به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سعید شیرکوند، معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در همایش تجلیل از 200 سرمایه گذار صنعت گردشگری گفت: در کشورها برای تامین منابع و استفاده از منابع رویکرد دولت در برخی مواقع توسعه ای و در مواردی هم اقتصادی و تجاری است.
وی با بیان اینکه در بانک توسعه ای هدف دولت ایجاد توسعه در کشور است و حتی شرایط ایجاب کند برای توسعه در بخش های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد، اذعان داشت: در بانک های تجاری سود مبنا قرار دارد. از طرفی گردشگری کشور نیاز دارد تا به آن علاوه بر سودآوری نگاه توسعه ای نیز داشته باشیم.
شیرکوند با بیان اینکه صندوق توسعه ملی به کمک بانک ها آمده تا نقش توسعه ای ایفا کند، اذعان داشت: با مذاکراتی که با صندوق توسعه ملی انجام دادیم قرار شده است تسهیلات بانکی را با نرخ سود 16 درصد در اختیار سرمایه گذاران قرار دهند.
معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: برای تامین منابع در دنیا و سرمایه گذاری های بلندمدت را باید از بازار سرمایه کسب کرد و تامین پول مربوط به منابع کوتاه مدت از طریق بانک ها انجام می شود.
وی ادامه داد: بخش گردشگری ایران توانمند نبوده و نتوانسته منابع خود را از طریق بازار سرمایه تامین کند، بنابراین به سمت تامین منابع از بانک ها روی آورده است.
شیرکوند با بیان اینکه برای توسعه صنعت گردشگری به حمایت بانک ها نیاز داریم، خاطرنشان کرد: سرمایه گذارانی که پروژه های گردشگری خود را به بهره برداری رسانده اند اما قدرت بازپرداخت تسهیلات را ندارند نیازمند استمهال هستند و دولت باید با نگاه توسعه ای به آنها کمک کند.
وی افزود: بسیاری از افراد سرمایه گذار پروژه هایی را با برآورد هزینه مشخص آغاز کرده اند اما با توجه به تورم 50 درصدی 2-3 سال گذشته و تأثیر آن بر پروژه هایشان نیازی به متمم دارند.
شیرکوند با اشاره به اهمیت صنعت گردشگری در توسعه اقتصادی کشور اذعان داشت: صنعت گردشگری از کشاورزی و صنایع هم امتیاز بیشتری دارد منتهی به حمایت و تسهیلات بانک ها نیاز دارند.
وی با بیان اینکه دولت نگاه توسعه ای به گردشگری دارد، تاکید کرد: متاسفانه بخش گردشگری در سیستم بانکی مهجور است و بانک ها ترجیح می دهند در این حوزه ورود پیدا نکنند.
پایان پیام/
نظر شما