مهدی نادعلی، عضو هیات مدیره موسسه فرهنگی شهید محمدرضا تورجی زاده کاشان، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: این سرای محله در مسجد صاحب الزمان(عج) واقع در خیابان نطنز کاشان با همت شهرداری کاشان راه اندازی می شود.
به گفته وی، با افتتاح سرای محله شهید محمدرضا تورجی زاده محل فعلی دفتر موسسه نیز به این سرای محله انتقال پیدا می کند.
وی آغاز به کار فعالیت موسسه فرهنگی شهید محمدرضا تورجی زاده کاشان از بهمن ماه سال 90 با کسب مجوز از بنیاد شهید و ثبت در اداره اسناد را یادآورشد و گفت: فعالیت رسمی این موسسه از اوایل سال 91 با ثبت در وزارت کشور آغاز شد.
به گفته وی، این موسسه فرهنگی با فعالیت کمیته های هدفمند کردن یادواره شهدای کاشان، شهدا، جانبازان و رزمندگان، بصیرت افزایی، چاپ نشریه و پوستر، بررسی بایدها و نبایدهای مذهبی در مبارزه با انحرافات دینی، سایبری و فضای مجازی و کمیته پشتیبانی سایت، ایمیل و رسانه خدمات فرهنگی مذهبی در سطح شهرستان انجام می دهد.
مدیر عامل سازمان رفاهی تفریحی شهرداری کاشان در ادامه با اشاره به تامین کمکها و حمایت مالی این موسسه در اجرای برنامه های آن از محل شهرداری و سازمان رفاهی تفریحی آن افزود: موسسه فرهنگی شهید محمدرضا تورجی زاده کاشان مشارکت و مساعدت مادی و معنوی خیرین و بانیان نیکوکار را برای تسهیل و تسریع در اجرای برنامه های آن می طلبد.
نادعلی حضور 9 نفر عضو هیات مدیره و فعالیت 20 نیروی جوان، متعهد و متدین کاشانی به صورت افتخاری در موسسه را خاطرنشان کرد و گفت: محمدرضا تورجی زاده فرمانده گردان یازهرا(س) لشگر امام حسین(ع) شهیدی از خطه هنرمند خیز و هنرمند پرور اصفهان شهر شهیدان خرازی است که موسسه ای فرهنگی با نام این شهید بزرگوار به علت گستردگی برکت حیات طیبه و حتی پس از شهادتش توسط تعدادی جوانان متعهد، مذهبی، ولایتمدار و عاشق شهدا در دارالمومنین کاشان راه اندازری شد.
وی با تشریح مفصل زندگینامه، خصوصیات اخلاقی و نحوه شهادت محمدرضا تورجی زاده افزود: این شهید همیشه در جبهه با ذکر مقدس یا زهرا(س) و نوای گرم و جذاب مداحی و روضه خوانیش علاوه بر افزایش روحیه رزمندگان عامل گشایش و حل مشکلات بوده است و بعد از شهادت نیز مزارش زیارتگاه عاشقانی است که با توسل به وی عقده از دل می گشایند و حاجات مادی و معنوی خود را به برکت و حرمت این مجاهد فی سبیل الله از درگاه حق تعالی می گیرند.
به گفته وی، شهید محمدرضا تورجی زاده، ارادت و توسل عجیب و خاصی به حضرت فاطمه(س) در زمان حیات داشته است به طوری که وصیتش نیز این بود که پس از شهادتش ذکر متبرک و نورانی یا زهرا(س) را بالای سنگ قبرش منقش و مکتوب کنند تا همچنان که در زمان حیاتش همچون خورشیدی فروزان هدایتگر و سازنده بر محیط پیرامو ن خود بود پس از شهادتش نیز این تلالو و نوافشانی معنویش راهگشا و هدایت بخش سالکان طریقت و عاشقان معنویت و معرفت باشد.
نادعلی با تاکید بر محاسن متعدد اخلاقی این شهید بزرگوار افزود: نحوه شهادت محمدرضا تورجی زاده نیز همانند شهادت حضرت فاطمه(س) جراحاتی بر پهلو، بازو و ترکش ها ی مانند تازیانه بر کمرش شد.
به گفته وی، شهید محمدرضا تورجی زاده، در پاسخ دوستانش که از او پرسیده بودند تو علی رغم اینکه حضرت زهرا(س) را دوست داری و تمام زندگیت با نام این بانوی دو سرا گره خورده چرا اصرار داری جنازه ات پس از شهادت به وطن برگردد پاسخ داده است: چون در زمان حیات با نام و توسل به حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا(س) عامل گشایش مشکلات می شوم دوست دارم پس از مرگم نیز با همین نام و ذکر مقدس کارگشای مردم و گشایش امور آنها باشم.
شهید محمدرضا تورجی زاده فرزند حسن متولد ۲۳ تیر ماه ۱۳۴۳ در شهر اصفهان است.علاقه وافر به حضرت زهرا سلام الله علیها، اهمیت فراوان به نماز اول وقت،تلاوت بسیار قران کریم، شب زنده داری و مناجات شبانه با پروردگار و راز و نیاز با معبود از خصوصیات این شهید بود.
دوران تحصیل را همراه با کار و همیاری در مغازه پدر آغاز کرد پدرش به دلیل علایق مذهبی برای دوره ی راهنمایی به مدرسه ی مذهبی احمدیه ثبت نام کرد و مقطع متوسطه را با مداحی، روضه خوانی و قرائت دعای کمیل در دبیرستان هاتف آغاز کرد به طوری که شبهای جمعه در جمع دانش آموزان زیبا ترین مناجات را با خدای خویش داشت.
کلاس سوم راهنمایی شهید مقارن با قیام مردم قم شده بود که شهید با جمعی از دوستان هم کلاسی چند نوبت تظاهراتی در مدرسه تدارک دیده و از رفتن به کلاس خودداری کرد با اوج گرفتن انقلاب ، شهید با چند تن از دوستان فعالیت های سیاسی خود را در مسجد ذکر الله آغاز نمود و در تظاهرات ضد حکومت شرکت می نمود که چند بار مورد ضرب و شتم ماموران قرار گرفت. شب ها را شعار نویسی و چاپ عکس حضرت امام روی دیوار ها اقدام می کرد. با پیروزی انقلاب فعالیت های خود را در مسجد ذکر الله و حزب جمهوری اسلامی و دیگر پایگاه های انقلابی پیگیری کرد . وی که از فعالان مبارزه با گروهک های ضد انقلاب و بنی صدر بود بار ها مورد ضرب و شتم طرفداران بنی صدر و اعضای این گروهک ها قرار گرفت.
شهید تورجی زاده در سال شصت و یک به جبهه عزیمت کرد و در تیپ نجف اشرف به خدمت مشغول شد و در عملیات های محرم، والفجر ها و کربلا ها شرکت کرد. پس از عزیمت به جبهه در جمع رزمندگان به مداحی و نوحه سرایی پرداخت و بسیاری از رزمندگان جذب نوای گرم و دلنشین او می شد به طوریکه علاقه و تقاضا های رزمندگان باعث شد وی هیات گردان یازهرا(س) را تاسیس کند که هر دوشنبه در جبهه در محل گردان و د هنگام مرخصی در اصفهان برگزار می شد.
سرانجام این مجاهد خستگی ناپذیر که در ساعت هفت و سی دقیقه صبح روز پنجم اردیبهشت سال 1366 در ارتفاعات شهر بانه در استان کردستان در حین فرماندهی گردان یا زهرا(س) در سنگر فرماندهی به شهادت رسید.
پایان پیام/
نظر شما