به گزارش خبرگزاری شبستان ،هدف از ترجمه این کتاب توسعه دانش نظری و افزایش آگاهی مستندسازان، پژوهندگان و علاقمندان سینمای مستند، و از جمله دانشجویان سینما و تلویزیون در ایران به سرگذشت سینمای مستند در جهان و اختصاصات این گونه سینمایی ارزشمند است. به همین دلیل سینمای مستند امروزه از جایگاه ویژه ای در تاریخ سینما و از جمله در بسیاری شاخه های علوم اجتماعی و انسانی برخوردار است.
نویسنده کتاب، پروفسور اریک بارنو که استاد بازنشسته دانشکده هنرهای دراماتیک دانشگاه کلمبیا آمریکاست، چشم اندازهای پیدایش، تکامل و توسعه این نوع فیلم را از عصر لومیر تا دوره رواج مستندهای تلویزیونی تصویر می کند و در آن به جریان ها و جنبش های گوناگون مستندسازی در جهان می پردازد.
از آنجا که سینمای مستند دوره های متفاوتی را گذرانده و در کشورهای مختلف نما یافته است، اریک بارنو نیز به طور رضایت بخشی به نهضت های مستندسازی در انگلستان، روسیه، آلمان، آمریکا، فرانسه، سوئد، هلند، ژاپن، کانادا، لهستان و کشو.رهای دیگر می پردازد.
نویسنده این کتاب با داشتن اطلاعات دست اول و دانش تالیفی نسبتا وسیع از سینمای مستند، دوره های تاریخی آن را با وقایع مهم اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی پیوند می زند. به علت برخورداری از ویژگی های بالا، مطالعه این کتاب نه تنها برای مستندسازان و دانشجویان سینما و تلویزیون بلکه برای مورخان و پژوهندگانی که فیلم مستند برایشان منبع غنی اطلاعات و دانش است نیز مسلماً سودمند واقع خواهد شد.
یکی از ویژگی های بارز ترجمه کتاب این است که با توسعه و چاپ ادبیات و متون سینمای مستند در ایران ، به ویژه به منظور آشنایی بیشتر مستندسازان و مستندپژوهان کشورمان با تجربه ملل دیگر در فیلمسازی میتند، می توان شاهد تاثیر آن در کیفیت هنری و رونق تولیدی این نوع فیلم در میهن خود باشیم.
کتاب " تاریخ سینمای مستند" در پنج بخش ؛ نگاهی به عجایب، تصاویر در حال عمل، خشم و هیاهو، عدسی تیره و تار و وضوح دقیق به نگارش درآمده است که هر فصل به طور کامل خواننده را با دنیای سینمای مستند آشنا می سازد و مراحل تولید یک مستند خوب را به تصویر می کشد.
چاپ دوم این کتاب در ۵۳۴ صفحه و با قیمت ۲۰۰۰۰۰ ریال توسط انتشارات سروش منتشر شده و در اختیار علاقمندان به هنر مستند قرار گرفته است.
پایان پیام/
نظر شما