به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، حامد قادرمرزی، نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی، شامگاه گذشته (26 شهریور) در مراسم معارفه سرپرست دانشگاه کردستان در سنندج، گفت: این آسیب در برخی از دانشگاه ها بخصوص در دو دولت گذشته وجود داشته و در دولت فعلی تاحدودی وضعیت بهتر شده است.
وی، افزود: بسیاری از مدیران دانشگاه ها تاکید دارند که دانشگاه مکان علم آموزی است و آن را محدود به فرآِیندهای معمول آموزش کرده اند در حالی که دانشگاه آخرین مرحله رسمی پرورش شهروندان متخصص و مسئولان آتی اجتماع است.
نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: باید با ایجاد فضاهای خاص نسبت به پرورش سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دانشجویان در کنار پرورش علمی توجه شود و این مهم نیازمند یک فضای باز سیاسی است.
به گفته وی برخوردهای سطحی با دانشگاه یکی دیگر از آسیب های جدی است و دانشگاه را به عنوان محل اخذ مدرک مخصوصا برای مدیران دولتی تلقی کرده اند.
وی، افزود: به جای اینکه فرصت های بزرگ و بورسیه های علمی را در اختیار نخبگان قرار دهند در اختیار کسانی قرار داده اند که کمترین شرایط را برای اخذ مدرک دکترا نداشته و این ظلم بزرگی به این نظام و آینده علمی کشور است.
قادرمرزی، حاکمیت دیدگاه کمی گرایی را یکی دیگر از آسیب های مهم و جدی در سطح دانشگاه ها دانست و گفت: در چند سال گذشته عادت بر این بوده که بسیار بر ارائه امار تاکید شده و آمارها را مبنای موفقیت مدیران محسوب کرده اند و این مساله آسیبی جدی به شمار می رود.
وی، ابراز کرد: در طی سال های 84 تا 92 تعداد واحدهای دانشگاهی از یک هزار و 300 واحد به 2 هزار و 504 واحد رسیده یعنی به طور متوسط ما ماهیانه 13 واحد به مراکز علمی و آموزش عالی اضافه کرده ایم.
نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس، بیان کرد: بسیاری از این دانشگاه ها صرفا به توصیه های سیاسی یا تبلیغاتی احداث شده و بسیاری از آنها از دانشجو شهریه می گیرند و باید به جای موسسات دانشگاهی اسم موسسات مالی را بر این مراکز گذاشت.
وی، گفت: تعداد رشته محل های مقاطع مختلف تحصیلی 2/5 برابر نسبت به سال 84 افزایش پیدا کرده که یقین دارم بیش از 50 درصد این رشته ها در مقاطع کاردانی، کارشناسی و حتی کارشناسی ارشد فاقد عضو هیات علمی هستند.
قادرمرزی، یادآور شد: آماری که از شهریور 92 ارائه شده بود نشان می داد که تعداد چهار میلیون و 400 هزار نفر دانشجو در کشور مشغول به تحصیل هستند که فقط 15 درصد از آنان در دانشگاه های دولتی تحصیل می کنند.
وی، اظهار کرد: 85 درصد از این تعداد دانشجو در دانشگاهای آزاد از جمله 36 درصد در دانشگاه پیام نور، 25 درصد علمی کاربردی، 10 درصد غیرانتفاعی و فنی و حرفه ای 3.9 درصد مشغول به تحصیل هستند.
نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی، گفت: بسیاری از این دانشگاه ها فاقد حتی یک آزمایشگاه و یا یک عضو هیات علمی بوده و از معلمان مدارس برای تدریس در این مراکز استفاده می شود و این مساله ناشی از کمی گرایی است که هم اکنون گریبانگیر جامعه دانشگاهی کشور شده است.
وی، با اشاره به اینکه حاکمیت پاسخ محوری در سیستم آموزش عالی یکی دیگر از آسیب های موجود جامعه دانشگاهی است، خاطر نشان کرد: لازم است سوال محوری که تاکید بر کشف نادانسته ها و مجهولات دارد جای پاسخ محوری را بگیرد و این مستلزم جایگزینی پژوهش مداری به جای محتوا مداری است.
در پایان این مراسم، از خدمات جهانشیر امینی رییس سابق دانشگاه کردستان تقدیر و فردین اخلاقیان به عنوان سرپرست جدید این دانشگاه منصوب شد.
پایان پیام/
نظر شما