به گزارش خبرگزاری شبستان، نمایشگاه گروهی استادان خوشنویسی یکشنبه اول خرداد در نگارخانه لرزاده موسسه صبا با حضور استادان خوشنویسی و علاقمندان افتتاح شد.
در این نمایشگاه گروهی آثاری در خط ثلث، نسخ، نستعلیق و شکسته از استادان محمد حیدری، جواد بختیاری، رسول مرادی، مسعود فاضلیمقدم، محمدعلی قربانی، سعید قادری، علیرضا کدخدایی و وریا هاشمی در نگارخانه لرزاده موسسه صبا به نمایش گذاشته شد.
استاد محمد حیدری که بیش از 30 سال است به تدریس خط شکسته مشغول است، درباره نمایشگاه گفت: « به نظرم این نمایشگاه گروهی خوشنویسی با معرفی انواع خط، از حیث معرفی این هنر به مردم بسیار مؤثر است. چون وقتی یک خطاط یک نمایشگاه انفرادی میگذارد تابلوهای خوشنویسیاش هر چند به لحاظ فرم با هم متفاوت باشند اما یک گونه خط را عرضه میکنند. در این نمایشگاه نمونههای مختلفی از انواع خط و از افراد متفاوت عرضه شده که همین طیفهای گستردهتری از علاقه مندان را به خود جلب میکند و به لحاظ تنوع حرف بیشتر و پیام مناسبتری برای مخاطب دارد. در نهایت همه افراد و قشرها که به صورت مجزا میخواهند خط مورد علاقه شان را ببینند به اتفاق انواع خط را در یک نمایشگاه شاهد هستند.»
حیدری با اشاره به این که رسانهها در ایجاد انگیزه در مخاطب برای جذب هنر مؤثرند، گفت: « به نظرم دستگاههای مسئول در اشاعه فرهنگ خوشنویسی و جذب مخاطب این هنر بسیار مؤثرند. اما رسانههای ما بیشتر به امور سیاسی و اجتماعی میپردازند و فرهنگ چندان جایی ندارد.»
رسول مرادی. او گفت: « این نمایشگاه گروهی که شامل خوشنویسیهای چندین استاد معاصر و بزرگ ایران در خطهای شکسته، نسخ، نستعلیق و ثلث است، در آشنایی مخاطب با انواع خط بیتأثیر نیست. اشاعه خوشنویسی فرهنگ خاص خودش را میطلبد که به اعتقاد من نیاز است که متولیان فرهنگی در این زمینه کار کنند تا خط که هنر بومی و ملی ایران و در دنیا سرآمد است بیشتر بین مردم برود و مخاطبان بیشتری را جذب هنر خوشنویسی کند.»
استاد مرادی یکی دیگر از استادان این نمایشگاه است که سال ها در خط نستعلیق قلم زده است. وی با اشاره به این که مسئولین دولتی با خرید آثار خوشنویسی در بین مردم فرهنگسازی کنند گفت: « مسئولین فرهنگی کشور خرید آثار خوشنویسی را از خودشان شروع کنند تا به این شکل در جامعه برای خرید آثار خوشنویسی فرهنگسازی شود. اگر آن بودجه 5 درصدی که سالها پیش مجلس تصویب کرد به خرید آثار هنری از سوی دولت اختصاص داده شود میتواند هم در فروش آثار خوشنویسی و هم در فرهنگسازی آن راهگشا باشد.»
وریا هاشمی از شرکت کنندگان در این نمایشگاه درباره هدف از برپایی این نمایشگاه گفت: « این نمایشگاه گروهی که آثار درخوری از بهترین استادان خوشنویسی را به نمایش گذاشته است به منظور اشاعه چهار خط اصلی ثلث، نسخ، نستعلیق و شکسته و همچنین نقاشی خط به مردم و معرفی هنرمندان برتر خوشنویسی به جامعه هنری و علاقمندان است.»
هاشمی که بیش از ده سال است در خط شکسته قلم میزند گفت: « این نمایشگاه بابی هم برای فروش آثار خوشنویسی است چراکه هر چه تابلوی خط بیشتر به میان مردم برود زندهتر میشود.»
گفتنی است این نمایشگاه تا 18 خرداد، همه روزه به جز ایام تعطیل از ساعت 10 الی 19 پذیرای عموم علاقه مندان است.
پایان پیام/
نظر شما