ارتقاء رفاه روستائیان نقشه راه توسعه پایدار

خبرگزاری شبستان: روستا منبع تولید ودرآمد اقتصادی در کشور است که با وجود تحریم‌ها، توجه به این بخش نجات دهنده کشور از مشکلات اقتصادی و تحقق اقتصاد مقاومتی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان گیلان، از دیرباز روستا به خاطر داشتن آب و هوای مطبوع، تولید انواع محصولات و آرامش و امنیت موجود در آن مورد توجه بوده است اگر وارد بازار محلی شهر شوید با انواع تولیدات و دست ساخته‌های روستانشینان برخورد خواهید کرد.

گیلان از جمله استان‌های برتر کشور است که نیمی از جمعیتش را روستانشینان تشکیل می‌دهند و اغلب به تولید انواع محصولات کشاورزی و فرآورده‌های دامی مشغول هستند. به هر منطقه گیلان اگر نظر کنید روستاییان محصولات متنوعی را تولید می‌کنند زیتون، بادام زمینی، گل گاو زبان، برنج و انواع سبزیجات و مرکبات از جمله پرتقال، کیوی و جعفری و ...و نیز انواع فرآورده های دامی و پرورش ماهی از جمله دست رنج‌های روستاییان است که در بازار عرضه می‌شود.

متاسفانه با وجود این تولیدات، برخی از روستاییان به دلیل نبود امکانات رفاهی و آموزشی، تفریحی و ... مصمم به مهاجرت از روستا به شهر هستند و طبق آمار اعلام شده جمعیت روستا رو به کاهش است.

 

در این راستا ارگان‌های ذی ربط با همکاری دولت اقداماتی جهت رفاه حال روستاییان انجام داده اند. به مناسبت روز روستا( 15 مهر ) مصاحبه‌ای با مدیر کل بنیاد مسکن گیلان انجام شده که در زیر می‌خوانیم.

 

 محمد اکبرزاده، مدیر کل بنیاد مسکن گیلان ضمن  تبریک روز روستا اظهار کرد: در حال حاضر  72 درصد جمعیت کشور را شهرها و 28 درصد را روستاییان تشکیل می‌دهند.

 

وی با بیان اینکه جمعیت روستا در حال کاهش است گفت: در گیلان دو میلیون و 500 هزار نفر جمعیت شناسایی شده است که از این تعداد یک میلیون نفر روستاییان هستند و مابقی را شهرنشینان تشکیل داده‌اند.60 درصد جمعیت گیلان را شهری و 40درصد آن را روستایی تشکیل داده است.

 

این مقام مسئول اذعان کرد: گیلان دارای 52 شهر و بیش از سه هزار روستای بالاو زیر 20 هزار خانوار است.

 

اکبرزاده در ادامه به اجرای طرح توسعه پایدار روستایی اشاره کرد و افزود: در راستای اجرا و توسعه پایدار روستایی، کارگروه ملی و استانی جهت توسعه روستاها تشکیل شده است.

 

وی به طرح هادی روستایی پرداخت و اظهار کرد: طرح هادی روستایی از جمله اقداماتی جهت هدایت روستا برای توسعه پایدار است که از سال 79 در گیلان اجرایی شده است.

 

این مقام مسئول اذعان کرد: ساماندهی آب‌های سطحی، بهسازی معابر وامکانات رفاهی  ... در طرح هادی روستایی گنجانده شده است.

 

این مقام مسئول با اشاره به جلوگیری از مهاجرت از روستاها تصریح کرد: واگذاری زمین روستایی یکی از برنامه‌های این اداره کل است و برای حمایت از افرادی که فاقد زمین هستند از جمله جوانان روستایی و .. . زمین بدان ها قشر واگذار می‌شود.

 

اکبرزاده در ادامه گفت: مدت طرح هادی 10 ساله است و از  ابتدای اجرای این طرح در گیلان تا کنون 500 طرح بازنگری شده است.

 

این مقام مسئول اضافه کرد: روستا مبدا تولید است باید با برنامه‌های مدون از مهاجرت روستاییان به شهر جلوگیری شود چرا که اگر روستایی به شهر مهاجرت کند رفته رفته از انواع تولیدات و محصولات در بازارها کاسته و این خود باعث رکود اقتصادی در استان خواهد شد.

 

اکبرزاده افزود: ارتقاء امکانات رفاهی روستا می‌تواند از  مهاجرت روستاییان به شهر جلوگیری کند و با برنامه ریزی می‌توان امکانات بیشتر عمومی و رفاهی را در روستا ایجاد کرد و از مهاجرت بی‌رویه روستاییان به شهر جلوگیری کرد.

 

پایان پیام /

 

 

 

کد خبر 407719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha