روح الله فریس آبادی، مدیر اجرایی ماهنامه علمی ترویجی معرفت در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان ضمن اعلام خبر انتشار شماره 200 این نشریه گفت: بررسى انديشه سياسى سيدجمال الدين اسدآبادى و امام خمينى (ره) به قلم سید عزت الله احمدی، بررسى محدوديت هاى روابط مسلمان با غيرمسلمان از منظر شهيد مطهرى نوشته مشترک زهرا پور روستایی و محمد علی محیطی و تأثير انقلاب اسلامى ايران در برجسته شدن موضوع قدرت نرم در روابط بين الملل به قلم مشترک هادى شجاعى، منوچهر محمدى، محمد جواد نوروزى از جمله مقالاتی هستند که در این مجله به چشم می خورند.
وی ادامه داد: همچنین آثار و نوشته هایی با مضامین جلوه ها و آثار ذكر خدا اثر آیت الله علامه محمد تقی مصباح، ماهيت حكومت دينى در انديشه سياسى آيت اللّه مصباح و شيخ فضل اللّه نورى نوشته ابوالفضل ذکائی و مقايسه جهانى شدن اسلامى و غربى اثر سیدمهدی سیدیان، در این ماهنامه تدوین شده است.
به گفته وی در بخشی از مقاله "مقایسه جهانی شدن اسلامی و غربی" عنوان شده است: "امروزه غرب مدعى جهانى شدن است و با سيطره رسانه اى خود، به يكه تازى در اين عرصه مى پردازد. اما تفاوتهاى بنيادينى ميان نگاه اسلام و غرب به اين مفهوم وجود دارد. تبيينها از ماهيتِ جهان، انسان، هدف و دين، از منظر اسلام و غرب، گوناگون است. حتى اساسا دين در فرهنگ غربى فاقد جامعيت است و به گونهاى تعريف مىشود كه عرصه هاى مسائل اجتماعى و سياسى را دربر نمى گيرد. ازاينرو، بنا بر مبانى فكرى و عملى غرب، نمى توان از منظر دين به مسئله «جهانى شدن» و «دهكده جهانى» انديشيد.
فریس آبادی ابراز کرد: هدف اين مقاله بازنمايى تفاوت هاى جهانى شدن اسلامى و غربى در مبانى، اهداف، اصول، راهبردها، قوانين و راهكارهاى عملى در تدبير امور جهان و انسان است كه با روش تحليلى و مقايسه اى به ارائه برخى از آنها مى پردازيم. جهانى شدن غربى به دنبال حاكم ساختن روحيه سكولاريسم، مادهگرايى، منفعت محورى و رفاه خواهى است، درحالى كه جهانى شدن اسلامى به دنبال تعالى و پيشرفت انسان در ابعاد مادى و معنوى است."
فریس آبادی یادآور شد: شماره 200 ماهنامه معرفت با مدیر مسوولی حجت الاسلام سیداحمد رهنمایی و با سردبیری حجت الاسلام ابوالفضل سجادی در شمارگان 1200 نسخه از سوی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (س) به تازگی به چاپ رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما