دکتر ابراهیم قاسمی روشن، استاد دانشگاه گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، به اشاره به وجود نماز در دیگر ادیان الهی اظهار کرد: علاوه بر تشریع نماز در دیگر ادیان الهی و اقامه نماز توسط پیامبران الهی پیش از پیامبر اکرم(صل الله علیه و آله)، ایشان نیز قبل از بعثت نماز میخوانده و مهم در کمیت و شرایط نماز است که در ادیان و زمانهای مختلف متغیر بوده است.
وی خاطرنشان کرد: تشریع شدن نماز در همه ادیان و امتهای گذشته دلالت میکند که نماز از مهمترین دستورات عبادی بوده است.
آثار و برکات نماز
استاد دانشگاه گیلان با اشاره به برکات و آثار نماز، نماز را موجب احساس غرور و افتخار انسان مومن دانست و گفت: چه افتخارى از اين بالاتر كه انسان با خالق خود سخن بگويد و او كلام انسان را بشنود و بپذيرد.
وی با بیان اینکه نماز از آن جهت كه وسيله اتصال عبد به مولاست موجب احساس قدرت بنده مىشود، اظهار کرد: نمازگزاران حقيقى به وسيله نماز به اطمينان قلبى مىرسند و ترس از غير خدا را از دل بيرون مىكنند.
قاسمی روشن یادآور شد: نمونههایی از این اطمینان قلب و عدم ترس از غیر خداوند را در زندگی عرفای بزرگ شیعه مانند آیتالله بهجت و امام خمینی(ره) میتوان دید.
وی اضافه کرد: نماز موجب احساس عزت است چون تمام عزتها از آن خداست، از اين رو اتصال به عزيز مطلق به انسان عزت و سربلندى مىدهد.
استاد دانشگاه گیلان همچنین نماز را بزرگترين عامل تربيت و اصلاح ظاهرى و باطنى دانست و گفت: نماز در قرآن کریم سبب گشايش امور و خروج از دشوارىها معرفی شده است.
وی نماز را کاملترین عبادت و مهمترین و آسانترین وسیله تقرب انسان به خداوند خواند و خاطرنشان کرد: یاد خدا به انسان قوت قلب و اعتماد میبخشد و او را از سرخوردگی و دلمشغولی به مسائل انحرافی باز میدارد.
در قرآن کریم 80 بار از نماز یاد شده است
قاسمی روشن ادامه داد: نماز از جمله عباداتی است که در قرآن کریم بیش از 80 مرتبه از آن سخن به میان آمده و در بزرگترین سوره قرآن کریم که بقره است تا سوره کوثر که کوچکترین سوره است با عبارات یقیمون الصلاه و فصل لربک و انحر سخن از آن یاد شده است.
وی تاکید کرد: نگاهی به آیات و روایات مشخص میکند که در هیچ یک از اعمال عبادی به اندازه نماز سفارش نشده است.
استاد دانشگاه گیلان با بیان اینکه نماز در هیچ حالتی از انسان ساقط نمیشود، گفت: نماز حتی در صورت مشخص نبودن قبله، نبود آب، در هنگام جنگ و بیماری از انسان ساقط نمیشود.
وی یادآور شد: وقتی امام حسین(علیه السلام) در بحبوحه جنگ و روز عاشورا مشغول نماز میشود، تکلیف بر مسلمانان در شرایط دیگر مشخص است.
قاسمی روشن تاکید کرد: اگر کسی نماز را به عمد ترک کند کافر است و به مرز کفر رسیده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان با اشاره به حدیث معراج پیامبر اکرم(صل الله علیه و آله) افزود: بهترین عمل در نزد خداوند متعال در شب معراج نماز معرفی شده است.
پایان پیام/
نظر شما