به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، حجت الاسلام احمد شرفخانی، معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور امروز(27 آبان) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با محوریت کمیته مشترک موقوفات حوزه علمیه که در رشت برگزار شد با بیان اینکه سنت حسنه وقف از ارکان الهی و چشمه جاری و ماندگار است اظهار کرد: انسان بعد از مرگ ارتباطش با دنیا قطع میشود و تنها وقف است که میتواند نامی نیک از انسان در این دنیا به جا بگذارد و یادش را گرامی بدارد.
127 هزار موقوفه در کشور وجود دارد
وی با بیان اینکه هم اکنون 127 هزار وقف انتفاعی و منفعتی در کشور وجود دارد افزود: برخی مومنین برای ترویج اسلام ناب محمدی و قرآن و عترت وقفهایی انجام میدهند که ریشه آن حوزههای علمیه است.
حجت الاسلام شرفخانی ادامه داد: حوزههای علمیه مروج اصلی فرهنگ اسلامی، قرآنی و عاشورایی در جامعه هستند و بهترین وقف در دورههای گذشته که بین مردم رواج داشت، مربوط به حوزههای علمیه بود چراکه ماندگاری تشیع و فرهنگ اسلام مدیون حوزههای علمیه است.
تشکیل کمیته مشترک موقوفات حوزه علمیه
وی با اشاره به تشکیل کمیته مشترک موقوفات حوزه علمیه اذعان کرد: ترویج فرهنگ وقف در دستور کار این کمیته با توجه به ظرفیت دو سازمان است.
معاون فرهنگی اوقاف کشور با اشاره به وظایف این کمیته مشترک تصریح کرد: احصاء دقیق موقوفات، اجرای امینانه واقفین خیر اندیش، احیای موقوفات، سرمایه گذاری و به روز رسانی و تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف جهت ایجاد وقف در حوزه علمیه از وظایف این کمیته است.
وی با تاکید بر برگزاری همایشها و نشستهای تبلیغی و ترویجی جهت هدایت وقف به حوزههای علمیه اذعان کرد: نهادینه شدن این سنت در جامعه نیازمند حرکت علما و روحانیان است تا به عنوان سبد خانوار و سبد انفاق در جامعه گسترش شود.
برخیها هنوز سواد انفال و وقف با نگاه متولی شرعی را نمیدانند
حجت الاسلام شرفخانی در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر زمین خواری اوقاف اذعان کرد: شأن مدیریت موقوفات با ولی فقیه است و هیچ کس نمیتواند دخل و تصرفی در اوقاف بدون اجازه ولی فقیه داشته باشد و دخل و تصرف در اوقاف با اذن ایشان صورت میگیرد.
وی با اشاره به مدیریت پویا سازمان اوقاف که در رأس آن نماینده ولی فقیه که مورد وثوق ایشان قرار دارد، است، تصریح کرد: در احیای موقوفات که طی چند سال اخیر اقدامات خوبی در این راستا شکل گرفته است، برخی ویژه خواریها قطع می شود که بعضیها را نگران میکند.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف کشور با بیان اینکه در تحریر الوسیله امام راحل بعد از باب الصلاة بیشترین احکام در خصوص وقف است، یادآور شد: بیش از یک هزار و 200 استفتاءاز مقام معظم رهبری در خصوص وقف وجود دارد و این نشان دهنده سابقه دیرینه وقف در کشور است.
وی دوران پهلوی را دوران مظلومیت وقف دانست و با تصریح اینکه از ابتدای انقلاب تا سال 89، 198 وقف در کل کشور شده بود، اظهار کرد: فقط در 6 ماهه نخست امسال یک هزار و 860وقف در کشور صورت گرفت که نشان دهنده تغییر نگرش مردم به سمت وقف است.
حجت الاسلام شرفخانی با بیان اینکه حفظ موقوفه در شأن نماینده ولی فقیه است، اذعان کرد: برخیها هنوز سواد انفال و وقف با نگاه متولی شرعی را نمیدانند و باید آن را یاد بگیرند.
اوقاف دخل و تصرفی در برنامههای اجرایی داخل مساجد ندارد
وی در رابطه با سوالی مبنی بر متولی بودن اوقاف در مساجد کشور، ابراز کرد: هر مسجدی که در کشور احداث میشود از نظر شرعی وقف و از موقوفات عام است و کالبد مسجد موقوفه است اما هیچ دخل و تصرفی در برنامههای اجرایی داخل مساجد نداریم.
وی ادامه داد: فقط صدور احکام هیئت امنای مساجد برعهده اوقاف است به استثنا استان تهران که بر عهده ستاد رسیدگی به امور مساجد است.
پایان پیام/
نظر شما