به گزارش خبرگزاری شبستان زا اهواز، حجتالاسلام حسین دهنوی، کارشناس مسائل خانواده و ازدواج، امروز (3 خرداد) در همایش "جوانی، عشق، ارتباط، آری یا نه؟" که در تالار شهدای دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز برگزار شد، گفت: ازدواج در ایران تقریباً راه بدون بازگشت است؛ در کشورهای دیگر طلاق شکست نیست، ولی طلاق در ایران تقریبا شکست محسوب میشود و به همین دلیل باید در ازدواج بیشتر دقت شود.
وی با اشاره به اینکه برخی دانشجویان به قصد ازدواج، با دیگران رابطه برقرار میکنند که این کار درست نیست و نباید خود را وارد چنین رابطههایی کرد، افزود: البته این افراد اظهار میکنند که میخواهیم نسبت به هم شناخت پیدا کنیم؛ هر یک از ما برای شناخت الگوهایی داریم و میتوان بدون برقراری ارتباط نامناسب هم نسبت به طرف مقابل شناخت پیدا کرد.
وی با بیان اینکه خواستگاری باید با نظارت خانواده و نه در خفا و در رابطههای نامناسب انجام شود، اضافه کرد: این موضوع آفت جامعه است، برای شناخت پیش از ازدواج لازم نیست دختر و پسر حتماً با هم رابطه داشته باشند؛ جوان باید به چند شرط در رابطههای خود توجه کند، نخست اینکه نگاه به طرف مقابل به قصد لذت و شهوت نباشد.
دهنوی تصریح کرد: جوان سرشار از عواطف و در اوج غرایز جنسی قرار دارد در نتیجه اگر نگاه پاک نباشد، بسیاری از جوانان به دلیل رعایت نکردن شرط نخست به گناه آلوده شده و به گوهر عفت دختران لطمه وارد کنند در چنین شرایطی دختران، نابود و پسران با احساس گناه و عذاب وجدان مواجه میشوند.
وی خاطرنشان کرد: از لحاظ پزشکی زمانی که دختر و پسر به یکدیگر نزدیک میشوند، انعقاد هورمونی در بدن آنها شکل میگیرد و سپس ترشح هورمونها افزایش مییابد، این امر ارتباطی به عشق ندارد؛ با ترشح هورمونها کارکرد مغز کم میشود و حالتی بین خواب و بیداری به فرد دست میدهد، در نتیجه باید در این زمینه مراقب بود.
وی با بیان اینکه شرط دوم رابطه بین دختر و پسر این است که عاطفه خرج یکدیگر نکنند، ادامه داد: اگر رابطه دختر و پسر رابطهای جدی باشد و عشقورزی نکنند، رابطهای درست و مناسب شکل میگیرد، در غیر این صورت اشکالاتی پیش میآید؛ اگر این رابطه به ازدواج ختم نشود، دختر با شکست عاطفی شدید مواجه شده و ممکن است مشکلاتی مانند مردگریزی و تنفر از جنس مخالف در او ایجاد شود.
این کارشناس مسائل خانواده با بیان اینکه کسی که عشق را انکار کند قرآن نخوانده است، عنوان کرد: ما منکر عشق نیستیم؛ در قرآن، عشق به مودت تعبیر شده، ولی عشقی درست است که پسر به خواستگاری دختر بیاید و دختر هم با رعایت اصول و قوائد صحیح بپذیرد؛ این زوج پس از آنکه با هم محرم شدند، عاشق هم شده و به این ترتیب عشق آنها ماندگار می شود.
وی درباره ازدواجهای اینترنتی تأکید کرد: اگر اینترنت تنها یک واسطه باشد، اشکالی ندارد، ولی متأسفانه 98 درصد ازدواجهای اینترنتی ناموفق هستند، زیرا در رابطههای اینترنتی هدف ازدواج نیست، بلکه سرگرمی است و افراد در فضای مجازی قصد دارند خلأهای عاطفی خود را برطرف کنند و معمولا در این گونه ارتباطات، 70 درصد اطلاعاتی که بین افراد مبادله میشود، نادرستند.
پایان پیام/
نظر شما