سیمرغ جشنواره فجر چگونه بین سینماگران خارجی جایگاه پیدا می‌کند؟

ایوبی گفت: مطمئن باشید که سیمرغ جشنواره فیلم فجر هم برای دیگر کشورها، جایگاه اصلی خود را پیدا می کند، اما این موضوع زمان می طلبد و ما هم باید صبور باشیم.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، «حجت‌الله ایوبی» رییس سازمان سینمایی کشور در حاشیه مراسم افتتاحیه هفته فیلم چین که در موزه سینما برگزار شد، در جمع خبرنگاران درباره ارتباط فرهنگی بین دو کشور ایران و چین گفت: این اراده را در طرف چینی دیدم که دوست دارند با ایرانی‌ها کار کنند، چون از شهرت سینمای ایران اطلاع دارند و آن را می‌شناسند. رییس سازمان رادیو و تلویزیون چین معتقد بود سینمای یران به سینماگران چینی هویت می‌دهد و سینماگران چینی با دیدن فیلم‌های ایرانی، احساس کردند که می‌توانند با اتکا به سینمای ایران، سینمای خاص خودشان را داشته باشند.

 

وی همچنین در ادامه توضیح داد: برای تولیدات مشترک یک تفاهمنامه کلی را امضا کردیم که قرار است به یک قرار همکاری جزئی‌تر تبدیل شود که در این قرار همکاری، نکات برجسته ای وجود دارد که یکی از آنها تولید فیلم مشترک بود؛ اگر بتوانیم با چین سالانه 4 فیلم مشترک تولید کنیم به بهترین راه ارتباطی میان فیلم‌های ایران و چین می‌رسیم. آرزو داریم بتوانیم از امکانات این کشور و جمعیت سینمارو و سینمادوست این کشور که امیدوارم درست ترجمه شده باشد و بالغ بر 800 میلیون نفر هستند، استفاده کنیم. همچنین چینی‌ها می‌توانند در به روز رسانی صنعت سینمای ایران به ما کمک کنند.

 

شوخی ایوبی با فیلم‌های توقیفی و فرستادن آنها به چین

ایوبی با لحنی طنزگونه با اشاره به اینکه می‌توانیم فیلم‌های توقیفی ایرانی را برای نمایش به چین بفرستیم، افزود: به دلیل مشترکات بسیاری که با کشور چین داریم، خیلی می‌توانیم با هم کار کنیم. چینی‌ها 21 هزار سالن سینما دارند و علاقمند به این هستند که چهره چین را به مردم ایران معرفی کنند و این اراده قوی را در آنها دیدم. من فکر می‌کنم اگر بازار چین به روی ایران باز شود، تنفس‌گاهی برای سینمای ما خواهد شد.

 

وی در مورد ادامه این روند با دیگر کشورها نیز بیان کرد: این نوع ارتباطات با کشورهای دیگر نیز وجود خواهد داشت، اما در بین همه کشورهایی که با آنها در ارتباط بودیم، فکر می‌کنم چین بیشتر از همه برایمان حائز اهمیت بوده و این به خاطر بازار گسترده این کشور است.

 

در سفر به چین تفاهم‌نامه جزئی‌تر برای تجهیزات سینما امضا می‌کنیم

رییس سازمان سینمایی کشور در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه در بندهای تفاهم‌نامه با چین، بندی در زمینه خرید تجهیزات سینمایی نیز هست یا خیر، گفت: تفاهمنامه‌ای که امروز امضا شد با موضوع بسیار کلی است و برای همکاری مشترک در عرصه‌های مختلف صنعت سینما که از جمله آنها همکاری و تولیدات مشترک، برگزاری هفته های مشترک و به ویژه به روزرسانی این صنعت است که تجهیزات نیز می‌تواند جزئی از آن باشد.

 

وی افزود: قرار شد که در جلسه‌ای دیگر که احتمالاً سفر ما به کشور چین است، این تفاهم‌نامه کلی، به صورت جدی‌تر و دقیق‌تر شود و به عنوان یک قرارداد کاری بین دو کشور امضا شود.

 

احیای راه ابریشم در گرو تبادل فرهنگی بین ایران و چین

ایوبی در پاسخ به خبرنگار چینی که درباره ساخت فیلم «راه ابریشم» پرسید، بیان کرد: «راه ابریشم» جزء افتخارات ایران و چین است و قلب این راه کشور شما و ما است. این راه فقط قلب تجارت و اقتصاد نبود بلکه راه تبادل فرهنگی است، بنابراین پیام من به عنوان یک فرد فرهنگی به سیاستمداران ایران و چین این است که اگر می‌خواهند دو کشور را احیا کنند فقط متکی به اقتصاد نباشند و با هنر این ارتباط را برقرار کنند.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری، درباره برگزاری مستقل بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر امسال، از قطعیت برگزاری مستقل این بخش خبر داد و گفت: برگزاری مستقل بخش بین الملل می‌تواند به جذب فیلمسازان دیگر کشورها برای حضور در ایران کمک کرده و آنها را با فرهنگ و آداب ایرانیان به خوبی آشنا کند و در ضمن آن، فیلمسازان ایرانی هم از تجربه آنها در عرصه فیلمسازی بهره بیشتری می‌برند.

 

چگونگی جایگاه یافتن سیمرغ فجر برای سینماگران خارجی از زبان ایوبی

رییس سازمان سینمایی در ادامه درباره میزان تاثیرگذاری جشنواره فجر برای ارسال آثار از دیگر کشورها، توضیح داد: جشنواره فیلم فجر، مهمترین جشنواره سینمای ایران است و همه باید برای تقویت آن کمک کنیم. از دل این جشنواره، ده ها جشنواره دیگر مثل استانی و مقاومت که زاییده فجر هستند، بیرون آمدند. بنابراین ما هر چقدر جشنواره فجر را باشکوه تر برگزار کنیم به نفع سینمای کشورمان است. جشنواره فجر که در ایام دهه فجر برگزار می شود جشنواره سینمای ملی ایران است و شاید جایی برای سینمای بین الملل نباشد. ما در سینمای خودمان حرف برای گفتن زیاد داریم و از طرف دیگر می توانیم جایگاه و پایگاهی برای خود تعریف کنیم که بخشی از سینمای جهان که حرف‌هایش برای کشور و تمدنی مثل ما شنیدنی است، جز ایران جایی برای بازگو کردن این حرف‌ها نداشته باشند.

 

به گفته وی، ما به این منظور که به نوعی بخش بین الملل از حاشیه جشنواره فجر درآید، تصمیم به برگزاری مستقل آن گرفتیم، البته با برگزاری مداوم و جدی این بخش، مطمئن باشید که سیمرغ جشنواره فجر هم برای دیگر کشورها، جایگاه اصلی خود را پیدا می کند، اما این موضوع زمان می طلبد و ما هم باید صبور باشیم.

 

ایوبی در پایان افزود: درباره چگونگی برگزاری بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر، وقتی به نتیجه قطعی رسیدیم، جلسه‌ای می گذاریم و درباره آن با شما صحبت می کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 403054

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha