به گزارش خبرنگار شبستان، رسانه ای شدن اسیدپاشی به ۴ زن در اصفهان باعث شده تا علیرغم گمانه زنی های صورت گرفته درمورد انگیزه مرتکبان این جنایت، رسانه های فارسی زبان خارجی نیز برداشت های خود را از این موضوع داشته باشند.
در حالی که رسانه های خارجی بر اینکه چهار قربانی اسیدپاشی در حجاب نامناسب مشترک هستند، بر روی این موضوع مانور داده تا با سیاه نمایی در مورد مجرمان، افکار عمومی را بسمت گروه مذهبی جامعه سوق دهند تا از این طریق بی اعتمادی به این قشر را بین مردم القا کنند.
البته با صحبت های منتشر شده با قربانیان و اطرافیانشان، موضوع جور دیگری بنظر می رسد، در واقع قربانیان اصلا بدحجابی را قبول ندارند و در همه موارد در خودرو شخصی اشان دچار حادثه شده اند.
در همین رابطه سرهنگ ستار خسروی، رییس پلیس اگاهی استان اصفهان از کشف سرنخهای خوبی از خاطیان خبر داده و ارتباط مجرم یا مجرمان به گروههای خاص را رد کرده است.
وی همچنین با تأیید اینکه حملات توسط یک شخص انجام شده، اطلاع رسانیهای بیشتر در این خصوص را موکول به بررسی حوادث در کمیسیون اطلاع رسانی استان کرد.
همچنین سردار اشتری، جانشین فرمانده ناجا در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی لوازم و تجهیزات پلیسی، ایمنی و امنیتی در جمع خبرنگاران با اشاره به حادثه اسیدپاشی اصفهان از به دست آمدن سرنخ های اولیه خبر داد و گفت: با تلاش پلیس اصفهان نیز افرادی دستگیر شدهاند که افراد مورد هدف، از گروه یا قشر خاصی نبودهاند و افراد متعددی مورد هدف قرار گرفتهاند.
با این تفاسیر براحتی می شود هدف شبکه های ماهواره ای را با طرح سوال در ذهن مخاطب حدس زد، موضوعی که علیرغم ایجاد سوء ضن در ذهن مخاطب باعث ایجاد رعب و وحشت در جامعه نیز می شود.
مجازات اسید پاشی چیست؟
اسیدپاشی به دليل اينکه موجب ايجاد جراحات جبران ناپذيری مانند از بين رفتن بينايی، بافتهای صورت و اندام هاي فوقانی بدن و مهم تر از همه از ميان رفتن زيبايی چهره می شود از نظر عده ای حتی بمراتب از جرم قتل عمد نيز سنگين تر خواهد بود زيرا در بسياری از موارد قتل عمد، جانی بدون قصد قبلی در لحظه ای تصميم به قتل می گيرد، اما در اسيدپاشی فرد حتما با قصد و آگاهی از عواقب عمل خويش، به دليل برخی نيات سوء، دست به چنين عملی می زند و فرد را برای تمام عمر از نعمت بينايی و زيبايی چهره، ازدواج و حتی شغل محروم می کند و در واقع برای او هر روز هزاران بار مرگ را می آفريند.
در این زمینه قانونی در سال ۱۳۳۷ مبنی بر اینکه" هر کس عمداً با پاشيدن اسيد يا هر نوع ترکيبات شيميائی ديگر، موجب قتل کسی بشود، به مجازات اعدام و اگر موجب مرض دائمی يا فقدان يکی از حواس قربانی شود به حبس جنايی درجه يک و اگر موجب قطع يا نقصان يا از کارافتادگی عضوی از اعضا شود به حبس جنايی درجه 2 از دو سال تا 10 سال و اگر موجب صدمه ديگر شود به حبس جنايی درجه 2 از دو تا پنج سال محکوم خواهد شد "به تصویب رسیده که البته پس از انقلاب هنوز قانون جدیدی در این باره وضع نشده است. که به نظر میرسد با تصویب قوانین جدید در این حوزه و اعمال مجازات متناسب و به روز دیگر جامعه ما شاهد اسید پاشی های دیگری نباشد.
سمیه شاهسوند
پایان پیام/
نظر شما