکه اين هنر کار زنانه است را در راستاي توليد بيشتر با کمترين زمان و هزينه، تغيير داد.
پایان پیام/
نظر شما