خبرگزاری شبستان/ یزد
میلاد فاطمه و اختلافات سیاسی زمان تولد
اکثر محدثین و علمای شیعه 20 جمادی الثانی، پنج سال پس از بعثت پیامبر را زمان تولد حضرت فاطمه زهرا ذکر می کنند ولی عمده مورخین اهل سنت معتقدند که ولادت حضرت فاطمه زهرا(س)، پنج سال قبل از بعثت پیامبر بوده است، با مراجعه به احادیث و روایاتی که حتی از سوی اهل سنت نیز نقل شده متوجه درستی قول شیعه در میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) می شویم.
اختلاف در زمینه ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) تنها قول های متفاوت تاریخی نیست بلکه این اختلاف ریشه در انگیزه های سیاسی نیز دارد.
نور فاطمه جهان را روشن کرد
به هنگام تولد حضرت فاطمه زهرا(س) دعوت خدیجه از زنان قریش بی پاسخ ماند و 4 زن برگزیده عالم به خدیجه بشارت آمدن فاطمه را دادند، به هنگام تولد نوری از وجود فاطمه زهرا(س) منتشر شد که مکه و بر اساس برخی از روایات جهان را روشن و منور ساخت، حضرت فاطمه زهرا(س) با آب کوثر شست و شو داده شد و حوادثی رخ داد که نشانه ای از عظمت و بزرگواری حضرت فاطمه زهرا(س) است.
چرا به حضرت فاطمه زهرا(س ) ام ابیها گفتند؟
برای حضرت زهرا(س) نام ها و کنیه های متفاوت و خاص نظیر فاطمه، راضیه، صدیقه، طاهره و ... است که هر یک معنای خاص خود را دارد.
یکی از کنیه های آن حضرت ام ابیها است، امام صادق(ع) از پدربزرگوارش امام محمدباقر(ع) نقل می کنند که این موضوع که کنیه حضرت فاطمه زهرا(س) ام ابیها بوده مسلم است.
ام یعنی مادر واب به معنای پدر است که در ترجمه فارسی ام ابیها به معنای مادر پدرش می باشد، در بیان علت نام ام ابیها بر فاطمه زهرا(س) دلایل مختلفی وجود دارد که سه دلیل آن بیان می شود.
اول اینکه پیامبر از فاطمه زهرا(س) مهربانی، دلسوزی، عشق و انسی را مشاهده کرد که تنها نمونه آن از مادر به پسر قابل رویت است و از این جهت پیامبر زهرا را کنیه ام ابیها نام نهاد.
دوم اینکه خداوند در قرآن ازواج و همسران رسول خدا را مادران مومنین معرفی کرده و آنان را به منزله مادر مومنان دانسته است پس پیامبر دخترش را ام ابیها نامید که همسرانش اینگونه نیاندیشند که به اعتبار لقب ام ابیها از مابقی زنان حتی فاطمه زهرا برتر و افضل هستند، پیامبر با نام ابیها بر فاطمه برتری زهرا را بر همه زنان حتی همسرانش معرفی کرد، که فاطمه مادر خاتم انبیاء است و فضیلتی بس بزرگ و والا دارد.
سوم اینکه ام به معنی هدف ومقصود است چون فاطمه شجره و درخت نبوت است و امامت ولایت به وسیله این بانو پایدار گشته است از این جهت پیامبر او را ام ابیها نامید چرا که مقصود و هدف حقیقی واصلی و ثمره واقعی زندگی پیامبر حضرت فاطمه زهرا است.
میلاد فاطمه زهرا و روز زن
پیامبر در مقطعی مبعوث شدند که دختران خود را زنده به گور می کردند و این بی احترامی و حرمت شکنی تنها در شبه جزیره عربستان نبود بلکه در جهان قبل و حتی بعد از اسلام تفکری حاکم بود که تصور می کردند سرشت زن با مردم متفاوت است و زن از خمیرمایه پستری از زن خلق شده است.
در سال 1586در فرانسه ای که امروز قوس ترقی و آزادی را در جهان می زند گروهی به پا خواسته که موضوع خیزش آنان در این بود که آیا زن دارای روح انسانی است یا روح شیطانی، آنان نگاه تبعیض آمیز به زن داشتند ولی پیامبر وقتی مبعوث می شود از کلام لله بیان می کند که سرشت زن و مردم یکی است و امتیازی بریکدیگر ندارند، عیار برتری انسان ها تقوی، پرهیزگاری و درست اندیشیدن است و به نژاد، جنسیت و رنگ پوست ارتباطی ندارد.
متاسفانه از گذشته های دور که زن را به بند می کشیدند و تا به امروز که زنان را به اسم آزادی به اسارت درآورده اند، ارزش، حیثیت و آبروی زنان به ویژه در کشورهای کمونیستی و غربی از بین رفته است.
فاطمه زهرا(س) الگویی برای همه بشریت
زنان باید با زندگی حضرت زهرا(س) آشنا شوند احترام به پدرومادر، شوهر وچگونه زندگی کردن و تربیت اولیا همه درس است و در زندگی فاطمه زهرا قابل رویت است.
حضرت زهرا باید در همه مسائل به ویژه حفظ حجاب اسوه و اگو قرار گیرد حضرت زهرا نه تنها برای زنان بلکه برای مردان و همه بشریت الگوست،امیدوارم که بتوانیم زندگی حضر ت زهرا و سایر معصومین را بیشتر و بهتر بشناسیم و اسوه قرا دهیم.
*بخشی از خطبه های نماز جمعه حجت الاسلام والمسلیمن محمدعلی صدوقی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد
پایان پیام/
نظر شما