مسجد محل تعلیم و تربیت است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: مسجد در طول تاریخ اسلام فقط مکانی برای کارکردهای عبادی و تبلیغی نبوده است، بلکه محل تعلیم و تربیت نیز بوده و یکی از نیازهای اساسی جوامع امروز نیز تعلیم و تربیت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مهدی احمدی ظهر امروز (11 مهر) در سخنرانی قبل از خطبه های نماز جمعه قزوین که در مسجد النبی برگزار شد، بیان کرد: همه ما می دانیم که رهبر معظم انقلاب یک شخصیت ذی وجوه هستند که در میان این وجوه چندگانه، چهره فرهنگی و دیدگاه های کاربردی ایشان در عرصه سیاست گذاری و مدیریت فرهنگی، برجسته و ممتاز است.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری با درک هوشیارانه از موقعیت حساس کشور و همچنین جهان پیرامون، شعار اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی را عنوان فرمودند و این شعار به عنوان نقشه راه برای همه مسئولان کشور است و عبور از همه چالش های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میسر نخواهد شد الا با تمسک به این نقشه راه که تنها راه نجات و سعادت ما است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین اضافه کرد: رهبری با درک هوشیارانه خود از مقوله فرهنگ، راه پرپیچ و خم و صخره های دشوار را برای همه مسئولان کشور باز کردند و شاید در مقوله فرهنگ که 200 تا 300 تعریف از سوی اندیشمندان و جامعه شناسان ارائه شده، تعریفی که رهبری از مقوله فرهنگ ارائه کردند جامع تر است.

وی عنوان کرد: رهبری فرمودند: فرهنگ، اساس و هویت یک ملت است، فرهنگ روح و کالبد هر ملت و جامعه است و فرهنگ مثل روح است و آنجایی جسم و جسد معنا پیدا می کند که روح در جسد وارد شود و آنجایی که خداوند متعال، کالبد خاکی انسان را با دستان خویش تخمیر کردند، این جسم خاکی معنا می یابد و آنجاست که انسان خلیفه روی زمین می شود و در برابر ملائک و فرشتگان الهی مقام شامخ می یابد.

احمدی تصریح کرد: جامعه بدون فرهنگ مانند جسم بدون روح است که نه حامل پیام است و نه معنایی برای او تصور می شود و البته نوع فرهنگ نیز مهم است، فرهنگی که متأثر از آموزه های دینی بوده و ندای وحدانیت در آن حاکم است و این فرهنگ به جامعه، جان می دهد.

وی با اشاره به پیوند فرهنگ و مسجد تأکید کرد: اگر این فرهنگ در مسجد حاکم شود، معنای چندان عظیمی می یابد که درک می شود ولی نمی توان آن را توصیف کرد و رهبری نیز در بخش از سخنان شان فرمودند همه ما باید در مساجد، جوانان را با نماز آشنا کنیم، ما باید اهمیت نماز را برای جوانان و همه مردم شرح دهیم و این کار متصدی لازم دارد و همه دستگاه های مختلف باید در این زمینه کار کرده و تلاش کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین توضیح داد: وقتی ما داریم یک آدم غافل را به نماز هدایت می کنیم در واقع داریم پایه های یک حرکت عظیم جهانی را در بین انسان ها استوار می کنیم و مقام معظم رهبری نیز فرمودند: وقتی دل مومنان با خدا انس می گیرد و با نماز مأنوس می شود، خداوند گناهان و معاصی ما را برطرف می کند و انسان نمازگزار و دل مومن به خدا به سوی او تقرب می یابد و قوام دین داری در دل مومن استوار می شود و این فریضه هرگز تعطیل بردار نیست.

وی با اشاره به نقش مسجد در تمدن اسلامی اظهار کرد: اگر به تاریخ تمدن اسلامی بنگریم، مسجد به عنوان مکانی مقدس و فضایی است که مومنان آوای وحدانیت خود را اعلام کرده و در صفوفی مرتب گردهم جمع شدند و شیطان درونی خود را به اسارت می برند.

احمدی افزود: البته مسجد فقط یک پایگاه ترویج و نشر فرهنگ اسلامی و سنگر کفر ستیزی نبوده است بلکه محل رشد و نمو مردان و زنان بزرگی در طول تاریخ تمدن اسلامی همچون امام خمینی (ره) بوده است.

وی عنوان کرد: امام خمینی (ره) در عصری منادی حق، عدالت و انسانیت شد که تمام پیله های شیطانی، عقل، روح و منطق بشری را فرا گرفته بود و زنجیرهای اسارت درونی با ندای لبیک به امر او گسسته شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین به احادیث و روایاتی در خصوص مسجد اشاره کرد و گفت: پیامبر گرامی اسلام در خصوص مسجد فرموده اند مساجد خانه های خدا در زمین هستند، بر اهل آسمان ها نورافشانی می کند و از امام صادق (ع) نیز روایت شده است که مساجد خانه های خدا در زمین هستند و بر شما باد تا در خانه های خدا حضور یابید.

وی اضافه کرد: مسجد در طول تاریخ تمدن عظیم اسلامی فقط مکانی برای کارکردهای عبادی، بهداشتی و تبلیغی نبوده است، بلکه محل تعلیم و تربیت نیز بوده است و یکی از نیازهای اساسی جوامع امروز نیز تعلیم و تربیت است.

احمدی خاطر نشان کرد: مسجد مکتب بزرگ الهی است، مکتب و فضایی است که نور الهی در آن نافذ است و در طول تاریخ تمدن اسلامی، مسجد مردان و زنان بزرگی را در دنیا اسلام تربیت کرده است و از این رو رهبری، مسجد را به عنوان پایگاه بزرگی قلمداد می کند که تمام مسائل و مشکلات فراروی مسلمانان در آنجا حل خواهد شد.

وی تأکید کرد: امروز بنده به عنوان خدمتگذار در عرصه فرهنگ و ارشاد و سرباز کوچک ولایت، تمام فرامین و بیانات معظم له را در امر مساجد با تمام قوا و توان با همکاران در این خطه عزیز، پیاده خواهیم کرد و از رهنمود همه علما و روحانیت معزز و در رأس آنها آیت الله باریک بین استفاده می کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در ادامه به سخنان رهبری در خصوص کانون های فرهنگی هنری مساجد اشاره و بیان کرد: رهبری در خراسان رضوی فرمودند: من سفارش می کنم که کانون های فرهنگی هنری مساجد را فراموش نکنید، البته با همکاری بسیج، بد است که بین روحانی مسجد و بسیج مسجد اختلاف به وجود بیاید، با همکاری بسیج این کانون های فرهنگی هنری مساجد را مؤثر کنید، برایش کار کنید، بنشینید فکر کنید، مطالعه کنید و سخنی که متناسب با نیازِ آن جوانی است که آن جا حضور پیدا می کند، فراهم کنید، مطالعه کنید. کتاب هایی وجود دارد که می شود از این کتاب ها استفاده کرد. کتاب هایی هست، بروید بپرسید، تحقیق کنید از کسانی که اهلش هستند، خودتان را مجهز کنید . مسلح کنید به سلاح معرفت و استدلال، بعد به کانون های فرهنگی هنری بروید و پذیرای جوان ها باشید، با روی خوش هم پذیرا باشید.

وی اعلام کرد: رهبری همواره مسجد را به عنوان پایگاه بزرگ فکری و هنری در کشور قلمداد می کنند و امروز نیز حدود 70 هزار مسجد در کشور وجود دارد که اگر در سه وقت نماز یومیه برپا شود و 100 نفر حضور یابند، 7 میلیون جمعیت باارزش حضور دارند که این جمیعت می تواند مدافع ارزش ها و آرمان های اصیل انقلاب باشد.

احمدی عنوان کرد: امروز نگاه رهبری به این حوزه از فرهنگ می تواند مشکل گشای همه امور باشد و از این رو در مساجد توصیه اکید معظم له این است که باید روحانی مسجد، امام جماعت محور باشد و تمام افراد خود را با امام جماعت تنظیم کنند.

وی با اشاره به لزوم ترویج فرهنگ کتابخوانی در مساجد یادآور شد: در فضای مقدس مسجد، اشاعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی مهم است و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب نیز نجات بخش همه مسلمانان است و از این رو بنده حقیر به عنوان خدمتگذار، در تجهیز و راه اندازی کتابخانه های مساجد و تقویت حضور جوانان از رهنمود علما و روحانیت استفاده خواهم کرد.

پایان پیام/

کد خبر 407013

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha