به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از بيرجند، علي اصغر آسمانيمقدم امروز (17 مهر) در نشست خبري به مناسبت روز روستا اظهار كرد: در حال حاضر تنها دستگاه عمراني متولي در روستاها بنياد مسكن انقلاب اسلامي است كه محروميت زدايي از محرومين هدف امام خميني(ره) از تاسيس اين نهاد بوده است.
وي با بيان اينكه روستاها پشتوانه توليدات كشاورزي كشور هستند، افزود: بايد به روستاها توجه خاصي شود تا مايه افتخار براي همه باشد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اينكه در امسال 13 ميليارد و 900 ميليون تومان اعتبار براي تهيه و اجراي طرح هادي در روستاهاي استان مصوب شده، گفت: از اين ميزان در شش ماهه نخست امسال 5 ميليارد و 300 ميليون تومان تخصيص پيدا كرده است.
آسماني مقدم از اختصاص 3 ميليارد تومان از محل اعتبارات ملي در سال جاري براي تهيه و اجراي طرح هادي در خراسان جنوبي خبر داد و بيان كرد: همچنين 2 ميليارد و 200 ميليون تومان از محل اعتبارات ماده 180 به اين امر اختصاص يافته است.
تهيه طرح هادي در 698 روستاي بالاي 20 خانوار خراسان جنوبي
وي ادامه داد: امسال از محل اعتبارات ملي براي اجراي طرح هادي و بهسازي بافت با ارزش روستاي خور 100 ميليون تومان و برای تهيه طرح هادي در روستاي چنشت 13 ميليون تومان تخصيص يافته است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی با بيان اينكه در استان 907 روستای بالای 20 خانوار وجود دارد كه بايد تا پايان برنامه پنجم توسعه تهيه طرح هادي در آنها به اتمام برسد، تصريح كرد: به علت كمبود اعتبارات تاكنون در 698 روستا بالاي 20 خانوار استان با اعتبار 5 ميليارد و 800 ميليون تومان تهيه طرح هادي شده است.
عدم تهيه طرح هادي در 210 روستاي بالاي 20 خانوار استان
آسمانيمقدم با اشاره به اينكه در 210 روستاي بالاي 20 خانوار استان تهيه طرح هادي اجرا نشده، عنوان كرد: براي تهيه طرح در اين روستاها 2 ميليارد و 100 ميليون تومان اعتبار نياز است.
وي يادآور شد: در سال جاري با تخصيص اعتبارات تهيه طرح هادي در 100 روستاي استان به اتمام ميرسد و اميدواريم مابقي روستا تا پايان سال آينده به اتمام برسد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی با بيان اينكه قبل از تقسيم استان در 28 روستا اجراي طرح هادي شده، گفت: در حال حاضر در 336 روستاي استان كه عمدتاً بالاي 50 خانوار بودهاند با اعتبار 34 ميليارد و 500 ميليون تومان طرح هادي اجرا شده است.
صدور بيش از 55 هزار جلد سند مالکیت روستایی در استان
آسمانيمقدم اظهار داشت: براي اجراي طرح هادي در هر روستا 2 ميليارد و 500 ميليون تومان اعتبار نياز است.
به گفته وي اعتبارات امسال براي اتمام طرح هادي در 134 روستا هزينه خواهد شد و همچنين اجراي طرح هادي در 29 روستاي ديگر استان آغاز ميشود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به صدور اسناد مالکیت روستایی در استان، گفت: تاکنون 55 هزار و 590 فقره سند مالکیت روستایی در استان صادر شده است.
30 هزار واحد مسكوني روستاي استان فاقد استحكام در برابر حوادث هستند
آسماني مقدم از شناسايي 88 هزار واحد مسكوني روستاي در خراسان جنوبي بر اساس سرشماري سال 90 خبر داد و بيان كرد: از اين تعداد 30 هزار واحد مسكوني روستايي فاقد استحكامات در برابر حوادث هستند.
وي با بيان اينكه اين ميزان واحد مسكوني فاقد استحكام در برابر حوادث زنگ خطري براي استان است، درخواست كرد مردم با دريافت تسهيلات قرض الحسنه از بنياد مسكن شروع به ساخت واحدهاي مقاوم كنند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اينكه از سال 85 طرح ويژه روستايي در استان آغاز شده، افزود: تاكنون 34 هزار و 800 خانوار براي دريافت تسهيلات به بانك معرفي و انعقاد قرارداد انجام شده كه از اين تعداد 28 هزار و 570 واحد تكميل و افراد در آن سكونت يافتهاند.
آسماني مقدم ادامه داد: به دليل استفاده از مصالح بي دوام، پايان دوره مشاركت و عدم رعايت استانداردهاي لازم تسهيلات 4 هزار و 921 واحد مسكوني قطع شده است.
به گفته وي براي ساخت هر واحد مسكوني روستايي 15 ميليون تومان وام قرضالحسنه با بازپرداخت 15 ساله اعطا ميشود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی با تاكيد بر اينكه اين ميزان اين تسهيلات محدود است، تاكيد كرد: هر فردي كه سريعتر به بنياد مسكن مراجعه كنند براي دريافت تسهيلات به بانك معرفي ميشود.
آسماني مقدم عنوان كرد: افراد فاقد مسكن در روستاها، مزدوجين روستا، مهاجرين از شهرها به روستا براي سكونت دائمي و مجردين بالاي 25 سال براي دريافت تسهيلات بهسازي مسكن روستايي در اولويت قرار دارند.
واگذاري بيش از 13 هزار قطعه زمين روستايي در خراسان جنوبي
وي از واگذاری 13 هزار و 453 قطعه زمین به واجدین شرایط در روستاهای استان خبر داد و افزود: از سال 84 تاکنون 4 هزار و 19 هكتار زمين براي مسكن روستايي تملك شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی با بيان اينكه از دو سال گذشته براي جلوگيري از دلال بازي در روستاهاي حاشيه بيرجند زمين واگذار نميشود، بيان داشت: در اين روستاها واحدهاي ساخته شده واگذار ميشود.
آسماني مقدم با اشاره به اينكه براي تعميرات واحدهاي مسكوني روستايي تا سقف 2 ميليون تومان با بازپرداخت 5 ساله تسهيلات اعطا ميشود، اظهار كرد: از سال 84 تاكنون 21 هزار و 802 خانوار براي دريافت اين تسهيلات به بانك معرفي شده و 18 هزار و 960 خانوار انعقاد قرارداد انجام دادهاند.
وي خاطر نشان كرد: تاكنون 18 هزار و 924 خانوار تسهيلاتي خود را دريافت كردهاند.
عدم استقبال مردم از تسهيلات دولت براي سيل زدگان نهبندان
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی به خسارت 365 واحد مسكوني در سيل نهبندان در اسفندماه سال گذشته اشاره كرد و گفت: خوشبختانه با پيگيري استاندار بعد از سه ماه تسهيلات بلاعوض تخصيص پيدا كرد اما با گذشت چندين ماه از سيل نهبندان به دليل ناتواني مردم اين منطقه استقبال خوبي از تسهيلات نشده است.
آسماني مقدم تسهيلات واحدهاي خسارت ديده در سيل نهبندان را 20 ميليون با سود 4 دردصد و بازپرداخت 15 ساله اعلام كرد و افزود: همچينن هر واحد مسكوني 3 ميليون تومان تسهيلات بلاعوض دارد.
وي با اشاره به اينكه براي دريافت تسهيلات تاكنون 126 نفر به بانك معرفي شدهاند، يادآور شد: در سيل نهبندان 41 هزار و 666 متر مكعب آوار برداري و 49 هزار و 550 متر مربع شنريزي در معابر روستايي انجام شده است.
اجراي طرح هادي در روستاهاي سيل زده نهبندان با اعتبار 205 ميليون تومان
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی بيان كرد: در حال حاضر در روستاي طبسین علیا، سفلی و کهنو شهرستان نهبندان طرح هادي با اعتبار 205 ميليون تومان در حال اجرا است.
آسمانيمقدم براي حفظ و حراست از بافت روستاهاي تاريخي خراسان جنوبي گفت: عمليات اجرايي بهسازي بافت با ارزش روستاي فورگ با اعتبار 700 ميليون تومان به اتمام رسيده و در حال حاضر روستاي خور و نايبند در دست اجرا است.
پايان پيام/
نظر شما