علی اشرف رشیدی، مدیرکل زندان ها و اقدامات تأمینی استان کرمانشاه، با اشاره به نقش خدمات مشاوره و روان درمانی در اصلاح مددجویان، به خبرنگار شبستان گفت: اهداف برنامه های اصلاحی و تربیتی در صورتی محقق خواهد شد که رویکرد مورد نظر، مبتنی بر پذیرش و توانمندسازی مددجویان و زمینه مناسب بازگشت آنها به جامعه فراهم شده باشد.
وی با اشاره به تنوع جرایم و تراکم آمار کیفری زندان ها، یاد آور شد: در رویکرد نوین زندانبانی اگر نحوه برخورد و تعامل با مددجویان مبتنی بر پذیرش، کمک به توانمندسازی و ایجاد زمینه مناسب بازگشت آنها به جامعه باشد، اهداف تبیین شده علی رغم سختی ها و مشقات پیش رو محقق می شود.
مدیرکل زندان های استان کرمانشاه، افزود: نحوه برخورد مسئولان و کارکنان زندان ها می تواند در نوع نگرش و برخورد مددجویان تاثیرگزار بوده و سبب الگو پذیری آنان شود.
رشیدی، تاکید کرد: مددجو علی رغم ارتکاب جرم، یک انسان است و احتیاج به محیطی سالم و مناسب برای رشد و بروز خلاقیت هایش دارد، بنابراین باید با بهره گیری از توان و ظرفیت های موجود این بستر را هم در سطح زندان ها و هم در فضای جامعه با بسیج همه نهادها و ادارات ذیربط فراهم کنیم و از همه ظرفیت ها در این راستا بهره بگیریم.
وی افزود: مددجویان را باید با شرایط و وضعیت موجودشان پذیرش و رفتاری متناسب با شخصیت و منزلت انسانی داشته باشیم و تلاش کنیم ضمن توانمند سازی و ارتقاء سلامت جسمی و روانی آنان در جهت زدودن ناهنجاری های موجود، خودباوری و استقلال آنان گام برداریم.
مدیرکل زندان های کرمانشاه، مشاهده رفتار، تشکیل پرونده شخصیتی، هدایت، آموزش و درمان مددجویان در فرآیند اصلاحی و تربیتی را از مولفه های حوزه مشاوره و روان درمانی و همچنین مددکاری زندان ها توصیف کرد و اظهار داشت: با شناخت صحیح و درک درست از خصوصیات روحی و روانی و شخصیتی مددجویان، می توان زندان ها را نه فقط به عنوان یک عامل بازدارنده و سالب آزادی، بلکه به درمانگاهی برای درمان آسیب دیدگان اجتماعی تبدیل کرد.
پایان پیام/
نظر شما