به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، حجت الاسلام اسماعیل گندمگار، محقق، نویسنده و استاد و پژوهشگر حوزه و دانشگاه در دومین روز از برگزاری همایش« مانگ و مانشت» در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد ایلام، اظهار کرد: کُرد، لفظی آشوری بوده و کردها برا اساس اسناد تاریخی، بازماندگان قوم ماد هستند که ریشه ای اروپایی دارند.
وی، افزود: مادها به هند وارد شده و بعد از عبور از دست ترکیه امروزی به فلات ایران بزرگ و تاریخی وارد شده که باید گفت دو قوم لُر و گوران از باشندگان اصلی زاگرس بوده اند که در منطقه زاگرس ساکن شده اند.
این محقق و استاد حوزه و دانشگاه، تصریح کرد: همه اقوام کُرد تحت عنوان کُرد آمده اند، اما از احاظ علمی قابل آنالیز هستند و باید گفت که عرفان جهان و جهان اسلام مدیون عرفان کُرد است.
حجت الاسلام گندمگار، یادآور شد: برخلاف نظر بسیاری از نویسندگان و تاریخدانان، عرفان نظری و وحدت نظری وجوب از حکیم بابا طاهر لُر است که دارای استغنای عرفانی و در قرن چهارم هجری می زیسته است و این عرفان در اشعار باباطاهر نمود عینی دارد.
وی، با بیان اینکه تنوع فرهنگی، ادبیات و عرفان و لهجه در منطقه کردستان وجود دارد، افزود: قلب عرفان ایران، کردستان است و خود بنده 210 جلد کتاب در باب ادبیات و عرفان کرد نوشته ام و باید بگویم که حضور فرهنگ عمیق ایلامی در کردستان نیز مشهود است.
این استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به اینکه عرفان جهان اسلام در قرن هفتم تحت تاثیر عرفان کرد بوده است، ابراز کرد: امروز انسان مدرن با با بحران های متعددی دست و پنجه نرم می کند که می توان بحران مشروعیت، معرفت و هویت معنویت و حقیقت را از جمله بحران هایی برشمرد که انسان و جهان امروز با آن درگیر است.
حجت الاسلام گندمگار، تصریح کرد: مهم ترین بحثی در شعر «شاکه و خان مه سور» وجود دارد همزاد پنداری، حکمت و انس است، شعر این دو شاعر، دارای عرفانی قوی و مضامین عرفانی است، شرح وجود در دیالوگ های «شاکه و خان مه سور» وجود دارد.
وی، یادآور شد: اندیشه های افلاطونی در شعر «شاکه و خان مه سور» وجود دارد و نگاه آسمانی و ماورایی در شعر های این دو شاعر ایلامی مشهود است، در شعر «شاکه و خان مه سور» انسان، قلب و روح مطرح است، مهم ترین بحران امروز جهان، تنهایی انسان با خود است که در شعر مولانه و شمس جواب به این تنهایی داده شده امادر شعر این دو شاعر ایلامی از آن عبور کرده است.
این محقق و استاد حوزه و دانشگاه، گفت: در دیالوگ های شعر «شاکه و خان مه سور» پیر و مراد وجود ندارد و هر دو وحدت نظر دارند و این وحدت و یکی شدن در شعر و مضامین شعری این دو شاعر ایلامی به طور قابل لمسی مشهود است.
وی، در ادامه با بیان اینکه کُرد هر جا که هست ایرانی است، افزود: همه کُردها تحت تاثیر فرهنگ اسلامی و تحت تاثیر فرهنگ اهیل بیت(ع) قرار دارند، فرهنگ کردی در دلدادگی به مولا و مقتدای همه شیعیان حضرت علی(ع) جلوه یافته است.
حجت الاسلام گندمگار، در پایان خاطرنشان کرد: پیام کنگره «شاکه و خان مه سور» پیام به مردم کرد عراق، سوریه و ترکیه این است که در مقابل دشمن، گُرد بودن کرد را اثبات کنید، زنان شجاع کرد در شهر کردنشین کوبانی در سوریه با مقاومت خود، داعش را از کوبانی بیرون کردند، ثابت کردند که داعش شکسته خورده کرد و کردستان است.
گفتنی است، قرائت مقاله، سخنرانی علمی، شعر خوانی در خصوص نحوه آشنایی شاکه و خان مه سور، داستان ادبی، موسیقی زنده و ارائه مقاله در خصوص شعر« شاکه و خان مه سور» توسط سهراب نژاد از اساتید دانشگاه های ایلام از برنامه های این مراسم بود.
این همایش در بعداز ظهر امروز(28 مهر) با تقدیر از برگزیدگان با حضور مسئولان اجرایی و فرهنگی در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد ایلام پایان می یابد.
پایان پیام/
نظر شما