به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز و هوشمند صفایی، مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خوزستان، در با برنامه راديويي موج مثبت هدف اولیه از ادغام وزارتخانه های تعاون، کار و رفاه را بسط عدالت اجتماعی و افزایش رفاه در جامعه دانست و گفت: در طول این سه سال با نگاهی به عملكرد وزارتخانه در بخش هاي بیمه های سلامت و روستاييان و عشایر، درمان، تعاون و اشتغال که یکی از دغدغه های مردم شریف بوده اقدامات خوبی صورت گرفته است.
وی یکی از معضل هاي اصلی مردم استان را اشتغال دانست و افزود: با هماهنگی مدیران دستگاه هاي اجرايي در استان و هدایت استاندار موضوع اشتغال در رأس قرار گرفته و این اداره کل به عنوان دبیر کارگروه سرمایه گذاری و اشتغال نسبت به رصد واحدهای صنعتی مشکل دار و نیمه فعال اقدام مي كند و در اين باره طرح های بسیار مناسبی را براي برون رفت از معضل بيكاري در دست انجام دارد.
صفائي، با بیان اینکه سعی ما بر این است که فضای کارگری استان فضای آرامی باشد و تعامل بین کارگر کارفرما برقرار شود، تصريح كرد: با تلاش های صورت گرفته در اتاق تعاون استان و به درخواست اتاق صنایع، معادن و تجارت بصره سلسله نشست هایی با هیات های عراقی داشته ایم و مذاکراتی در طول این زمان صورت گرفته که منتج به امضای تفاهم نامه فی مابین اتاق صنایع بصره و اداره کل تعاون، کار و رفاه خوزستان شد.
وی مهم ترین هدف و دستاورد این تفاهم نامه را ایجاد نمایشگاه های مشترک در بصره، تامین کالاهای مورد نیاز طرف عراقی از تولیدات تعاونی، صدور نیروی کار در تخصص های مختلف به بصره و همچنین همکاری هایی در زمینه ارائه آموزش های فنی و حرفه ای دانست و اضافه کرد: هیات عراقی با توجه به تخصص و مهارت بالای نیروی ایرانی، بعد مسافت کم بین ایران و عراق، اشتراکات فرهنگی و همچنین اعتماد به نیروی کار ایرانی تمایل بسیاری به امضای تفاهم نامه با ما دارند.
وی با اشاره به اعزام نیروی کار به خارج از کشور به عنوان یکی از اقدامات ارزنده ي اداره کار و تعاون خوزستان تاکید کرد: این اقدام برای اولین بار در سطح استان درحال انجام است، در همین زمینه اين اداره کل مذاکراتی را با اتاق بازرگانی بصره انجام داده و تفاهم نامه ای به منظور اعزام هزار نفر نیروی کار به کشور عراق منعقد شده و در گام اول این تفاهم نامه تاکنون 100 فرصت شغلی از سوی استان بصره به ما معرفی شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان، در بخش ديگري از سخنان خود به تعاوني هاي دانش بنيان اشاره كرد و از اعطای تسهیلات با سود چهار درصد به شرکت های دانش بنیان خبر داد، از تشكيل تعاونی های توسعه عمران در استان خبر داد و عنوان كرد: نمونه بارز تعاوني هاي توسعه عمران شهري، تعاونی توسعه عمران منطقه ویژه اقتصادی در شوش است که با ایجاد 2 هزار شغل، کشاورزی منطقه را احیا میکند.
وی تعاون را به عنوان یکی از بخش های مهم اقتصادی کشور برشمرد و خاطر نشان کرد: تفاوت عمده ای که بخش تعاونی با بخش خصوصی دارد توجه بیشتر به فرهنگ کار جمعی است، اگر این فرهنگ در جامعه پیدا کنند می تواند منشا اثر خوبی برای توسعه اقتصاد در استان باشد.
وی با اعلام سهم 15درصدي تعاونی ها در صادرات استان، تعداد تعاونیهای استان را 13 هزار و 600 تعاونی برشمرد و اذعان داشت: سه هزار و 300 تعاونی در بخش کشاورزی، یک هزار و 800 تعاونی در بخش صنعت، 2 هزار و 200 تعاونی در بخش خدمات و مابقی در بخش عمران فعاليت دارند.
صفائي، یاد آور شد: در حوزه کار نیز با توجه به شرایط استان و برنامهریزی هایی که برای مهار تورم در نظر گرفته شده، سعی کردیم برای جلوگیری از افزایش بحران بیکاری وضعیت موجود اشتغال استان را تثبیت کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت مراکز مشاوره شغلی و کاریابی های غیر دولتی در ایجاد اشتغال، تصریح کرد: مراکز مشاوره شغلی و کاریابی های غیر دولتی مکلف به ایجاد 20 هزار شغل در استان تا پایان سال جاری شدند که اگر نتوانند به تعهد خود عمل کنند مجوز و پروانه فعالیت آنها لغو خواهد شد و لذا همین تأکید باعث شد این مراکز بیش از 45 درصد نسبت به زمان مشابه در سال گذشته رشد داشته باشند.
صفائی، با بیان اینکه خوزستان دارای قابلیت ها و ظرفیت های بالایی برای اشتغال است که باید این ظرفیت ها شناسایی و احصا شوند، تغییر در فرهنگ کار را ضروری دانست و تاکید کرد: موضوع مهمی که باید به آن توجه ویژه شود تغییر فرهنگ کار است و جوانان باید باور کنند اشتغال فقط با استخدام شدن در مراکز دولتی، نفت و کارخانه های دولتی خلاصه نمی شود.
وی با اشاره به اینکه جوانان و افراد جویای کار باید به سمت خود اشتغالی روی آورند، عنوان کرد: 570 میلیارد تومان اعتبار اشتغال زایی توسط دولت تدبیر و امید برای استان تخصیص یافته است که از نظر توزیع اعتبارات درکشور جایگاه سوم را داریم.
وی همچنین از تخصیص مبلغ 32 میلیارد تومان اعتبار برای کسب و کارهای کوچک نزد صندوق مهر امام رضا (ع) و نیز 33.3 میلیارد تومان اعتبار برای مشاغل خانگی از محل منابع داخلی بانک های استان خبر داد و افزود: بخشی از این اعتبارات ویژه سرمایه در گردش واحدهای موجود است ضمن این که مبلغ دیگری از این اعتبار به طرح های توسعه ای و ایجاد واحدهای جدید اختصاص پیدا خواهد کرد.
پایان پیام/
نظر شما