ضرورت تبيين فرهنگ تولد فرزند بيشتر در جامعه/جامعه پير توان اداره خود را ندارد

خبرگزاري شبستان: با توجه به پیر شدن جمعیت کشور و افزایش این پیری در آینده ای نزدیک، باید اهمیت فرهنگ تولد فرزند بیشتر در جامعه تبیین شود و فرزندآوری در خانواده ها رواج یابد.

خبرگزاري شبستان-اصفهان:

 

جمعيت از مقوله هاي بسيار مهم است كه در حوزه هاي مختلف اجتماعي،‌فرهنگي، سياسي و اقتصادي تاثيرگذار است و همين امر باعث شده يكي از دغدغه هاي اصلي كشورمان در عصر حاضر توجه به مقوله جمعيت و افزايش آن باشد.

 

مقام معظم رهبري نيز در خصوص افزايش جمعيت و فاصله گرفتن از سياست هاي گذشته در خصوص فرزند كمتر تاكيدات فراواني دارند به طوري كه ايشان سیاست‌های کلی «جمعیّت» را که براساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، ابلاغ کردند.

 

رهبر معظم انقلاب در سخنان خود فرمودند:«با در نظر داشتن نقش ایجابی عامل جمعیّت در پیشرفت کشور، لازم است برنامه‌ریزی‌های جامع برای رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست‌های جمعیّتی انجام گیرد» كه اين بيانات و منويات و اظهارات كارشناسان در اين حوزه نشان مي دهد كه بايد فرهنگ توليد فرزند بيشتر در جامعه ترويج پيدا كند.

 

ازدواج؛ پايه و اساس ازدياد نسل هاست

 

حجت الاسلام مهدي گرجي،‌ استاد حوزه و دانشگاه به خبرنگار خبرگزاري شبستان در اصفهان اظهار داشت: ازدواج پايه و اساس ازدياد نسل هاست و اگر نتوانيم ازدواج جوانان را ساماندهي كرده و آنها را تشويق و ترغيب به ازدواج كنيم،‌ آينده كشور را با مشكلات و چالش هاي جدي مواجه مي كنيم.

 

وي ادامه داد: مسئولان و دستگاه هاي تبليغي نقش به سزايي در ترويج و نهادينه كردن فرهنگ ازدواج دارند.

 

حجت الاسلام گرجي با بيان اينكه جوانان ما براي تشكيل خانواده انگيزه ندارند،‌ افزود:‌خانواده ها و مسئولان بايد شرايط را به گونه اي مهيا كنند كه جوانان ما ترغيب به تشكيل خانواده شوند.

 

اين استاد حوزه و دانشگاه مشكلات مسكن، اشتغال و تحصيل را از عوامل موثر در كاهش ازدواج عنوان كرد و افزود: مسئولان و دولت بايد با تامين جوانان، آنها را نسبت به ازدواج و تشكيل خانواده ترغيب و تشويق كنند.

 

كارشناس مسائل اسلامي افزود: افزايش سن ازدواج باعث مي شود كه آنها براي فرزندآوري حوصله نداشته باشند و همين امر در آينده منجر به كاهش جمعيت و پيري جمعيت مي شود كه اين مساله خطري بزرگ براي جامعه است.

 

ضرورت تبيين فرهنگ تولد فرزند بيشتر در جامعه/جامعه پير توان اداره خود را ندارد

 

نيره اخوان،‌ نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي به خبرنگار خبرگزاري شبستان در اصفهان تصريح كرد: با توجه به اينكه جمعيت كشور به سمت پيرشدن حركت مي كند بايد فرهنگ تولد فرزند بيشتر در جامعه تبيين شود چرا كه جامعه پير توان اداره خود را ندارد.

 

وي ادامه داد: شعار فرزند كمتر زندگي بهتر بايد از اذهان جوانان ما پاكسازي شود چرا كه كشور براي حفاظت از خود و پيشرفت در حوزه هاي مختلف نيازمند نيروي انساني متعهد و توانمند است كه اين موضوع ترويج و نهادينه شدن سياست افزايش جمعيت را مي طلبد.

 

اخوان با اشاره به سياست هاي تشويقي افزايش جمعيت در كشور افزود:‌اجراي طرح تحول نظام سلامت در كشور،  كاهش هزينه هاي بيمارستاني و زايمان طبيعي رايگان در بيمارستان ها از راهكارهاي موثر در فرزند آوري بيشتر است.

 

باروري از مفاهيم مهم جمعيتي

 

فتانه سادات خدائي،‌ کارشناس آموزش بالینی مامایی دانشگاه آزاد اصفهان به خبرنگار خبرگزاري شبستان در اصفهان گفت: اهمیت باروری برای جمعیت ‌شناسان تا اینجاست که آن را جز حقائق چهارگانه حیاتی برمی‌شمرند چرا كه جمعیت می‌تواند در رشد و بقا اندیشه‌ها موثر باشد و در آموزه‌های دینی و کتب مذهبی موضوع باروری و افزایش زاد و ولد مورد توجه بوده است.

 

وي ادامه داد: رفع موانع ازدواج و حمايت از جوانان، تحكيم خانواده و ترويج سبك زندگي اسلامي و ايراني از راهكارهاي افزايش جمعيت و فرزندآوري است.

 

خدائي گفت: باید با افزایش فرهنگ فرزندآوری و ایجاد زمینه هایی برای ترغیب خانواده ها به فرزندآوری و ازدیاد تعداد نفرات خانواده، جامعه را از خطر کاهش نسل و پیری دور کنیم.

 

کارشناس آموزش بالینی مامایی دانشگاه آزاد اصفهان با تاكيد بر اجرائي شدن سياست هاي تشويقي دولت و مجلس براي فرزندآوري بيشتر گفت:براي افزايش جمعيت بايد زيرساخت هاي اجتماعي واقتصادي مناسبي را مهيا كنيم تا جوانان ما تشويق به فرزندآوري شده و جمعيت كشور از پيرشدن فاصله بگيرد.

 

پايان پيام/

کد خبر 401636

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha