به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام احمد شرفخانی، معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، عصر روز سه شنبه(30 شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان خوزستان، با اشاره به وظایف این سازمان، گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه در کلان وظایف خود سه موضوع اداره کردن آستان مقدس و امامزادگان، اداره کردن موقوفات و مباحث قرآنی را عهده دار است.
وی با بیان اینکه یک سرفصل دیگری هم داریم که نوشته می شود ولی خوانده نمی شود و آن امور خیریه است، افزود: در رابطه با آستان مقدس امامزادگان طرح جامع قطب فرهنگی بقاع متبرکه را از سال 89 در دستور کار خود قرار دادیم که بر اساس چشم انداز جمهوری اسلامی تدوین شده و سیاست ها، راهبردها، راهکارها، برنامه ها و فعالیت ها را در دو مقطع چهارساله و پنج ساله برنامه ریزی می شود.
وی با اشاره به اینکه در برنامه چهارساله نسبت به ظرفیت هر امامزاده و بقعه و همچنین موقعیت جغرافیایی و مکانی آستان برنامه ریزی دقیقی در عرصه سخت افزاری و نرم افزاری انجام شده، تصریح کرد: در عرصه سخت افزاری طرح توسعه و عمران بقاع متبرکه با 44 آیتم برنامه ریزی شده که امسال در یک هزار و 300 بقعه در حال اجراست.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، با بیان اینکه در برنامه چهار ساله، سه هزار و 700 امامزاده در دستور کار قرار گرفتند، اضافه کرد: اولویت ما در ساخت و ساز بقاع، آماده سازی زیرساخت ها و فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و قرآنی برای رسیدن به قطب فرهنگی شدن براساس چشم انداز است.
وی با اشاره به بخش نرم افزاری و با بیان اینکه مولفه های قطب فرهنگی بر اساس نیاز امروز عرصه فرهنگی، راهبردها، راهکارها، برنامه ها و فعالیت ها مشخص شد، عنوان کرد: مقام معظم رهبری از سال 60 به مواردی همچون تهاجم فرهنگی، ناتوی فرهنگی، شبیخون فرهنگی و جنگ نرم دشمن تاکید داشتند و ضروریست در برای مقابله با این تهاجمات بر اساس نیاز مخاطبان برنامه ریزی شود.
وی با بیان اینکه اعتقاد داریم آستان مقدس امامزادگان عملیاتی جهت مقابله با جنگ نرم دشمن است چرا که سال گذشته در این امامزادگان و بقاع، بیش از 170 میلیون زائر حضور یافتند از این رو باید فرصت محورانه برنامه ریزی کنیم، ادامه داد: بر همین اساس در برنامه ریزهای فرهنگی راه اندازی مرکز فرهنگی قرآنی بقاع را به عنوان اولویت اصلی در نظر گرفتیم.
حجت الاسلام شرفخانی، با بیان اینکه اگر بخواهیم برنامه های فرهنگی در بقاع نهادینه شود باید از ظرفیت مردم و متخصصان استفاده کنیم و در این راستا در 2 هزار و 400 بقعه سراسر کشور مرکز فرهنگی قرآنی راه اندازی کردیم، اذعان داشت: امسال سال مدیریت جهادی است و یکی از شاخصه های ما نیز مدیریت جهادی در بقاع خواهد بود.
وی از اجرای طرح سوگواره یاس نبوی، نشاط معنوی، اکمال دین، بصیرت، ضیافت الهی و شن ولایت علوی در بقاع متبرکه خبر داد و تاکید کرد: همچنین در بقاع متبرکه کتابخانه های قفسه ای، باز احداث شده و تا پایان امسال نیز 113 کتابخانه دیجیتال راه اندازی می شود و ضرورت دارد بتوانیم از ظرفیت ایام تعطیل و مناسبت ها در جهت تبلیغ و ترویج فرهنگ اهل بیت و قرآن برنامه ریزی و گفتمان هایی با حضور کارشناسان و مردم ایجاد کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اجرای طرح ملی حفظ قرآن در بقاع متبرکه که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، خاطر نشان کرد: سازمان اوقاف در این راستا تعهد کرده طی یک برنامه چهار ساله، یک میلیون حافظ قرآن را تربیت کند و بر این اساس به هر استان سهیمه ای در نظر گرفته شده است.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه، از ثبت نام 750 هزار نفر در طرح ملی قرآن خبر داد و با بیان اینکه بزرگترین رویداد قرآنی بعد از انقلاب آزمون حفظ قرآن بود که در یک روز در کل کشور بیش از 300 هزار نفر شرکت کردند و بیش از سه هزار نفر مربی آموزش دیدند، یاد آور شد: 14 هزار نفر نیز تحت پوشش مرکز آموزش مجازی حفظ قرآن قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه در بحث اداره کردن موقوفات وترویج و تبلیغ سنت حسنه وقف را از دیگر وظایف اوقاف و امور خیریه دانست و اظهار داشت: متاسفانه بعد از انقلاب وفق جایگاه اصلی خود را در کشور پیدا نکرده و از ابتدای انقلاب تا سال 89 به طور میانگین در هر سال 198 وقف انجام می شد ولی با تبلیغاتی که در این عرصه صورت گرفت طی 6 ماهه نخست امسال بیش از یک هزار و 800 وقف جدید انجام شده که از نظر کیفیت و ارزش ریالی نسبت به مدت مشابه 32 درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه طی چهار سال اخیر در مجموعه سازمان اوقاف طرح جامع تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف اجرا شده و یکی از هعلل افزایش وقف نیز همین طرح است، ابراز کرد: اگر وقف و رسانه در کنار هم قرار گیرند می توان فرهنگ وقف را نهادینه کرد در غیر این صورت به نتیجه مطلوبی دست نمی یابینم و امی موضوع هیچ گاه محقق نمی شود.
حجت الاسلام شرفخانی، آسان سازی وقف، اجرای امینانه نیات واقفین، استفاده از ظرفیت خیرین، هنر، فرهنگ، نخبگان، اصناف و... نیز در افزایش وقف در جامعه تاثیرگذار است، بیان کرد: همچنین در این راستا از روش های نوینی همچون ارائه اوراق وقف جهت ساخت بیمارستان فوق تخصصی سرطان در تهران استفاده می کنیم.
وی با اشاره به اینکه برای اجرای امینانه واقفین سازمان اوقاف سه کار مهم را انجام می دهد که سامانه جامع مدیریت موقوفات و بقاع متبرکه، ثبت نیات موقوفه ها و مهندسی کردن نیات واقفین از جمله آنهاست، گفت: کل آمار و اطلاعات امامزادگان در سامانه وارد شده و ضرورت داشت نیات واقفان بازخوانی شود که با مهندسی کردن نیات واقفان 500 نیت در موقوفات کشور مهندسی شد.
وی با بیان اینکه امسال در طرح مهر تحصیلی 14 هزار دانش آموز تحت پوشش قرار گرفتند و بسته هایی شامل لوازم التحریر، کیف و... به آنها تعلق گرفت، افزود: در راستای اجرای نیات واقفان در خصوص ازدواج سال گذشته یک هزار و 100 زوج تحت پوشش قرار گرفتند و برای آنها جهیزیه تهیه شد.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه، با اشاره به اینکه سال گذشته همچنین طرح رضوی را اجرا کردیم و طی آن 700 نفر از افراد بالای 40 سالی که تاکنون به زیارت امام رضا(ع) مشرف نشده بودند، را به مشهد مقدس اعزام کردیم، خاطر نشان کرد: امسال بنا داریم در قالب این طرح یک هزار نفر را به مهشد اعزام کنیم.
وی بر شفاف سازی هزینه های موقوفه ها و هدفمندی آنها بر اساس اولویت ها و نیات واقفان در جهت افزایش وقف در جامعه تاکید کرد و ادامه داد: در مدیریت موقوفات پس از گذشت 27 سال ساختار سازمان اوقاف را تغییر دادیم و برای اولین بار معاونت اقتصادی و بهره برداری را در چارت این سازمان تعریف کردیم که طی آن تعداد پروژه های سرمایه گذاری قابل توجهی در دستور کار قرار دارد.
پایان پیام/
نظر شما