به گزارش خبرگزاری شبستان،آمریکا اعلام کرده است که بیش از چهل کشور در جنگ با داعش مشارکت می کنند که وزارت خارجه آمریکا نام 25 کشور را معرفی کرده است که در زمینه های دیپلماتیک، نظامی،مبارزه با جذب تروریست از سوی داعش مشارکت دارند.اما مواضع برخی کشورهای در قبال ائتلاف علیه داعش:
آمریکا
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا از آمادگی برای حملات هوای به داعش در سوریه و توسعه حملاتی که از چندی پیش در عراق آغاز شده است خبر داده است.1600 مستشار آمریکایی برای ارائه کمک حضور پیدا خواهند کرد.جان کری وزیر خارجه آمریکا به دنبال کسب حمایت مصر است.
کانادا
دهها نظامی در شمال عراق دارد و در کنار نظامیان آمریکای به مشورت دهی به نیروهای پیشمرگه مشغول هستند.
ایران
ایران که در نشست پاریس حضور نداشت در ائتلاف علیه داعش مشارکت نمی کند.تهران کمک ها و مشورتهایی به کردهای عراق انجام داده است اما مخالف هماهنگی با آمریکا است.
فرانسه
فرانسه اعلام کرده است که از حملات هوایی در عراق حمایت میکند نیروهای ویژه برای کمک به هدایت و راهنمایی هواپیماها و آموزش نیروهای مسلح عراق اعزام می کند.فرانسه کردها را نیز به سلاح تجهیز می کند.فرانسه از دشواری های حقوقی و نظامی درباره دخالت در سوریه سخن گفته است وبیان کرده که ضرباتی علیه داعش به گونه ای که بشار اسد رئیس جمهوری سوریه از آن استفاده کند را نمی خواهد.فرانسه به پیشمرگان سلاح و 58 طن کمک انسانی به اربیل داده است.فرانسوا اولاند تعهد به کمکهای نظامی بیشتر داده است.
انگلیس
انگلیس اعلام کرده است که هر حمله هوایی در سوریه پیچیده خواهد بود.این کشور گزینه های نظامی را بعید ندانسته است اما به صراحت اعلام نکرده است که در حملات هوایی در عراق مشارکت می کند یا خیر.انگلیس کمک های تسلحیاتی به کردها می کند و وعده ارائه کمک های آموزشی کرده است.تا انتخابات پارلمانی در انگلیس کمتر از 9 ماه بیشتر نمانده است و لندن در حالت نگرانی قبل از همه پرسی روز پنجشنبه درباره استقلال اسکاتلند به سر می برد.دولت انگلیس از مخالفت های مردمی درباره نقش انگلیس در جنگ عراق و همپیمانی با آمریکا در سال 2003 آگاه است.دیوید کامرون همچنان ازناکامی که در تابستان هنگامی که اعضای مجلس عوام با اقدام نظامی در سوریه مخالفت کردند با آن روبرو شد رنج می برد.اعضای دولت خواستار رای گیری درباره این موضوع قبل از مشارکت در حملات جدید هستند.کامرون از عزم خود برای اتخاذ همه تدابیر پس از اعدام تبعه انگلیسی خبر داده است.
استرالیا
سیدنی از اعزام 600 نظامی به امارات در راستای ائتلاف بین المللی علیه داعش خبر داده است.
آلمان
با وجود وعده ای که آلمان داده است مبنی بر اینکه پس از جنگ جهانی دوم در جنگ مشارکت نکند اما با ارسال سلاح برای کردها موافقت کرده است.این کشور مانند دیگر کشورهای اروپایی تمایل خود را برای کمک های بشردوستانه و لجستیکی اعلام کرده است اما بعید است که در حملات هوایی به سبب موضع تاریخی ضد جنگ از زمان جنگ جهانی دوم به بعد مشارکت کند.تاکنون سی سامانه ضد تانک و 16 هزار سلاح و هشت هزار هفت تیر به کردها داده است.
ایتالیا
ایتالیا قول کمک تسلیحاتی و مالی به ارزش یک میلیون دلار و اسپانیا 500 هزار یورو،ایرلند 250 هزار دلار، لوکزامبورک 300 هزار دلار را داده است.آلبانی،دانمارک و استونی نیز تجهیزات نظامی، کمک های انسانی و دیگرکمکها می دهند.نروژ و لهستان کمک های انسانی می دهند.
فیلیپین
فیلیپین آمادگی خود را برای مشارکت در ائتلاف اعلام کرده است.
ترکیه
بعید است که ترکیه به عنوان عضو ناتو و همپیمان نزدیک آمریکا که مرزهای مشترک با سوریه و عراق دارد در جنگ مشارکت کند.این کشور نگران مشارکت آن جان 49 تبعه این کشور که در گروگان داعش هستند را به خطر اندازد.ترکیه ازمخالفان سوری حمایت کرده است و از آن هراس دارد که هر اقدام نظامی علیه داعش به تضعیف دشمنان بشار اسد بیانجامد.ترکیه با تقویت کردها در عراق و سوریه مخالف است و نگران تشدید انگیزه های جدایی طلبانه کردهای ترکیه است. ترکیه نگران 49 دیپلمات خود و گرفتار شدن آنها به سرنوشت گروههای آمریکایی و انگلیسی و تاثیرات جنگ بر گردشگری که سالانه 35 میلیارد دلار به خزانه ترکیه وارد می کند است همچنین از گرایش های غربی درباره تجهیز کردها ابراز تردید می کند. اما ایران به دنبال نجات همپیمان خود یعنی نظام سوریه است و از این می هراسد که هدف بعدی نظام سوریه باشد. رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه گفت: اتهاماتی که به ترکیه درباره حمایت از گروههای افراطی در سوریه زده می شود وقیحانه است.
وی افزود: یکبار ترکیه را متهم به وارد کردن نفت از مناطق تحت تسلط داعش می کنند و باردیگر آنرا به کمکهای تسلیحاتی و خدمات بیمارستانی متهم می کنند ما همواره تاکید کرده و می کنیم که این غیر ممکن است.
رئیس جمهوری ترکیه تاکید کرد: ترکیه ضد تروریسم است و همه گروههای تروریستی است و هرگز در هیچ زمانی واژه تروریسم اسلامی را قبول نمی کند.
کشورهای عربی
کشورهای عربی تاکنون مشخص نکرده اند که در ائتلاف نظامی مشارکت می کنند یا خیر به ویژه که غرب مشارکت آنها با هدف جلوگیری از وارد شدن به جنگ صلیبی غربی جدید در خاورمیانه را ضروری می داند. بعید است که کشورهای عربی در حمله زمینی مشارکت کنند حتی کشورهای که توان برخورد با گروههای متمرد را دارند مانند مصر و اردن.
واشنگتن اعلام کرده است که سعودی ها میزبان مخالفان (به اصطلاح میانه رو) سوری مورد حمایت غرب در خاک خود خواهند بود.کشورهای عربی دیگر نقش خود را شرح نداده اند اما به احتمال زیاد نقش آفرینی آنها شامل مشارکت در حملات هوایی، شناسایی،ارائه کمک های انسان دوستانه، بازسازی و فراهم آوردن به کارگیری پایگاه ها خواهد بود.
بیشتر کشورهای عربی در معرض فشار قرار دارند زیرا با مشکلات امنیتی داخلی بی شماری دست و پنجه نرم می کنند و اولویت آنها مهار نزاع هایی که در نزدیکی آنها قرار دارد و کنترل مرزهایشان است.
کویت
کویت دهها میلیون کمک انسانی و نظامی می کند.
امارات و سعودی ها در راس کشورهای در ائتلاف علیه داعش هستند.
احتمالا واشنگتن از ناوگان پنجم در بحرین علی داعش استفاده خواهد کرد
قطر مبارزه با داعش را گره خورده با امنیت خود می خواند و پایگاههای نظامی خود را در اختیار آنها قرار می دهد.اما موضع شفافی ندارد.
اتحادیه عرب
اتحادیه عرب وعده مبارزه با تروریسم در سطح سیاسی و امنیتی و ایدئولوژیکی داده است.
ائتلاف مخالفان سوری
فاروق طیفور نماینده وابسته به ائتلاف ملی سوریه نیز گفت: ائتلاف بین المللی علیه داعش سرنوشتی جز شکست ندارد زیرا درست برای آن برنامه ریزی نشده است و تصمیمی یکجانبه اتخاذ شده است.فایده جنگنده ها و هواپیماهای بدون سرنشین بدون هماهنگی چیست؟چه فایده ای از نشست جده حاصل می شود
نظر شما