به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، علیرضا درویش نژاد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان در جلسه شورای اداری شهرستان بندرلنگه گفت: با سازمان ارتباطات و فرهنگ اسلامی در زمینه صادرات فرهنگی مذاکراتی شده تا آثار هنرمندان استان توسط خود آنها از طریق حمایت وزارت ارشاد در سایر کشورها ارائه شود.
وی با تاکید براینکه نگاه به فرهنگ باید مبنایی باشد، اظهار کرد: اگر نگاه مبنایی به فرهنگ داشته باشیم، به جامعهای با توسعه پایدار خواهیم رسید.
درویش نژاد با اشاره به اینکه دغدغههای مقام معظم رهبری به حوزه فرهنگی و نامگذاری امسال از سوی ایشان به نام«فرهنگ و اقتصاد، با عزم ملی و مدیریت جهادی» نشاندهنده یک جریان فکری است که باید بصورت ویژه به آن پرداخته شود، افزود: مقام معظم رهبری از ابتدای سال تاکنون بارها فرمودهاند که جا دارد برای اعتلای فرهنگ ملی و مذهبی جانمان را فدا کنیم.
وی با تاکید براینکه به همان میزانی که سطح فرهنگ در هر جامعه ارتقاء پیدا کند، ناهنجاریها نیز کم میشوند، تصریح کرد: در هشت سال دفاعمقدس آنچه این جنگ را از سایر جنگها در تاریخ ایران و جنگهای دنیا متمایز میساخت، نگاه فرهنگی و معنوی به این جنگ بود.
درویشنژاد با اظهار اینکه قطعاً اگر جریان معنویت و نگاه عرفانی در دفاعمقدس وجود نداشت، اکنون نمی توانستیم عنوان آن را«دفاع مقدس» بگذاریم، خاطرنشان کرد: تقدس این دفاع و این جنگ، بسته به آن جریان معنوی بود که در درون این هشت سال نهفته بود.
وی با بیان اینکه توسعه و ترویج فرهنگ شهادت برگرفته از نگاه عاشورایی است، گفت: دفاعمقدس هشت ساله در تاریخ این کشور مبنای فرهنگی است، که باید بصورت ویژه به آن پرداخته شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را از اولویت دستگاههای متولی فرهنگ دانست.
درویشنژاد بیان کرد: اخلاق یکی از پایههای جدی در دوران جنگ بوده و باید با تفسیر این موضوعات، در هفته دفاع مقدس به آن بپردازیم.
وی ادامه داد: شهرستان بندرلنگه در حوزه فرهنگ و هنر از قدمت خاصی برخوردار است و ظرفیتهایی که دراین حوزه دارد، به قرنها پیش باز میگردد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان ارتباط موسیقی و فرهنگ دراین شهرستان را موضوعی ارزشمند دانست و اظهار کرد: بنا داریم حمایت جدی از فرهنگهای اصیل در منطقه داشته باشیم.
درویشنژاد با اشاره به اینکه در سیاستهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توجه ویژهای به جزایر و شهرهای بندری شده است، افزود: جزایر استان هرمزگان دارای انرژی خاص فرهنگی هستند و میتوانند برای کشورهای همسایه مولدهای خوب فرهنگی باشند.
وی با بیان اینکه«نگران شبیخون فرهنگی هستیم»، گفت: باید تولید محصولات فرهنگی را در دستور کار قرار داده و به فکر صادر کردن آنها باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان با اظهار اینکه تمرکز برنامههای مختلف فرهنگی و هنری نباید در مرکز استان باشد، عنوان کرد: توازن فرهنگی و هنری بین مناطق مختلف استان باید برقرار باشد.
درویشنژاد با تاکید براینکه آثار و تولیدات هنرمندان برای مردم است، نه برای گروهی خاص، اضافه کرد: این امکان وجود دارد که رخدادهایی مانند نمایشگاه کتاب استان بعنوان یک رویداد بزرگ فرهنگی در یکی از شهرستانها مانند بندرلنگه برگزار شود و با اقدامات اینچنینی میتوان محرومیت فرهنگی را تا حدودی رفع کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان با تاکید بر توزیع عادلانه اعتبارات فرهنگی و ایجاد عدالت فرهنگی، گفت: یکی از شاخصهای اصلی عدالت فرهنگی، توزیع عادلانه اعتبارات است و قصد داریم در حوزه اعتبارات فرهنگی نگاهی یکسان و متوازن داشته باشیم و به همان میزانی که هنرمندان بندرعباسی حمایت میشوند، هنرمندان سایر شهرستانها نیز مورد حمایت قرار میگیرند.
درویشنژاد خاطرنشان کرد: استان هرمزگان نیازمند مراکز و مجتمعهای فرهنگی است و توسعه زیرساختها نیز در دستور کار قرار دارد.
وی با تاکید بر همکاری و همراهی سایر مسئولان دستگاههای اجرایی بندرلنگه با حوزه فرهنگ و هنر این شهرستان، ادامه داد: با سازمان ارتباطات و فرهنگ اسلامی در زمینه صادرات محصولات و تولیدات فرهنگی و هنری استان هرمزگان مذاکراتی شده تا آثار هنرمندان استان توسط خودشان از طریق حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سایر کشورها ارائه شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان با اشاره به توزیع کتب توسط این ادارهکل در شهرستانهای مختلف، خاطرنشان کرد: تغذیه کتاب در سطح استان، متناسب با جغرافیای فرهنگی منطقه صورت میگیرد.
پایان پیام/
نظر شما