به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر علیرضا نوروزی ،رییس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: براساس برنامهریزیهای انجام شده قرار است هر کدام از خانوادهها یک سفیر سلامت داشته باشند تا از طریق اتصال به شبکهای با مراکز بهداشتی، پیامهای پیشگیرانه در حوزه اعتیاد به آنان منتقل شود.
وی اظهار امیدواری کرد که این برنامه در نیمه دوم امسال به اجرا درآید تا با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر بخشی از مشکلات بزرگ بهداشتی از جمله عوارض و بیماریهای ناشی از مصرف مواد مخدر در جامعه کاهش یابد.
این مقام مسوول در وزارت بهداشت با اشاره به بروز اختلالات روانپزشکی بویژه سایکوز از طریق مصرف مواد مخدر صنعتی، اضافه کرد: کسانی که این مواد را استفاده میکنند، رفتارهای پرخطر بیشتری دارند.
نوروزی، پرخاشگری که موجب ناامنی اجتماعی میشود، افسردگی، افزایش خودکشی، اختلالات مغزی و بروز فشارخون بالا را از مهمترین عوارض مصرف مواد مخدر صنعتی عنوان کرد.
به گفته وی، سکته مغزی و قلبی، سوء تغذیه که باعث پوسیدگی بافتهای بدن و بافتهای عضلانی میشود، تخریب شدید دهان و دندان از دیگر عوارض مصرف مواد مخدر صنعتی است.
وی با بیان اینکه اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر رویکرد پیشرویی است که باید به سمت آن حرکت کنیم، افزود: ضروری است از منابع موجود در جامعه از جمله محلهها و خانوادهها برای پیش بردن این رویکرد و پیشگیری از اعتیاد استفاده شود.
نوروزی، وظیفه وزارت بهداشت را در این جهت مبارزه با مواد مخدر و مداخلات کاهش تقاضای آن دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه مردم ارتباط نزدیکی با مراکز بهداشتی و درمانی دارند، انتقال پیامهای پیشگیری از اعتیاد از این طریق به خانواده موثر است.
پایان پیام/
نظر شما