سهم هانیبال الخاص در نقاشی انقلاب نباید نادیده گرفته شود/بنیاد هانیبال الخاص راه اندازی می شود

بزرگداشت هانیبال الخاص ؛ با حضور مسوولان و هنرمندان و اعلام راه اندازی بنیاد هانیبال الخاص شنبه 22 شهریورماه در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی موزه هنرهای معاصرتهران؛ مراسم بزرگداشت هانیبال الخاص با حضور مسوولان وهنرمندان روز شنبه 22 شهریورماه در سالن اجتماعات موزه برگزار شد، در این مراسم مجید ملانوروزی ؛ مدیرکل هنرهای تجسمی و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران گفت : فرهنگ و هنر ما همواره میزبان آثاری از دیگر فرهنگ ها و مذاهب بوده ، از آنها بهره گرفته و به آنها بهره داده است و هنرمندانی از مذاهب و فرهنگ هایی دیگر حضور و نقش موثری درفرهنگ و هنر ما داشته اند. هنرمندانی مانند مارکو و هانیبال الخاص تاثیرات مهمی در نقاشی ما داشتند و بدون حضور آنها این پیکره کامل نبود.

مجید ملانورزی با اشاره به نقش هانیبال الخاص در آموزش هنر گفت : هانیبال الخاص یکی از بزرگترین ارکان آموزش هنر معاصر ایران بود و بسیاری از هنرمندان، شاگردان الخاص بوده اند. کاری که الخاص در آموزش کرد این بود که هریک از شاگردان را با فرهنگ بومی خودشان آشنا و همراه می کرد. همکاری هنر و ادبیات در آثارهانیبال الخاص مشهود و پررنگ است.

مدیرکل هنرهای تجسمی با اشاره به نقش پررنگ هانیبال الخاص در نقاشی انقلاب افزود: به خاطر نگاه اجتماعی که الخاص به نقاشی داشت هنرمندان و هنر انقلاب بیشترین بهره را از الخاص بردند و سهم او در نقاشی نباید نادیده گرفته شود.

سرپرست موزه هنرهای معاصرتهران در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد که فرصتی فراهم شود تا آثار هانیبال الخاص چاپ  و دیده شود و خدماتی که اقلیت های مذهبی در فرهنگ و هنرما داشته اند بیشتر پاس داشته شود.

 

یوناتن بت کلیا ؛ نماینده آشوری ها در مجلس شورای اسلامی ودبیرکل اتحادیه جهانی آشوریان در ادامه این مراسم گفت: برای زدودن درد فراموشی از هنرمندان آشوری ایران بر آن شدیم تا با یادمان هایی یاد آنها را زنده کنیم و این امر ابتدا با بنیاد نهادن بنیاد هانیبال الخاص اتفاق می افتد وراه اندازی سایت نخستین قدم در راه ایجاد بنیاد وجایزه جهانی الخاص است .

نماینده آشوری ها در مجلس شورای اسلامی افزود : افرادی که عکس ها ، تصاویر ، آثاری ازهانیبال الخاص دارند به دبیرخانه بنیاد الخاص ارسال کنند. الخاص گیل گمش زمانه است و نام هانیبال الخاص را برای همیشه زنده نگه خواهیم داشت .

عباس مشهدی زاده؛هنرمند و مدرس هنرنیزدراین مراسم گفت: شاید بیش از 5 درصد آموزش دهنده های هنر در نسل های مختلف شاگردان  هانیبال الخاص بوده اند. هانیبال الخاص چهار فرهنگ فارسی زبانی و فرهنگ ایرانی ، آشوری ، انتقال فرهنگ به دیگر کشورها و نقاشی را به دوش می کشید و هاله نگاه او بر تهیدستان و رنجبران بود.مشهدی زاده نیز بر راه اندازی بنیاد هانیبال الخاص تاکید کرد.

بونا الخاص ؛ فرزند هانیبال الخاص گفت : پدرم همیشه می خواست یک گالری و موزه داشته باشد که تاکنون محقق نشده است . امیدواریم هر هنرمندی که می رود آثارش ثبت و نگهداری شود.

آلبرت کوچویی مشاور فرهنگی اتحادیه جهانی آشوریان ودبیر هیات برگزاری بزرگداشت هانیبال الخاص نیز در بخشی از سخنان خود گفت : الخاص به بزرگی رسیده بود که در هیچ چارچوبی نمی گنجید و نگنجید.

احمد محیط طباطبایی مشاور رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و قائم مقام ایکوم نیز در این مراسم گفت : فرهنگ ایران متنوع است و زمانی کامل است که همه فرهنگ های متنوع آن فعال باشند و جایگاه آن در موزه است . موزه به ما یادآوری می کند که کجا هستیم و کجا زندگی می کنیم.

محیط طباطبایی با اشاره به نقش فرهنگ  آشوری در فرهنگ و هنر ایران گفت : ضرورت دارد موزه فرهنگ و تمدن آشوری در تمدن ایران راه اندازی شود و برای این منظور هانیبال الخاص به عنوان هنرمند شاخص این مشخصه را دارد . راه اندازی این موزه به صلح و همزیستی بیشتر کمک می کند و سبب می شود  این فرهنگ را به درستی و نقش آن را در شکل گیری فرهنگ و هویت ایران بشناسیم.

در این مراسم اجرای موسیقی کردی توسط سعدا... نصیری وهمچنین دو فیلم « نامه ای به آسمان » از آرش رییسیان و « زرد ، سرخ ، آبی » از فرزاد توحیدی درباره هانیبال الخاص به نمایش درآمد و  در پایان ازسایت هانیبال الخاص رونمایی شد.

پایان پیام/

کد خبر 401817

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha