همه دردسرهای «شادروان» برای ساخت فیلم یک شهید

خبرگزاری شبستان: فیلم علی اصغر شادروان درباره شهید هاشمی سرانجام قرار است اکران شود اما کارگردان از عدم حمایت ها و دیدگاه های تبعیض آمیز نسبت به فیلم های شهرستانی گلایه دارد.

علی اصغر شادروان کارگردان فیلم«یوسف هور»با موضوع زندگی سردار شهید علی هاشمی در گفت و گو با خبرنگار سینمایی شبستان درباره آخرین وضعیت این فیلم که بعد از دو سال هنوز اکران نشده است،گفت:دو هفته پیش در تهران بودم و قرار بر این شد که آقای حبیب اسماعیلی مدیر شرکت پخش رسانه فیلمسازان این فیلم را اکران کنند.

 

او در ادامه گفت:تهیه کننده این فیلم مدیر کل وقت ارشاد استان خوزستان بود که در دولت جدید آقای قنواتی این سمت را بر عهده گرفته.به همین خاطر باید قراردادی بین ایشان و پخش کننده امضا شود تا با تعیین بودجه برای هزینه های اکران فیلم(تبلیغات،کپی ها و..)،نحوه تخصیص این بودجه هم مشخص شود و شرایط را برای اکران آماده کنیم.

 

شادروان درمورد نحوه اکران این فیلم گفت:سردار شهید هاشمی در خوزستان بسیار شناخته شده و معروف است اما چون پیکر ایشان بیش از بیست سال مفقود بوده، در سطح ایران خیلی او را نمی شناسند. بنابراین تصمیم ما برای اکران این است که ابتدا این فیلم را در خوزستان نمایش دهیم و سپس با توجه به واکنشها، برای اکران آن در سایر نقاط کشور برنامه ریزی کنیم.

 

کارگردان«تیرباران»در ادامه با انتقاد از عدم حمایت از تولیدات دفاع مقدسی گفت:مسئولان سینمایی و غیر سینمایی مدام شعار حمایت از تولیدات سینمای دفاع مقدس را می دهند اما در عمل هیچ حمایتی از این نوع سینما نمی کنند. تعداد کمی فیلم سینمایی دفاع مقدس در طول سال ساخته می شود اما همه آنها پشت خط اکران می مانند. آیا اکران نوبتی آنها این قدر سخت است؟

 

شادروان افزود:همه فقط می خواهند فیلمهای دفاع مقدسی در چند جشنواره نمایش داده شود و بعد به بایگانی برود و به نظر می رسد مسئولان هم فقط به کارکردهای سیاسی این فیلم ها توجه دارند و به اثر فرهنگی آنها بی توجه هستند.در صورتی که فرهنگ دفاع مقدس در سیاست هم اثر مثبتی دارد.

 

علی اصغر شادروان در ادامه با انتقاد از دیدگاه مسئولان سینمایی به فیلمسازان شهرستانی گفت:متاسفانه باید بگویم نگاه مسئولین تهران نشین به شهرستانها حقیرانه است.شاید فکر می کنند چون در تهرانند، پدر خوانده سینما هستند و برایشان سخت است فیلم«یوسف هور»را که یک فیلم خوزستانی است تحویل بگیرند.

 

او افزود:در دهه شصت در بسیاری از شهرستانها فیلم سینمایی تولید می شد.مخصوصا در آذربایجان و ترکمن صحرا اما به دلیل همین دیدگاه حقیرانه، دیگر این گونه فیلم ها ساخته نمی شوند. این در حالی است که بسیاری از فیلمسازان مستعد از شهرستانها به تهران می آیند.

 

او در پایان گفت:در سال 91«یوسف هور»در جشنواره فیلم فجر پذیرفته شد اما چون من در مصاحبه هایم از دبیر جشنواره تعریف نکردم،ایشان فیلم را شخصا از بخش مسابقه بیرون کشید. فیلمهایی به جشنواره راه یافت که همه به ییاد دارند تا چه حد ضعیف بود.امیدوارم سرانجام با دیده شدن «یوسف هور»مردم درباره کیفیت آن قضاوت کنند.

 

عوامل فیلم عبارتند از: نویسنده و کارگردان: علی اصغر شادروان، دستیار کارگردان: سیدرحمان محمدی، سرمایه‌گذاران: استانداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، تهیه‌کننده : حجت‌الاسلام سید لطف‌الله سپهر، مدیر فیلم برداری : علی الهیاری، مدیر تولید : حشمت‌الله قاسمی،‌ جانشینان تولید : امیر نصیرزاده، حسن هاشمی‌نصب، سعید نگراوی، کیاوش عسکری، عبدالرضا سعیدی، عکاس : حافظ احمدی، بازیگران : آرش مجیدی، جمشید جهان‌زاده، اکبر سنگی، کاظم هژیر آزاد، رضا فیاضی، غلامرضا فرامرزیان، یلدا قشقایی، رز رضوی.

 

«یوسف هور» جدیدترین اثر سینمایی شادروان است و داستان آن درباره بخش‌هایی جالب از زندگی، مبارزات و شهادت سردار شهید «علی هاشمی» در منطقه هور است.

 

ش»هیدعلی هاشمی» یا همان سردار هور سال 67 به همراه جمعی از رزمندگان در قرارگاه نصرت کار بزرگی را انجام دادند و یکی از عملیات‌های بزرگ جنگ در سوم اسفند سال 62 در این منطقه به اجرا درآمد که «خیبر» نام گرفت و در سال بعد نیز عملیات دیگری در این منطقه به نام «بدر» انجام شد.

 

شهید هاشمی یکی از فرماندهان سپاه در جبهه جنوب در استان خوزستان بود که از ابتدای جنگ حضور فعالی داشت و به ویژه در زمانی که جنگ در جبهه سوسنگرد شدت داشت وی در آن منطقه فعال بود، اما نام شهید علی هاشمی با قرارگاه نصرت و تلاش‌های شبانه‌روزی و گروه وی برای بررسی منطقه هورالهویزه برای انجام عملیات خیبر و بدر گره خورده است.

 

شهید علی هاشمی در سال 1340 هجری شمسی در اهواز دیده به جهان گشود و با پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 به عضویت کمیته انقلاب اسلامی در آمد. در سال 1359 پس از حمله کشور متجاوز عراق به خاک ایران، علی هاشمی به همراه 40 نفر از نوجوانان و جوانان محله‌های حصیر آباد و آخرآسفالت اهواز به حمیدیه عزیمت نموده و در نهایت تیپ 37 نور را تشکیل دادند و در تاریخ چهارم مردادماه سال 67 در یک درگیری نابرابر با دشمن زبون در سن 27 سالگی جاویدالاثر شد.

 

سردار «علی هاشمی»، بعد از عملیات بیت‌المقدس با حکم فرماندهی وقت کل سپاه مأمور به تشکیل قرارگاه سری نصرت جهت شناسایی منطقه عمومی هورالهویزه ‌(جزایر مجنون) شد که این شناسایی‌ها منجر به عملیات‌های خیبر و بدر شد و در سال 65 با توجه به لیاقت و شایستگی شهید بزرگوار، به فرماندهی سپاه ششم امام صادق(ع) منصوب شد.

 

همچنین چهارم تیرماه سال 67 دشمن اقدام به تک شدیدی در جزایر مجنون می‌کند که شهید «علی هاشمی» علی‌رغم تأکید فرماندهان رده بالای سپاه مبنی بر ترک منطقه تا ‌آخرین لحظات در کنار سایر رزمندگان اسلام در مقابل متجاوزان بعثی جانانه دفاع می‌کند و سرانجام به همراه چند تن از یارانش به آرزوی دیرینه خود رسیده و به لقاءالله پیوسته و جاویدالاثر می‌شود.

 

پیکر این شهید والامقام سال گذشته به همت گروه تفحص شهدا کشف و پس از تشییع در زادگاهش به خاک سپرده شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 404323

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha