نقش الگوی تربیتی والدین در تربیت دینی فرزندان

نقش الگوی تربیتی والدین در تربیت دینی فرزندان

خبرگزاری شبستان: دومین فصلنامه‌ پژوهشی پژوهشکده باقرالعلوم (ع) به مسایلی از قبیل لزوم آگاهی والدین از فناوری‌های روز و کم کردن شکاف بین نسلی با فرزندان خود و بررسی تطبيقي موانع مؤثر بر ازدواج پايدار از منظر روان‌شناسي اسلامي و انسان‌گرايي اختصاص یافته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، امید نیک‌‌داد سردبیر فصلنامه تربیت تبلیغی گفت: در سرپژوهه این فصلنامه به موضوع تربیت فرزندان برای آینده از سوی والدین اشاره شده و لزوم آگاهی والدین از فناوری‌های روز و کم کردن شکاف بین نسلی با فرزندان خود  مورد توجه قرار گرفته است.

مقاله اول که دکتر علی‌نقی فقیهی، دکتر محسن شکوهی یکتا و حسن شعبانی آن را نوشته‌اند به بررسی و تبیین هفت مبنای انسان‏شناختی تعلیم و تربیت و کارکردهای آن از نگاه امام خمینی (ره) پرداخته می شود.

 

وی با اشاره به دومین مقاله این شماره خاطر نشان کرد: مقاله دوم که به قلم دکتر عصمت دانش است، موضوع «بررسي تطبيقي موانع مؤثر بر ازدواج پايدار از منظر روان‌شناسي اسلامي و انسان‌گرايي» عنوان و در ابتدا به تبيين فلسفه ازدواج، آسيب‌هاي حاصل از موانع ازدواج و تشكيل خانواده پايدار و در ادامه نیز به تحلیل این آسیب‌ها از ابعاد زيست‌شناختي، روان‌شناختي و جامعه‌شناختي پرداخته است و درنهایت راهکارهایی کاربردی برای رفع آنها از منظر روان‌شناسي اسلامي و انسان‌گرایان ارائه شده است.

 

این مدیر پژوهشی ادامه داد: مقاله بعدی که با موضوع «آسیب‌شناسی روش تدریس درس تعلیم و تربیت اسلامی با رویکرد پژوهشِ کیفی از منظر اساتید علوم تربیتی و دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه‌های تهران» است، با همکاری دکتر اکبر صالحی و کورش رستمی مسنی به انجام رسیده است.

 

 پژوهش حاضر با هدف شناسایی آسیب‌های روش تدریس درس تعلیم و تربیت اسلامی در مقاطع کارشناسی ارشد دانشگاه‌های تهران صورت گرفته و به مطالبی از قبیل نبودن محتوا و کتاب‌های درسی مناسب، عدم تناسب مطالب و محتوا با زندگی دانشجویان، عدم ورود بسیاری از اساتید به هر دو حوزه دین و تعلیم و تربیت، عدم شایستگی برخی اساتید از نظر علمی و اعتقادی، استفاده نکردن اساتید از طرح درس و عدم برنامه‌‌ریزی برای تدریس و...اشاره دارد.

 

وی با ارائه توضیحاتی در مورد مقاله «چالش عمده در تربیت الگویی (تقلید کورکورانه) و راه برون‏رفت از آن» تصریح کرد: این مقاله نوشته ‌ای است که تربیت الگویی، چالش عمدۀ آن در دور ماندن از فرهنگ تحقیق و تفکر و در نهایت روی آوردن به مسئله مرید پروری را بررسی می کند و راه برون‌رفت از این چالش را در ترویج الگوی تربیت عقلانی دانسته است و بیان می‌کند که متربی باید ضمن پیروی آگاهانه از الگوها، الگوپذیری را صرفاً در راستای پرورش صحیح استعدادهای درونیِ خود و نه تقلیدی کورکورانه و خالی از اندیشه و تأمّل بداند.

 

نیکداد ادامه داد: مقاله «بررسی نقش الگوی تربیتی والدین در تربیت دینی فرزندان»، مقاله دیگری است که به کوشش جواد آقا محمدی نوشته شده است. یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که نگرش مذهبی والدین در تربیت دینی فرزندان تأثیر مستقیم داشته و رعایت آداب دینی از سوی والدین با تربیت دینی فرزندان آنها رابطه معناداری دارد.

 نتایج پژوهش رابطه بین ساده‌زیست بودن والدین با تربیت دینی فرزندان را در سطح قابل قبولی نشان داده و همچنین بین سطح سواد والدین و تربیت دینی فرزندان آنها اختلاف معناداری مشاهده نشده است.

 

سردبیر پژوهش‌نامه تربیت تبلیغی اذعان کرد: «نسبت جهاني‌شدن و سلامت معنوي؛ چالش‌ها، فرصت‌ها و ملاحظات عملي براي نظام تربيتي» اسلام مقاله ایست که به قلم آذر تاجور نوشته شده و به بررسی و تبیین نسبت ‌جهاني‌شدن و سلامت معنوي؛ چالش‌ها، فرصت‌ها و ملاحظات عملي براي نظام تربيتي اسلامي» پرداخته و عمده‌ترين فرصت‌هاي ناشي از پديده جهاني‌شدن براي سلامت معنوي شامل: آموزش الکترونیکی، ضرورت‌ مشاركت با دیگران، گفت‌وگوی بین ادیان، تسهیل شرایط دادوستد فرهنگی و دیني، لزوم حركت به سمت اصول و ارزش‌های عمیق معنوي، تحول در مفاهیم اقتدار و بهره‌مندي از ابزارهای اطلاعاتی و ...، هستند.

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقر العلوم (ع) این محقق حوزوی تأکید کرد: این شماره از فصلنامه همچنی گفت‌وگویی را با توجه به اهمیت موضوع، مسئله «پیامدهای تربیتی و اخلاقی شکاف دیجیتالی بین نسلی و وظایف والدین و مبلغان» اختصاص داده است. در این گفت‌وگو که با دکتر حسینعلی رحمتی استاد و پژوهشگر حوزه و دانشگاه صورت گرفته موضوع شکاف بین نسلی، عوامل ایجاد این شکاف و آسیب‌ها و را‌هکارهای کاهش آن بررسی شده است.

 

علاقمندان می‌توانند برای دریافت این شماره از فصلنامه با آدرس قم، بلوار نیایش، جنب مصلی قدس، پژوهشکده باقرالعلوم (ع)، دفتر فصلنامه «پژوهش‌نامه تربیت تبلیغی» مراجعه و یا با شماره تلفن:37740369-025؛ نمابر:37742284-025؛ صندوق پستی:135-37185 تماس بگیرند.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 401846

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha