به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، نشست خبری سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با حضور «محمد خزاعی» دبیر جشنواره، «ناصر درخشان» مدیر ارزشیابی و دبیرخانه، «شهاب اسفندیاری» مدیر کمیته علمی، «امیر نصیربیگی» مدیر جلوهگاه نور، «غلامرضا منتظمی» مدیر اجرایی جشنواره افق نو و «یزدان عشیری» مدیر روابط عمومی این جشنواره در سالن اسوه برگزار شد.
«یزدان عشیری» روابط عمومی این جشنواره در سخنانی گفت: جشنواره در سالهای گذشته با فراز و نشیبهایی که وجود داشته همواره پایگاه آثار ماندگار سینمای ایران در حوزه دفاع مقدس بوده و باعث رونق آثار درخشان این حوزه شده است.
از حضور آیت الله حائری شیرازی تا حسن عباسی و پورازغدی در بخش علمی
«شهاب اسفندیاری» مدیر کمیته علمی جشنواره سیزدهم، درباره تشکیل کمیته علمی و پژوهشی که برای نخستین بار در جشنواره مقاومت تشکیل شده است، بیان کرد: به دلیل اینکه در سالهای گذشته سابقه و الگوی این کمیته وجود نداشت و برای اولین بار تشکیل شده باید همه چیز را از صفر شروع کنیم. چند ایده به ذهن ما رسید که مطرح شد که مورد موافقت قرار گرفت. فاصله زیادی بین فراخوان این بخش و برگزاری این همایش نبود و از آنجایی که بر روی موضوع مقاومت پژوهشهای زیادی انجام نشده کار ما سختتر بود اما در این مدت مقالات متعددی به دبیرخانه همایش رسید و اساتید شناخته شده 50 مقاله را ارائه کردند و همچنین دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری نیز مقالاتی را به جشنواره ارسال کردند و با برگزاری این همایش مشخص شد که ظرفیت زیادی برای تحقیق در حوزه سینمای مقاومت و دفاع مقدس وجود داشته اما تاکنون دیده نشده است.
وی اضافه کرد: باید تأسف خورد که در دانشگاهها یک کانون علمی و پژوهشی در این حوزه وجود ندارد که این مقالات دیده شود. سینمای انقلاب و دفاع مقدس بدون داشتن افق و چشمانداز ممکن است سرنوشت جشنوارههای دیگر انقلاب را پیدا کند که ابتدا به اسم انقلاب شروع شد و بعد راه دیگری را در پیش گرفت.
اسفندیاری همچنین درباره زمان برگزاری نشستهای این همایش گفت: نشستهای دیگر ما در دانشگاه تهران از 5 تا 8 مهر ماه و دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر برگزار میشود که هر روز 3 نشست از ساعت 10 صبح تا 16 برگزار میشود و به بررسی 3 تا 4 مقاله پرداخته میشود.
وی با بیان اینکه سینمای مقاومت تنها متعلق به ایران نیست، اظهار کرد: یک نشست با موضوع مطالعات تطبیقی وجود دارد و دلیل برگزاری این نشست این است که سینمای مقاومت متعلق به خیلی از کشورها است به خصوص کشورهایی که در تاریخ مورد تجاوز قرار گرفتهاند که در این نشست مقالاتی را بررسی میکنیم که بین سینمای مقاومت در ایران و سینمای مقاومت سایر کشورها مطابقت ایجاد میکند. یکی دیگر از نشستهای ما بخش زنان و سینمای دفاع مقدس است که به مدد فیلمهایی با شخصیت محوری زن در جنگ، مادران و همسران شهید برگزار میشود. یک بخش دیگر بحث مدیریت سیاستگذاری است که در آن درباره نقد و بحث مدیریت سینما به بحث خواهیم پرداخت. همچنین موضوع بازنمایی مقاومت در سینمای دیگر کشورها که مثالهایی در این باره بررسی میشود.
مدیر کمیته علمی جشنواره مقاومت از برگزاری نشست نقد و بررسی فیلم «لژیون» با حضور دکتر حسن عباسی خبر داد و افزود: نشست فیلم «طبیب» با حضور سعید مستغاثی برگزار میشود و همچنین چند نشست تخصصی نیز خواهیم داشت که در آن 4 سخنران حضور دارند که از جمله آنها میتوان به آیت الله حائری شیرازی برای برگزاری نشست هنر و اخلاق، حجتالاسلام میرباقری، رئیس فرهنگستان اسلامی در قم و رحیم پورازغدی و حجتالاسلام پناهیان در سینما فلسطین اشاره کرد.
وی درباره برنامه کارگاه های آموزشی جشنواره بیان کرد: یک کارگاه آموزشی که مربوط به جلوههای ویژه است برگزار میشود. یکی از دستاوردهای سینمای دفاع مقدس در سالهای گذشته از نظر تکنیکی بوده که باعث ارتقاء سطح سینمای ایران شده است. از این رو این کارگاه با حضور مدیر جلوههای ویژه فیلم سینمایی «چ» در دانشگاه سینما تئاتر سهشنبه 8 مهر ماه ساعت 14 الی 17 برگزار میشود.
راه اندازی دبیرخانه دائمی و سالانه جشنواره فیلم مقاومت
«ناصر درخشان» مدیر ارزشیابی و دبیرخانه جشنواره نیز با اشاره به اینکه از اردیبهشت کار دبیرخانه را آغاز کرده است، گفت: در این دوره نسبت به دوره گذشته آثاری دریافت کردیم که از لحاظ کمی و کیفی قابل توجه بوده به خصوص فیلمهای کوتاه و مستند که هم از لحاظ محتوا و هم ساختار قویتر بود. اتفاق جدیدی که رخ داده است تشکیل دبیرخانه دائمی و سالانه جشنواره است که دلیل ایجاد آن ضرورت وجود نگاه رو به جلو در این جشنواره بوده است.
«امیر نصیربیگی» مدیر جلوهگاه نور در ادامه این نشست گفت: موضوعی که مغفول مانده و جشنواره قصد نمایش آن را دارد بخش جلوهگاه نور است که در این بخش تولیدات ویژه فیلمسازان کوتاه بسیجی است. این بخش با اهدافی شامل شناسایی استعدادهایی در حوزه بسیجیان فیلمساز، شناسایی یک فضای سالم برای رقابت و ایجاد محفل و زمینهای برای تولید آثار ویژه جشنواره برگزار میشود. امسال با تمام محدودیتها باید فیلمهایی که از شهریور سال 92 به بعد ساخته شدهاند پذیرش میشد و تاکنون هزار اثر دریافت شده که در بخشهای داستانی، مستند، انیمیشن و ... بوده است. ما باید رسالت فرهنگی داشته باشیم و امیدوارم این بخش تأثیرگذار باشد.
وی افزود: همزمان با برگزاری جشنواره 100 نفر از برگزیدگان بخش جلوگاه نور به تهران میآیند و برای آنها کارگاههای تخصصی برگزار میشود.
کنفرانس افق نو و واکنش بزرگترین متفکران دنیای غرب
بر این اساس، «غلامرضا منتظمی» مدیر اجرایی جشنواره افق نو در این نشست طی سخنانی گفت: بخش افق نو پنجرهای جدید رو به جهان باز میکند که باعث بروز جریانی جدید میشود و حیات آن را نشان میدهد. مهمانان بزرگی برای این بخش دعوت شدهاند که حضور رسانهها در کنار آنها و مصاحبه با آنها پیام اندیشمندان مستقل را اعلام میکند و نمایش آن یکی از علائم تحول بزرگ جهان است. رسانههای غرب نمیگذارند که صداهای مستقل به گوش مردم برسد اما این اندیشمندان حضور دارند. امروز سکولاریسم را در دنیا بسط دادهاند و بحث صهیونیزم نیز در جهان جدی است. با برگزاری همایش افق نو پی میبریم که بزرگترین متفکران در دنیای غرب هستند که نسبت به این موضوع واکنشهایی دارند.
وی درباره نحوه برگزاری این همایش نیز بیان کرد: کنفرانس با حضور مهمانان بینالمللی در یکی از هتلهای تهران در 3 روز برگزار میشود و روی موضوعات جهانی بحث میشود که از جمله آن میتوان به موضوع پرونده هستهای ایران و لابی اسرائیل، بحث صهیونیزم در آمریکا، موضوع سکولاریسم و تهدید بشر، بحث 11 سپتامبر و سرویسهای امنیتی و موضوع خاورمیانه و گروهکهای تروریستی اشاره کرد.
پایان پیام/
نظر شما