سینما باید پیام انقلاب را به جهانیان منتقل کند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل حوزه هنری قزوین گفت: باید پیام حقیقی و اثرگذار انقلاب را به گوش همه دنیا رساند و سینما باید ابزار انتقال این پیام باشد.

محمد کرم اللهی در گفتگو با خبرنگار شبستان در قزوین بیان کرد: ما انقلابی داریم که اساس آن طبق فرموده بنیانگذار انقلاب اسلامی، انقلاب فرهنگی است، بنابراین تمام شاکله برنامه ای و اجرایی آن باید با پیوست فرهنگی صورت گیرد.

وی ادامه داد: هنر در دنیا از ابتدای پیدایش، معناگرایانه و معنویت محور بوده است تا انتهای قرن چهاردهم و در این قرن با انقلاب فرهنگی که با عنوان رنسانس به وجود آمد، شرایط به سمت دیگری رفت و به جای اهمیت و محوریت جایگاه خداوند، انسان محوری جای خدامحوری را به مرور به خود اختصاص می دهد.

مدیرکل حوزه هنری قزوین اضافه کرد: از آن دوران به بعد شرایط اینگونه می شود که خدامحوری از تفکر هنری جدا و انسان گرایی جای آن را می گیرد؛ در انقلاب اسلامی ما بازگشت به معرفت الهی داریم و بنیانگذار ما نیز از این رو تأکید بر انقلاب فرهنگی دارند زیرا بازگشت به فطرت الهی است.

وی عنوان کرد: این بازگشت یعنی اینکه همه آنچه در زندگی انسان باید صورت گیرد، خدامحوری است و عمل ما نیز باید خالص برای خدا باشد و این عمل دو نتیجه رضایت خداوند و خلق خدا را به دنبال دارد و از همین رو هنر انقلاب اسلامی یک بازگشت به فطرت الهی خود دارد.

کرم اللهی تأکید کرد: اساس تفاوت هنر انقلاب اسلامی با دیگر هنرها، نگاه توحیدی، ایمانی و ولایی است که هنر انقلاب با خود دارد و دومین تفاوت این است که هنر انقلاب اسلامی تکلیف گرا است و در مسیر انجام تکلیف الهی خود حرکت می کند.

وی با اشاره به تفاوت هنرمند انقلاب اسلامی اعلام کرد: هنرمند انقلاب اسلامی کاری را برای خوشامد افراد بدون ارتباط با جنبه های الهی و فطری انسان انجام نمی دهد، او کار را برای خدا انجام می دهد و در این مسیر نیز رضایت خلق خدا را طلب می کند و با نگاهی متعهدانه، ارزش مدار و دانش بنیان اثر هنری را خلق می کند و وقتی دست به خلق اثر می زند، مبنا، الگو و طراز تفکر اسلامی و انقلاب این هنرمند محسوب می شود.

مدیرکل حوزه هنری قزوین در پاسخ به سوالی در خصوص تناسب آثار تولیدی در سینما و تلویزیون با ویژگی های هنر انقلاب اسلامی اظهار کرد: در طول انقلاب اسلامی افراد، سازمان ها و نهادهای فرهنگی ما زحمات بسیاری کشیدند و آثار ویژه خلق شده است، ولی در برخی موارد متناسب با شعار و کاراکتر انقلاب اسلامی نتوانستیم کار تولید کنیم و واقعیت این است با وجود زحمات بسیار هنوز با الگوی مناسب و در شأن انقلاب اسلامی فاصله داریم.

وی توضیح داد: در این حوزه فراز و فرودهایی وجود دارد به طوری که به موازات کار خوب، کار بی نظر و خنثی نیز دیده می شود و اکنون وضعیت موجود نامطلوب نیست ولی مطلوب نیز به نظر نمی رسد یعنی آنچه غالب است در یک برهم ریختگی و نامتوازنی شکل می گیرد و باید این توازن و هماهنگی صورت گیرد.

کرم اللهی تأکید کرد: در برخی آثار سینما به مطالبات انقلاب اسلامی پاسخ داده می شود ولی در این بین فیلم خنثی بسیار و فیلم خوب کم داریم و باید فیلم های خنثی و بی نظر را همراه کرده تا سطح فیلم خوب ما پیش رود.

وی با اشاره به شناخت دنیا نسبت به سینمای ایران یادآور شد: باید پیام حقیقی و اثرگذار انقلاب که ترجمان حقیقی هل من ناصر ینصرنی و امر به معروف و نهی از منکر است به گوش همه دنیا برسد و سینما باید ابزار انتقال این پیام باشد.

مدیرکل حوزه هنری قزوین خاطر نشان کرد: اگر ظرفی به نام انقلاب اسلامی وجود دارد، مظروف آن که یک مورد، هنر انقلاب اسلامی است باید پیام انقلاب اسلامی را به جهانیان منتقل کند.

وی یادآور شد: سینما آینه زندگی جامعه است و به واقعیت های اجتماعی می پردازد، گاهی انتقاد به سینمای ایران این است که چرا دغدغه غالب جامعه اسلامی وایرانی در آن نمود ندارد و دغدغه طبقه خاصی در این اجتماع در آن دیده می شود و در واقع نگاه متوازن در آن وجود ندارد بنابراین باید نگاه متوازنی در این حوزه دیده شود تا اثرگذاری بیشتر باشد.

پیام/

 

کد خبر 403563

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha