جدیدترین اقدامات پزشکی حج 93 تشریح شد//اجرای طرح پایلوت داروی آیمود در موسم حج 

خبرگزاری شبستان: معاون آموزش و پژوهش مرکز پزشکی حج و زیارت در خصوص اقدامات جدید پزشکی حج 93 بیان کرد: در سال جدید داروی جدید "آیمود" به جهت افزایش قوای ایمنی بدن در اختیار حجاج قرار می گیرد.

امین رضا طباطبایی معاون آموزش و پژوهش مرکز پزشکی حج و زیارت در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ ضمن بیان سخنانی پیرامون جدیدترین اقدامات مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: همه به این مسئله اذعان داریم که در هیچ دینی به اندازه اسلام نسبت به مسئله بهداشت و درمان توجه نشده است و از همین روی کادر پزشکی و خدمتگزاران مبحث پزشکی حج به سبب وظیفه انسانی و دینی خود اهتمام ویژه ای به تعهدات خود دارند.

وی اشاره کرد: زائران خانه خدا که سالیان بسیاری در صف انتظار می مانند نیاز آن را دارند که با امنیت جسمی و روانی در مناسک حج حضور یابند و بخش عمده تامین این امنیت بر عهده کادر پزشکی حجاج می باشد، فلذا بایستی برای احقاق این نیاز همه تلاش كنيم با امكانات و شرايطي كه وجود دارد، بالا‌ترين بهره برداري را در خدمت رساني به زائران داشته باشيم و آنچه كه به عنوان وظيفه براي ما مقرر شده است را به خوبي انجام دهيم.

وی افزود: كادر پزشكي همواره بر اساس سوگند نامه‌اي كه ياد كرده‌اند بايد به بيمار احترام بگذارند و براي خدمت و بهبودي شرايط جسماني آن‌ها تلاش كنند البته اين تكريم در حج بايد قوي‌تر و بيشتر باشد.

دکتر طباطبایی در ادامه به بیان وظایف معاونت آموزش و پژوهش در ایام حج سال جاری پرداخت و گفت: معاونت آموزش و پژوهش مرکز پزشکی حج و زیارت اولویت های پژوهشی خود را براساس بیماری های شایع حج و عمره تنظیم می کند و یکی از مهم‌ترین مسائل مرتبط با خود را ارتقاء فرآیندهای آموزشی حجاج در حوزه بهداشت و درمان می داند.

وی در توضیح این مطلب بیان کرد: در موسم حج با دو گروه بیماری مواجه هستیم که اولین آنها بیماری هایی هستند که شیوع بیشتری دارند و برای زائرین گرفتاری ایجاد می کنند و در رأس آنها بیماری های تنفسی مانند سرماخوردگی ساده و یا حتی عفونت های ریوی حاد می باشد. گروه دوم بیماری ها نیز، آن دسته از امراضی هستند که شیوع کمتری دارند ولی تهدید کننده زندگی زائرین می باشند و بیماری های قلبی و عروقی از این دسته اند.

وی با اشاره به کاهش شیوع بیماری ها در ایام حج افزود: روش های تشخیص بیماری و روش های مدیریت و یافتن راه درمان بیماری ها در دو گروه مذکور اولویت های پژوهشی ما می باشند و براساس پژوهش هایی که در این دو حوزه انجام می پذیرد، پروتکل ها و دستورالعمل های درمانی تنظیم می گردد و به صورت مرحله مرحله به پزشکان ارائه می شود.

طباطبایی با بیان اینکه پزشکان در کشور سلایق درمانی خاص خود را دارند گفت: معالجه بیماران در ایام حج براساس شرایط خاص منطقه ای و آب و هوایی، دستورالعمل های خاص خود را دارند و پزشکان در طول سفر برای درمان بیماران ملزم به اجرای این دستور العمل ها می باشند و از سلایق درمانی خود منع می شوند.

وی در توضیح این مطلب به اجرای طرح پایلوت داروی آیمود در موسم حج اشاره کرد و گفت: در سال جاری در نظر داریم با همکاری یک شرکت دارویی ایرانی که مدتی است داروی تقویت سیستم دفاعی بدن به نام آیمود را به ثبت جهانی رسانده است به صورت آزمایشی در موسم حج مورد بررسی قرار دهیم.

دکتر طباطبایی افزود: پس از سپری شدن آزمایشات داروی آیمود بر روی بیماران و ثبت این دارو از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و اثبات فقدان هرگونه عوارض و همچنین تثبیت گفته های علمی محققان در مورد این دارو، آیمود امسال در طرحی جامع و برای جامعه هدف تعیین شده در مراسم حج تمتع امسال مورد استفاده قرار می گیرد تا انشاالله بتوانیم وارد پروتکل  درمانی این دارو در ایام حج بشویم.

وی همچنین اشاره کرد: برای سفر حج تمتع سال جاری تعدادی دستگاه سنجش مولکولیPCR خریداری خواهد شد و در ایام حج مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: دستگاه PCR به علت دارا بودن ویژگی و حساسیت بالا و سرعت و سهولت آن جایگاه ویژه ای در تحقیقات ما به جهت شناسایی و تعیین نوع ویروس های موجود در عربستان سعودی دارد و به کمک آن می توانیم انواع آلودگی ها و میکروب ها را مورد بررسی قرار دهیم.

طباطبایی اشاره کرد: ورود این دستگاه به چرخه پژوهشی معاونت آموزش و پژوهش مرکز پزشکی حج و زیارت می تواند کمک بسیاری به تشخیص بیماریها و تشخیص بیماریهای عفونی ویروسی بکند که ما براساس شناخت حاصل از نتایج آزمایش های این دستگاه می توانیم روش های پیشگیری و حتی درمان بسیاری از بیماری ها را مورد بررسی قرار دهیم.

وی افزود: عمده بیماری های رایج در موسم حج بیماری های تنفسی می باشد که شناسایی عوامل این بیماری ها بسیار حائز اهمیت می باشد چراکه بیماری های تنفسی در مکه و مدینه انواع مختلف دارند و از سرماخوردگی تا بیماری های تنفسی عفونی و پیشرفته را شامل می شود.

گفتنی است عفونت های تنفسی حاد از بارزترین مشکلات زائران در ایام حج می باشد. عفونت های تنفسی فوقانی علیرغم شایع بودن به ندرت تهدید کننده حیات هستند ولی عفونت های تنفسی تحتانی باعث بیماری های شدید تر مثل آنفلوانزا، نومونیا و برونشیت و توبرکلوز می شوند. داروی آیمود در محیط آزمایشگاهی، رپلیکیشن تمام ساب تایپ های ویروس آنفلوانزای A و B را سرکوب کرده است و از آنجا که عفونت های تنفسی در بین زائران بسیار شایع است، یافتن ترکیبات آنتی ویروس های گوناگون که اثر محافظتی روی انواع ویروس های تنفسی داشته باشد برای حاجیان ضروری است.

هدف طرح بررسی اثربخشی داروی آیمود عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی است. پزشکان مسوول کاروان با شرح حال و معاینه زائران، 400 نفر که بیماری تنفسی ندارند را وارد طرح می کنند. بالغین سالم بالاتر از 18سال که رضایتنامه امضا کرده باشند و نهایتا در 65 سال سن داشته باشند وارد طرح می شوند. زنان سنین بارداری در صورت منفی بودن تست بارداری و استفاده از کنتراسپتیو وارد طرح می شوند. داروی آیمود به صورت کپسول 120mg به کروه کنترل داده می شود.

شرايط ورود افراد در طرح آزمایشی داروی آیمود به شرح زیر است:

  1. حاجيان بزرگتر از 18سال که در حج تمتع ابتدا به مکه و سپس به مدينه مي روند
  2. افراد بدون علائم و نشانه هاي عفونت تنفسي
  3. زنان سنين باروري که کنتراسپتيو استفاده مي کردند
  4. افرادي که رضايتنامه کتبي امضا کرده باشند

شرايط خروج افراد از طرح پایلوت:

  1. افراد با حداقل يک علامت تنفسي(سرفه، آبريزش بيني، گلودرد)
  2. افراد با علائم عمومي مثل (تب، درد بدن، ضعف، خستگي، تعريق لرز)
  3. شک به عفونت باکتريايي يا استفاده اخير از داروهاي ضد ميکروبي
  4. بارداري يا شيردهي
  5. استفاده همزمان از داروهاي ضد ويروس
  6. شرايط زمينه اي مثل ديابت

پایان پیام/

 

کد خبر 401559

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha