جمع آوری اطلاعات مکانی و توصیفی موقوفات گیلان/ استان سه هزار موقوفه دارد

خبرگزاری شبستان: معاون بهره‌وری اقتصاد اوقاف و امورخيريه استان گيلان اعلام کرد: اطلاعات مکانی و توصیفی موقوفات گیلان در قالب طرح GiS جمع‌آوری می‌شود.

اسماعيل شفيعی‌نيا، قائم مقام و معاون بهره‌وری اقتصادی اوقاف و امورخيريه استان گيلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، در خصوص اجرای طرح GiS و فوايد اجرایی این طرح اظهار کرد: اجرای طرح GiS به ما اين امكان را می‌دهد كه اطلاعات مكانی (مختصات، پلاك ثبتی) و اطلاعات توصيفی (بافت فرسوده، بافت تاريخی ) را به گونه‌ای در كنار هم جمع‌آوری کنیم.

 

وی خاطرنشان کرد: این اطلاعات پس از ورود به سامانه جامع موقوفات و بقاع متبركه سازمان اوقاف، توانايی تدوین گزارش‌های متنوع و قابل انعطاف با توجه به شرايط دقيق منطقه مورد نظر را به کارشناسان اوقاف می‌دهد.

 

معاون بهره‌وری اقتصادی اوقاف گیلان تاکید کرد: اين توانايی باعث می‌شود تا برای تصميم‌گيری و برنامه‌ريزی‌های آتی و اجرای پروژه موقوفات و رقبات بتوانيم نهايت استفاده را در اين خصوص ببريم.


وی همچنين در خصوص چگونگی اجرای اين طرح گفت: اداره كل اوقاف گيلان با انعقاد قرارداد با شركت‌های مهندسی كه امكانات لازم جهت انجام GIS را دارند به اجرای اين طرح می‌پردازد و اين شركت‌ها با انجام بازديدهای ميدانی از رقبات، اطلاعات مكانی و اطلاعات توصيفی را جهت ورود به سامانه جامع موقوفات و بقاع متبركه جمع‌آوری می‌کنند.


معاون بهره‌وری اقتصادی اوقاف گیلان همچنين در خصوص همكاری سازمان‌هايی كه در اين راه كمك‌های لازم را به اوقاف ارائه می‎دهند، گفت: كليه سازمان‌هايی كه با اطلاعات جغرافيايی و مكانی سر و كار دارند مانند سازمان نقشه‌برداری، شهرداری‌ها، سازمان راه و شهرسازی، بنياد مسكن انقلاب اسلامی، زمين شهری، ثبت اسناد و غیره می‌توانند مرجعی برای دريافت نقشه و جمع‌آوری اطلاعات رقبات باشند.

 

وی مهمترین رهاورد اجرای این طرح را منسجم شدن اطلاعات مربوط به رقبات و موقوفات دانست و گفت: اجرای طرح GIS دست موقوفه‌خواران را از موقوفات كوتاه می‌كند.

 

شفیعی‌نیا با بیان اینکه استان گیلان سه هزار موقوفه و بیش از 20 هزار رقبه دارد، گفت: مشخص شدن حدود موقوفات سبب می‌شود برنامه‌های اوقاف برای تبدیل به احسن موقوفات تسریع شده و ضمن درآمدزایی موقوفات به نیات واقفین جامه عمل پوشانده شود.


معاون بهره‌وری اقتصادی اوقاف گیلان وقف را از ارکان اقتصادی اسلام توصیف کرد و گفت: دین اسلام برای پویایی اقتصادی جامعه احکام اقتصادی بسیار زیبایی مانند خمس و زکات و سنت‌های بی‌نظیری مانند فرهنگ انفاق و وقف دارد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 407118

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha