به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی پانزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی «مجید جوزانی» مدیر این موزه در گفتوگو با ستاد خبری پانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی تهران مبارک با اعلام این خبر افزود: همزمان با برگزاری جشنواره نمایش عروسکی، بازدید از موزه استاد عزتالله انتظامی از امروز سه شنبه 25 شهریور تا جمعه 28 شهریور ماه رایگان است.
وی افزود: این موزه در روزهای یاد شده از ساعت 14 تا 20 میزبان علاقهمندان و بازدیدکنندگان است.
جوزانی ادامه داد: خوشحالیم با وجود برخی از مشکلات، موزه انتظامی همزمان با جشنواره تئاترعروسکی افتتاح شد و میزبان تعدادی از آثار این دوره از جشنواره است.
موزه عزتالله انتظامی یک موزه دیجیتالی است که به مرور بخشی از تاریخ تئاتر ایران میپردازد.
موزه انتظامی همزمان با جشنواره تئاتر عروسکی میزبان آثاری چون «خیمه شب بازی سنتی» کار مرتضی شیخ احمد خمسه، «هیوا» کار صبا مولودی، «عروسک و نجار» کار محید بهرامینژاد و «خیمه قمر خانم» کار بهناز مهدیخواه است که هر روز ساعت 19:30 دقیقه به صحنه میروند.
این موزه درمحل خانه شخصی عزتالله انتظامی به نشانی انتهای بلوار اندرزگو به سمت غرب، کوچه شهید احمدی، شماره 28 واقع شده است.
مدیر فرهنگسرای بهاران:برای آشنایی مردم با نمایش عروسکی باید بسترسازی کرد
مهدی تقینژاد با بیان این مطلب که تئاتر مشکلی ندارد و ما نتواستهایم بستر مناسبی برای اجرای نمایش ها به غیر از تئاترشهر فراهم کنیم، گفت: برای آشنایی مردم با تئاتر و نمایش عروسکی باید بسترسازی کرد و تئاتر را به همه نقاط شهر تهران آورد.
«مهدی تقینژاد» مدیر فرهنگسرای بهاران به ستاد خبری پانزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی گفت: فرهنگسرای بهاران تنها فرهنگسرایی است که در این دوره از جشنواره میزبان نمایشهای عروسکی است، در این روزها استقبال از اجرای نمایش، بسیار خوب بوده و هر روز سالن فرهنگسرا پذیرای 500 تماشاگر است.
وی ادامه داد: خوشبختانه استقبال خوب است و این نشان میدهد که اگر اجرایی در هر نقطه از شهر باشد مردم از آن استقبال میکنند و برای این کار باید برنامهریزی کرد. می توان با مشارکت فرهنگسراهای تهران در تمام نقاط شهر تماشاگران را با نمایش آشنا کرد.
وی تأکید کرد: نمایش هنری خاص است که با یک جریانسازی درست تمام مردم را درگیر آن کرد.
وی یادآور شد: باید این تابو شکسته شود که تئاتر تنها در یکی دو مجموعه و تالار تهران اجرا میشود. تئاتر مشکلی ندارد؛ بلکه ما نتوانستهایم آن را در نقاط مختلف گسترش دهیم.
بر اساس این خبر، از روزها در فرهنگسرای بهاران نمایش «زال و سیمرغ» به کارگردانی رسول نجفیان اجرا میشود. این نمایش به مدت 60 دقیقه و ساعت 18:30 در سالن این فرهنگسرا اجرا میشود.
تقدیر از «علی منتظری» در اختتامیه جشنواره نمایش عروسکی
جشنواره تئاتر عروسکی تهران مبارک از دکتر علی منتظری تجلیل میکند.
تنها بزرگداشت جشنواره پانزدهم تئاتر عروسکی به علی منتظری اختصاص دارد که در آیین پایانی این دوره از جشنواره، برگزار خواهد شد.
علی منتظری مدیر پیشین مرکز هنرهای نمایشی است که اواخر دهه 60 مدیریت این مرکز را بر عهده داشت؛ بانی برگزاری جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی است و بنای آن در دوره مدیریت وی، گذاشته شد.
ستاد برگزاری جشنواره پانزدهم تئاتر عروسکی تهران مبارک، به پاس فعالیتهای علی منتظری، در تئاتر عروسکی و راهاندازی جشنواره تئاتر عروسکی که اولین جشنواره بینالمللی تئاتر در سالهای بعد از انقلاب است؛ از این مدیر قدردانی میکند.
علی منتظری سال 1337 در شهرستان قم متولد شد و پس از طی دوران تحصیلات ابتدایی و دبیرستان در سال 1356 برای ادامه تحصیل به تهران آمد. پس از نهضت انقلاب فرهنگی و تاسیس جهاد دانشگاهی در 16 مرداد 1359 به این نهاد علمی فرهنگی پیوست. در سال 1371 برای ادامه تحصیل به انگلستان رفت و پس از بازگشت، مجددا کار خود را در جهاد دانشگاهی ادامه داد. او از آغاز تاکنون عضو این نهاد باقی مانده و عمده مراحل رشد فرهنگی هنری و علمی خود را در این سازمان طی کرده و مسئولیتهای گوناگونی را به عهده گرفته است.
عضویت در شورای مرکزی، مسئولیت بخش فرهنگی و ریاست جهاد دانشگاهی و ریاست مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله این مسئولیتهاست.
وی پس از 9 سال ریاست جهاد دانشگاهی به پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی کوچ کرد و از آن زمان تاکنون در این مکان، فعال است.
منتظری اکنون دارای رتبه استادی پژوهش است و با دانشگاههای تربیت مدرس، علوم پزشکی تهران و علوم پزشکی شهید بهشتی نیز همکاری دارد. دکتر منتظری، همزمان در مراکز فرهنگی و هنری و مطبوعاتی کشور حضوری فعال داشته است و اکنون که دهه پنجم زندگی خود را سپری می کند، به تدریس و تحقیق اختصاص داده است.
علی منتظری دارای مدرک کارشناسی علوم آزمایشگاهی از دانشگاه علوم پزشکی ایران، گواهینامه عالی علوم بهداشتی از دانشگاه گلاسکو انگلستان، درجه دکتری در رشته سلامت همگانی با گرایش اپیدمیولوژی از دانشگاه گلاسکو انگلستان و دارای فلوشیب سلامت همگانی از کالج سلطنتی پزشکان انگلستان است.
از حمله مسئولیتهای این مدیر میتوان به ریاست جهاد دانشگاهی، عضویت در شورای مرکزی جهاد دانشگاهی و مسئول بخش فرهنگی، ریاست پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد، مدیر یت مرکز هنری نمایشی و مشاور رییس جمهور اشاره کرد.
همچنین او در این سالها در هیأتهای امنا و شوراهای مختلفی عضویت داشته است که از آن جمله میتوان به ریاست هیأت امنای جهاد دانشگاهی، ریاست هیات امنای دانشگاه علم و فرهنگ، عضویت در هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی تهران، عضویت در هیأت امنای مشترک فرهنگستانهای جمهوری اسلامی ایران، عضویت در هیأت امنای مؤسسه آموزش عالی سوره، عضویت در هیأت امنای بنیاد ملی نخبگان، عضو هیأت امنای دانشگاه هنر، عضویت در هیأت امنای موسسه پژوهشی فرهنگ، هنر و ارتباطات و عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضویت در شورای هنر، عضویت پیوسته فرهنگستان هنر ، عضویت در شورای علمی پژوهشکده فرهنگ و هنر، نماینده تام الختیار سرپرست بنیاد شهید در ستاد فرهنگی فرزندان شهید و ... اشاره کرد.
او در حوزه فرهنگ و هنر، جشنوارهها و مراکزی چون جشنواره سراسری تئاتر فجر، جشنواره سراسری تئاتر دانشجویان کشور، جشنواره بینالمللی عروسکی تهران، انجمن نمایش، مجله نمایش، جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، جشنواره تئاتر استانی، کانون نمایش های آئینی و سنتی، سازمان فعالیتهای قرآنی دانشجویان، سازمان توسعه و نوآوریهای دانشجویان کشور و ... را پایهگذاری کرده است.
در کارنامه این مدیر، سوابق مطبوعاتی متعدد همچون عضو هیأت موسس خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، عضویت در هیأت موسسی خبرگزاری قرآنی(ایکنا)، سردبیری فصلنامه علمی پژوهشی پایش و ... در کنار تالیف و ترجمه چندین کتاب و 246 مقاله داخلی و 512 مقاله خارجی،عضویت در 9 انجمن علم بین المللی، عضویت در هیأت تحریریه 12 مجله بین المللی، داوری بینالملل در 5 مجله و ... میتوان اشاره کرد.
پیام ددی بودامچی به جشنواره عروسکی
ددی د.بودامچی -رئیس اتحادیه نمایشگران عروسکی جهانی (یونیما)- به جشنواره عروسکی پیام داد.
در متن این پیام آمده است: « هنرمندان، عروسک گردانان، و دوستان عزیز من در ایران هرچند که امسال، حضور در پانزدهمین دوره جشنواره بین المللی عروسکی تهران مبارک برایم میسر نشد، اما دوست دارم همین جا به مرضیه برومند و تیم تخصصی اجرایی ایشان برای برگزاری این جشنواره تبریک بگویم، همچنین باید از سازمانها و کسانی که به هرچه بهتر برگزار شدن این جشنوارۀ شناخته شده در جهان و ایران کمک می کنند نیز تقدیر کرد.
در ماه های اخیر، خشونتی بی حد و مرز کشورهای جهان را فرا گرفته است، امیدوارم و از همه هنرمندان خواهش می کنم تا با کنار گذاشتن اختلاف سلیقه ها، با صلح، عشق و یکپارچگی گرد هم آیند.
یونیما به منزله قدیمی ترین سازمان تئاتری دنیا و با داشتن اعضا در بیش از 95 کشور جهان، وظیفه خود می داند تا به یاری نمایش عروسکی و ارتقای این هنر در سراسر دنیا، بی توجه به تفاوتهای فرهنگی، نژادی، سیاسی و مذهبی به ارزشهای انسانی دست یازد. وظیفه ماست که در این موقعیت، با توجه به تعریف اعلامیه جهانی حقوق بشر نسبت به بی احترامی به حقوق ابتدایی بشر،صدای اعتراض آمیز خود را به گوش جهانیان برسانیم. ما مایلیم که برای حفظ و حراست و دفاع از این حقوق اعلام آمادگی کنیم و همگان متعهد شویم تا دست در دست هم در این مسیر گام نهیم و صدایمان را به گوش رهبرانی برسانیم که سخنانشان گوش شنوا دارد تا از قدرتشان برای دستیابی به این آرمان بهره بگیرند. آینده در دستان ماست و ماییم که باید آینده ای روشن برای آیندگان تدارک ببینیم.
مایلم یک بار دیگر احترام و سپاس خود را نسبت به برگزارکنندگان یکی از بهترین جشنواره های این منطقه اعلام کنم.»
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری:نمایش عروسکی برای زنده ماندن، نیازمند حمایت است
چراغ نمایش عروسکی در صورت عدم حمایت دولت، به مرور خاموش میشود.
«رحمت امینی» ضمن بیان این مطلب، درباره مشکلات تئاتر در کشور طی سالهای گذشته به ستاد خبری پانزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی، گفت: تئاتر مانند هنرهای دیگر چون کتاب، هنرهای تجسمی و سینما، نیاز به حمایت مسئولان و متولیان دارد.
امینی در ادامه، خاطرنشان کرد: در تئاتر و نمایش عروسکی اگر متکی به گیشه باشیم و به هر طریقی بخواهیم نمایش فروش داشته باشد، کار شایستهای نیست؛ زیرا در این صورت ضربه سنگینی به تئاتر کشور مان وارد میشود.
وی با بیان اینکه نمایش عروسکی , پرخرج است، یادآور شد: تئاتر عروسکی برای زنده ماندن نیاز به حمایت دولت دارد و به نظر میرسد این حمایت باید جدای از تئاتر، باشد در غیر این صورت شاهد خاموش شدن چراغ نمایش عروسکی خواهیم بود.
امینی با بیان اینکه متأسفانه هیچ موزهای برای نگهداری عروسکهای نمایشی نداریم، گفت: جای تآسف است که در هیچ بخشی آرشیو و سندی از تئاتر نداریم، اگر به بخش انتشارات مرکز هنرهای نمایشی مراجعه کنید و به طور مثال بولتن دورههای اول جشنواره تئاتر فجر را بخواهید، وجود ندارد. این امر نشان میدهد که عادت به آرشیو داشتههایمان نداریم.
وی در ادامه افزود: جشنواره نمایشهای عروسکی، بینالمللی است و باید جای مناسبی برای عروسکهای خودمان و هم برای عروسکهای کشورهای دیگر تحت عنوان موزه عروسکهای ایرانی داشته باشیم.
امینی با بیان اینکه به واسطه برگزاری جشنواره نمایش عروسکی ارتباطات بین المللی با کشورهای دیگر برقرار شده است افزود: این ارتباط بسیار قوی و خوب بوده تا آنجا که در کشورهای دیگر اجراهای زیادی داشتیم که خوب هم دیده شده و مورد استقبال قرار گرفته است. البته این امر مستلزم توانمند نشان دادن خودمان در کشور است.
امینی تاکید کرد: اگر خود را در این زمینه توانمند نشان دهیم قطعا جایگاه عروسکی ارزشمندی خواهیم داشت زیرا استعدادهای زیادی در این زمینه وجود دارد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: نمایش عروسکی برای کشور ما قدمت چندین ساله دارد، ضمن اینکه زحمات زیادی برای آن کشیده شده تا آنجا که نمی توان آنها را نادیده گرفت. بنابراین باید برنامه ریزی دقیقی برای آن داشته باشیم تا برای سالیان سال آن را زنده نگه داریم و این جشنواره را برگزار کنیم.
پانزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی به دبیری مرضیه برومند تا 29 شهریور ماه ادامه دارد.
پایان پیام/
نظر شما