هیچ مقطعی از تاریخ اسلام برجسته تر از عاشورا نیست

خبرگزاری شبستان: استاندار خوزستان، بر انتقال تاریخ عاشورا توسط اهل قلم و ادبیات و هنر تاکید کرد و اظهار داشت: در تاریخ اسلام هیچ مقطعی برجسته‌تر از عاشورا و فرهنگ عاشورایی نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر عبدالحسن مقتدایی، استاندار خوزستان، در مراسم افتتاحیه دوازدهمین اجلاس بین‌المللی تجلیل از پیرغلامان حسینی که صبح امروز‌(23 مهر) در تالار امام رضا(ع) شهرک نفت اهواز برگزار شد، گفت: خوزستان مطهر و مزین به خون شهدایی است که با تبعیت از مولای خود در عاشورای دوران دفاع مقدس، هم پیمان شدند و به شهادت رسیدند.

 

وی خوزستان را دروازه ورود تشیع معرفی کرد و افزود: در تاریخ اتفاقاتی رخ می‌دهد که ماندگار هستند، برخی حوادث در طول تاریخ از لحاط فیزیکی و معنوی آنچنان در سرنوشت یک ملت ماندگار و تاثیرگذار هستند که بدون شک موجب نجات آن ملت می‌شوند.

 

مقتدایی، با بیان اینکه واقعه عاشورا در اوج و فراز دوران تاریخ اسلام قرار دارد اذعان داشت: دلیل این اوج  اقدام عملی امام حسین(ع) در راستای امر به معروف و نهی از منکر و شهادت مظلومانه و آگاهانه ایشان و یارانشان به راهی بدون بازگشت برای ماموریت اصلی اسلام؛ یعنی امر به معروف و نهی از منکر صورت گرفت.

 

استاندار خوزستان، ادامه  داد: آثار به جا مانده از طول تاریخ، به مرور زمان ارزش پیدا می‌کنند. برای هدایت علاقه‌مندان به تاریخ همواره به تزئین ساختمان‌ها و بکارگیری علائم در طول مسیر می‌پردازند تا علاقه‌مندان با هر فرهنگ، زبان و ملت به سمت آن هدایت شوند.

 

وی در ادامه با بیان اینکه اهل قلم، زبان و تاریخ‌نگاران افراد علاقه‌مند به برشی از تاریخ هدایت می‌کنند، تصریح کرد: همانگونه که راهنمای گردشگری سعی دارد علاقه‌مندان به آثار باستانی را در کوتاه‌ترین مسیر و با حداقل هزینه هدایت کند، اهل قلم، ادبیات و هنر نیز باید تلاش کنند با بهترین روش و حداقل‌ترین هزینه‌ها برش تاریخی را به نسل‌های پس از خود و کسانی که نسبت به آنها احساس مسئولیت دارند منتقل کنند.

 

مقتدایی، با تأکید بر اینکه در تاریخ اسلام هیچ مقطعی برجسته‌تر از عاشورا و فرهنگ عاشورایی نیست، عنوان کرد: با مرور تاریخ خواهیم دید در همین خوزستان هشت سال فرهنگ عاشورایی حاکم بود، جستجوگران حقیقت و واقعیت را باید به‌سوی آثار باستانی به جامانده از این فرهنگ هدایت کرد.

 

استاندار خوزستان، اذعان داشت: در این موضوع خاص جدا از وظایف علما و اهل قلم که باید موارد انحرافی را تفکیک کنند، هر آنچه به عنوان یک منشور توافق شده برای معرفی فرهنگ عاشورا در دست راهنمایان و در تاریخ وجود دارد، بدون تحریف به طالبان آن انتقال دهند.

 

مقتدایی تصریح کرد: فرهنگ عاشورا امانتی است در دست همه کسانی‌که با صوت، اشعار، ادبیات، هنر و صحنه‌آرایی خود آن را به نسل‌های بعد انتقال می‌دهند.

 

وی صوت زیبا، ادبیات و کلام پرمعنای یک مداح را از علایم هدایت یک مشتاق به بخشی از تاریخ اسلام یعنی عاشورا دانست و افزود: گاهی پشت یک کلمه دریایی از معانی نهفته است؛ به طور مثل وقتی کلمه کربلا ذکر می‌شود، مجموعه‌ای از تفکر و ابداء به ذهن متبادر می‌شود.

 

استاندار خوزستان، با بیان اینکه ادبیات یک مداح باید برای همه قابل فهم باشد، ادامه داد: برای انتقال فرهنگ عاشورا باید از علائمی استفاده کرد که همه قادر به درک آن باشند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: مردم خوزستان با دفاع خود در هشت سال مقاومت و جنگ، ثابت کردند بدون در‌ نظر گرفتن فاصله تاریخی و با تأکید بر فرهنگ عاشورا، پیرو و یار امام حسین(ع) هستند.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 409781

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha