به اعتقاد من مجموعه هایی که در مسجد فعالیت دارند باید برنامه هایی را در دستور کار قرار دهند که موجب رشد و تعالی مخاطبان و مورد رضایت پروردگار باشد از طرفی باید نیازهای مورد نیاز جامعه شناسایی و دراین راستا برنامه ریزی شود. هم افزایی فعالیت های فرهنگی نهادهای مختلف در مساجد هم می تواند سبب افزایش نتیجه بخشی این فعالیت ها با توجه به فضای معنوی مساجد شود.
آشنایی با کارکردهای مسجد به ما کمک می کند تا با بهره گیری از کم ترین امکانات در جهت جذب مؤمنین، مخصوصاً جوانان استفاده نموده و سپس از خداوند منان بخواهیم در کلام، عمل و فعالیت ما برکتی قرار دهد تادر نمازگزاران تأثیرگذار باشد. چنانکه بسیاری از مبلغین گرامی با برگزاری جلسات هفتگی برای جوانان باعث شده اند عدة زیادی از جوانان جذب حوزه شوند یا جزء جوانان بسیار خوب و مورد تأیید در آن منطقه گردند.
ذکر این نکته ضروری است که تأثیر فعالیتهای فرهنگی دینی معمولاً دراز مدت است و نباید انتظار داشت آثار یک برنامه در مدتی کوتاه ظاهر گردد؛ به عنوان مثال می بینیم تلاش مردم به رهبری امام خمینی ;، برای برپایی انقلاب پس از سالهای متمادی نتیجه بخشید و نظام اسلامی به ثمر نشست.
فکر می کنم برگزاری برنامه های مختلف در مساجد و همچنین حضور مسئولان مختلف در مناسبت های متعدد در مساجد می تواند اهمیت بهره گیری از مساجد را بیش از پیش نمایان کند
علم و دانش را کسب کنید حتی اگر در ثریا باشد، این حدیث یکی از مهمترین حلقه های مفقوده جهان اسلام در عصر حاضر است آنقدر پیامبر گرامی اسلام و ائمه بزرگوار بر این امر تاکید داشتند که گویی انسان جز برای کسب علم و دانش نیامده است. روایاتی از این دست زیاد است که به تواتر نقل شده اند. مسجد به عنوان پایگاه اجتماعی باید به این فریضه و فضیلت مهم تاکید شده توجه کند. مسجد باید علم و دانایی را آن گونه که علم آموزان با نگرش در آثار صنع الهی و شناخت آیات خداوند در جهان، به حکمت و آگاهیی برسند در دستور کار خود قرار دهد. مسجد باید فعالیت های علمی و کسب دانش را در کنار سایر مراکز در اولیت های خود قرار دهد. علم آموزی است که انسان مومن را از افتادن در دایره تحجر، جزم اندیشی و یا رفتارهای از نوع داعش و القاعده باز می دارد. هر چه دانشمندان اهل مسجد بیشتری در جهان اسلام داشته باشیم قطعا اسلام در جهان توسعه پیدا می کند. مسجد باید ابن سینا و ابوریحان بیرونی پرور باشد مومنانی که جهان به اندیشه و تلاش آنان به احترام می نگرد.
مقام عظمای ولایت می فرمایند:آنچه برای کشور ماوعناصرفرهنگی مفید است گسترش کیفی فرهنگ است .وهمچنین فرمودند:بانماز ،مسجد وجلسات دینی باید انس پیداکرد به کار فرهنگی به معنای واقعی کلمه اهتمام ورزید .پس به نظر اینجانب چند مورد مهم ازهمین سخنان گهربار ایشان می توانیم به یاد بسپاریم وعمل کنیم :1-توجه به کیفیت کار فرهنگی نه کمیت 2-کار فرهنگی عشق ، انس وعلاقه واهتمام ویژه ای خاصی می طلبد 3- درکار فرهنگی توجه به تمامی مخاطبین علی الخصوص نونهالان نوجوانان وجوانان خیلی مهم است 4- مشارکت ودادن مسئولیت هاواستفاده ازنظرات همگان 5- خودرایی وتکبر برخورد نامناسب درکار فرهنگی نتیجه معکوس دارد
نظر شما