به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیتالله محسن اراکی امروز (10 مهر) در درس خارج فقه نظام شهرسازي در دارالشفا گفت: اسلام موضوع شهر را با دو اصطلاح تعريف كرده است، نخست شهري كه حاكم آن با قوانين اسلامي مردم را ساماندهي ميكند و دوم شهري كه مخالف اين امر است.
وي با بيان اينكه شهري كه با مواضين اسلامي اداره شود آن شهر به عنوان شهر شرعي محسوب ميشود گفت: در شهر شهري سه عنصر مردم، قانون و حاكم از عناصر اصلي هستند كه بايد در مقوله شهري به اين سه موضوع توجه داشت.
دبيركل مجمع تقريب مذاهب اسلامي با اشاره به شهر ضاله گفت: شهری که مردم آن به دنبال رسیدن به زشتیها و بدیها باشند به عنوان شهر ضاله است و تفاوتهاي بسياري با شهر فاضل دارد كه بايد بكوشيم به سمت شهر ضاله حركت نكنيم.
آيتالله اراكي عنوان داشت: بايد همه تلاش كنيم تا به مقام شهر فاضل برسيم و در ساختن چنين شهري تلاش داشته و روز به روز در تقويت آن بكوشيم.
وي گفت: در شهر فاضل بايد براي هر 40 خانه يك مسجد احداث شود و جار يعني همسايگان مسجد بتوانند از آن استفاده كرده و به تبليغ مسائل ديني بپردازند.
دبيركل مجمع تقريب مذاهب اسلامي در خصوص جمعيت شهر اسلامي گفت: اسلام براي اين موضوع نيز تدبير انديشيده است كه اين نشان دهنده اوج دقت اسلام بر روي مسائل است.
آيتالله اراكي گفت: عظما به معني جهان شهر، وسطي به معني كشور شهر و صغرا به عنوان شهر امروزي محسوب است و از سوي ديگر در اسلام موضوع شهرهاي نيمه و كامل مطرح است و زندگي در شهرهاي كامل موجب كمال خواهد شد.
پايان پيام/
نظر شما