پیش از تاسیس بنیاد ملی نخبگان، خلأ فناوری در اجرای تصمیمات وجود داشت

مدیرکل امور اداری و مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر اهمیت تاسیس بنیاد ملی نخبگان گفت: پیش از تاسیس بنیاد ملی نخبگان کشور، بخش‌های پژوهشی وعلمی کشور به صورت پراکنده و جزیره‌ای فعالیت می‌کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، علیرضا دلیری صبح امروز "2 خرداد" در کارگاه آموزشی آشنایی با تعاونی‌های دانش‌بنیان که با حضور قائم مقام بنیاد ملی نخبگان کشور، تعدادی از نخبگان و مسئولان استان اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: یکی از اولویت‌های در صدر کشورهای پیشرفته توجه به مسائل علم و فناوری است که به عنوان زیرساخت توسعه، امری اجتناب‌نا‌پذیر تلقی می‌شود.


مدیرکل امور اداری و مالی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه پیش از تاسیس این بنیاد، خلأ فناوری در اجرای تصمیمات کشور وجود داشت، تصریح کرد: با نظر رهبر معظم انقلاب و به منظور برطرف کردن این خلأ در سیستم علمی کشور، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دستور ایشان تشکیل شد.


وی افزود: در بدو تاسیس این معاونت بررسی‌هایی به منظور شناسایی ظرفیت و استعدادهای نخبگان کشور و همچنین ارزیابی عملکرد آنها صورت گرفت که بر اساس نتایج این بررسی‌ها، 250 مجموعه که عنوان نخبگان و مخترعان کشور را یدک می‌کشیدند، شناسایی شدند.


دلیری با بیان اینکه با وجود فعالیت این تعداد مجموعه، تنها کمتر از 10 درصد از نیازهای کشور در زمینه فناوری محقق شده بود، تصریح کرد: با تشکیل بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رسیدگی به امور نخبگان کشور ساماندهی یافت.


وی با اشاره به اینکه در راستای سامان‌دهی به امور نخبگان، دو برنامه کوتاه و بلندمدت تدوین شده است، بیان کرد: بر اساس این برنامه‌ها، مجموعه‌های دانش‌بنیان به گونه‌ای تحت حمایت قرار خواهند گرفت که بتوانند در نهایت به بازار کار وارد شوند.


مدیرکل امور اداری و مالی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه طرح‌های نخبگان در برنامه‌های بلندمدت باید رصد شود، افزود: علاوه بر این دو تشکل، دیگر سازمان‌ها و نهادهای دولتی نیز باید به وظیفه خود در قبال نخبگان آگاه باشند و آنها را اجرایی کنند.


وی اظهار داشت: لایحه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در دولت مورد بررسی و موافقت قرار گرفت و در نهایت با ارائه آن به مجلس به تصویب قانونی رسید.


دلیری تاکید کرد: با تصویب این قانون شرایطی فراهم شد تا با عبور از بوروکراسی‌های اداری، حمایت از نخبگان از سوی تمام سازمان‌های دولتی صورت گیرد.


وی بیان کرد: در بعد مادی نیز حمایت‌هایی از مجموعه نخبگان و مخترعان کشور انجام گرفته است که نمونه آن پرداخت تسهیلات در قالب قرض‌الحسنه به طرح‌های نخبگان است.


مدیرکل امور اداری و مالی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: این صندوق موسوم به صندوق نوآوری و شکوفایی است که با قول مساعد رئیس جمهور و با پیش‌بینی اعتبار آن در بودجه 90، در شش ماهه نخست سال جاری اعتبار آن تامین می شود. 


وی با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی آسان‌ترین راه را برای پرداخت تسهیلات به ایده‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته است، گفت: اعتبار این صندوق طی سه سال 30 هزار میلیارد ریال پیش‌بینی شده است.


دلیری بیان داشت: علاوه بر پرداخت تسهیلات از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی، با بانک‌های کشور تفاهم شده است تا تسهیلات به طرح‌های نخبگان خارج از سیستم بانکی و با صرف کمترین زمان به آنها پرداخت شود.


وی با اشاره به اینکه کارگروهی به منظور بررسی و تایید صلاحیت برای ارائه تسهیلات به طرح‌ها در استان تهران تشکیل شده است، گفت: در تفاهمنامه‌ای که با این صندوق منعقد شده است تا سقف 20 میلیارد ریال تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت می‌شود.


مدیرکل امور اداری و مالی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: کارمزد این تسهیلات چهار تا هشت درصد تعیین و از محل منابع معاونت علمی و فناوری نزد بانک توسعه تعاون تامین شده است.


وی افزود: با همکاری وزیر تعاون، ضمانتنامه تسهیلات پرداختی تا سقف 80 درصد از سوی دولت تامین می شود و 20 درصد مابقی از طریق منابع هیئت مدیره شرکت‌های دانش‌بنیان که قابلیت ضمانت داشته باشد، تامین می‌شود.


دلیری تصریح کرد: باید احساس تکلیفی در کشور در قبال نخبگان وجود داشته باشد که اجرای طرح‌های نخبگان اولویت تمام دولت‌مردان و به ویژه سیستم بانکی کشور شود.


وی با بیان اینکه حمایت از نخبگان می‌تواند سد تحریم‌ها را بشکند، اضافه کرد: دولت با ایجاد انگیزه‌های لازم درصدد است تا تمام نخبگان کشور را به صحنه علمی کشور وارد و ایده‌های آنها را تجاری‌سازی کند.

 

وی با اشاره به اینکه کارگروه‌های استانی به منظور پرداخت این نوع از تسهیلات فعالیت خود را از 15 روز آینده آغاز می‌کنند، گفت: انتظار داریم تا هماهنگی و همکاری‌ که از سوی مسئولان بانک توسعه تعاون در تهران اجرایی شد، در دیگر استان‌های کشور نیز مصداق داشته باشد.


دلیری افزود: تاکنون بیش از 40 طرح در تهران مورد بررسی قرار گرفته که به مرحله عملیاتی شدن وارد می‌شوند.


وی اضافه کرد: اولویت در صدر برای اجرای چنین طرح‌هایی، استان اصفهان است و توقع و انتظاری که از این استان در این زمینه داریم، در قبال دیگر استان‌ها وجود ندارد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 40692

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha