به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، معصومه آباد، نویسنده کتاب «من زندهام» و آزاده هشت سال دفاع مقدس و عضو شورای شهر تهران، امروز(5 مهر) در همایش زن و دفاع مقدس، با بیان اینکه هشت سال دفاع مقدس حماسه ای غرورآفرینی است که نمی توان به سادگی از آن عبور کرد، گفت: خاطراتی که در طی این دوران رخ داد ویژگی های منحصر به فردی نه تنها در تاریخ ایران اسلامی بلکه در تاریخ جنگ های جهانی دارد.
وی با اشاره به اینکه جنگ تحمیلی، جنگ ایران و عراق نبود بلکه جنگ ایران با دنیا بود، افزود: جنگ ایران و عراق کاملا متمایز از همه جنگ هاست و یکی از طولانی ترین جنگ ها بعد از جنگ ویتنام تلقی می شود و شرایط انقلاب طوری بود که هنوز ساختارهای آن تثبیت نشده و شاکله انقلاب شکل نگرفته بود.
وی تصریح کرد: پس از انقلاب اسلامی حضور بیگانگان در کشور قطع شده بود و فضای اختلاف و درگیری های قومی در کشور ایجاد شده بود از این رو دشمن فرصتی مناسب برای حمله به ایران یافت و گمان می کرد می تواند کشور را به راحتی تصرف کند، اما با اولین تیری که از سوی دشمن زده شد همه مردم فارغ از قومیت، سن، جنس و دین به جبهه ها آمدند و برنامه ریزی دشمن را به هم ریختند.
دکتر آباد، با بیان اینکه جنگ می تواند به هر دلیلی آغاز شود و جز بدبختی و خونریزی چیز دیگری ندارد، اضافه کرد: دفاع مقدس جنگی خارج از قواعد جنگ بود، جنگ در مرزهاست ولی در دفاع مقدس اولین تیر، به سمت مردم بی پناه و شهرها اصابت کرد.
وی با اشاره به اینکه دفاع مقدس به دلیل اینکه با ارزش های اخلاقی و دینی و واژههای مقدس همراه بود اسرای ما آزاده، مجروحان ما جانباز و کشته شدگان ما شهید محسوب می شوند، عنوان کرد: ما نسل سعادتمندی هستیم که توانستیم واژه های شهادت، جانبازی، اسارت، رهبری، امام و مقتدا را در عمل درک کنیم.
وی با بیان اینکه شکست حصر آبادان رمزگشایی از همه موفقیت ها در جبهه ها بود و با فرمان امام(ره) مبنی بر اینکه حصر آبادان باید شکسته شود، آبادان نماد مقاومت شد، تاکید کرد: مردم آبادان یک سال در حصری که بی شباهت به شعب ابی طالب نبود در حصر زندگی کردند و انقدر مقاومت و ایستادگی به خرج دادند تا حصر آبادان شکسته شد.
آزاده دفاع مقدس، این نماد و پیام ولایتمداری و حرکت در مسیر ولایت و فرماندهی کل قوا بود، اذعان داشت: در تمام این دوران کسی به ما جنگیدن را نیاموخته بود و همه خودجوش و برای دفاع از میهن به صحنه آمدند؛ تا زمانی که برای مسائل بسیار کوچک و بی اهمیت درگیر شویم نمی دانیم در چه جایگاهی قرار داریم.
وی به نحوه اسارت خود و وضعیتی که زنان در این دوران در زندان الرشید داشتند، اشاره کرد و ادامه داد: در مهر ماه 59 اسیر شدم و جزء اولیت اسرایی بودم که به این زندان فرستاده شدم و در آن زمان هنوز زندانیان سیاسی در آنجا زندانی بودند.
عضو شورای شهر تهران، خاطر نشان کرد: رژیم بعثی از زن مسلمان هراس داشت و این را مدیون رشادت ها و شهامت های زنان در کردستان هستیم و آنها حجاب زنان را لباس سیاسی، اجتماعی و اعتقادی می دانستند.
وی با اشاره به اینکه جنگ به دلیل پرداخت های غلط صدام و ایادی شرق و غرب و تمام دست نشانده های آنها که فکر می کردند ایران درگیر مسائل داخلی و خارجی است، آغاز شد، اضافه کرد: باید به این توجه کنیم که جنگ چطور تمام شد.
نویسنده کتاب «من زنده ام»، اظهار کرد: جنگ ایران و عراق، جنگ عراق با مادران و دختران و همسران بود و خانواده شهدا که چندین فرزند خود را از دست داده بودند همچنان پس از گذشت بیش از 30 سال از پایان دفاع مقدس فرزندان خود را شافعین آخرت و دنیا و دارای معجزه میدانند و با افتخار از آنها یاد میکنند.
وی خاطرات دوران دفاع مقدس را سرمایه ای بی بدیل و به تعبیر مقام معظم رهبری گنجی بی پایان و تمام نشدنی دانست و یاد آور شد: این گنج نه تنها برای این عصر و نسل، بلکه برای همه اعصار و کسانی که برای تمام کسانی که گردهم جمع شدند و دندان تیز کرده اند.
وی با بیان اینکه جنگ ما جنگ دنیا با مردم بود و در این دوران عموما مردم بودند که به صحنه آمدند، ابراز کرد: اگر زنان قبول نمی کردند چه کسی می توانست به جبهه برود و حمایت مردان از زنان در دوران اسارت معنای واقعی غیرت و جوانمردی است.
عضو شورای شهر تهران، تصریح کرد: در روزگار سخت اسارت و حضور در زندان های مخوفی که ما با تمام سلول های خود آن را تجربه کردیم به دلیل آنکه با عصاره اعتقاد، تکلیف، وظیفه و اندیشه همراه بود مدال پرافتخاری است که آن را به گردن همه زنان کشورم می اندازم.
وی با بیان اینکه این سختی ها و شکنجه ها ارزشمند بوده، تصریح کرد: همه ما به اندازه لیاقت و توانمان از این گنج بهره می بریم و اگر لایق باشیم امانتدار آن هستیم و اگر لایق نباشیم از بین می رود و یا به جای آن بدلی قرار می گیرد که در سال یک هفته را به یاد شهدا و دفاع مقدس می گذرانیم.
پایان پیام/
نظر شما