به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی زیارت، مهدی سقایی، عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(علیه السلام) گفت: با توجه به بازارهای رقابتی جهانی، باید برنامهریزی مناسبی برای گسترش گردشگری مذهبی در کشور انجام شود.
وی افزود: گردشگری مذهبی در کشور شامل دو مقوله گردشگری مذهبی خارجی و گردشگری مذهبی داخلی است که توجه به هر یک از این مقولهها امری ضروری به شمار میرود.
عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(علیه السلام) با بیان اینکه بیش از یک پنجم مسلمانان جهان را شیعیان تشکیل می دهند، افزود: برای این تعداد از افراد در سطح بین الملل، بازار هدف و نحوه ارائه خدمات گردشگری به طور ویژه شناسایی نشده است.
سقایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سالانه بیش از 600 هزار زائر خارجی به شهر زیارتی مشهد سفر میکنند که این گردشگران مذهبی خارجی بیشتر از کشورهای حوزه خلیج فارس، عراق، افغاتستان و پاکستان هستند.
وی با اشاره به ضرورت برنامهریزی ویژه برای مسلمانان دو کشور هند و پاکستان، تصریح کرد: اگر چه هند و پاکستان دارای جمعیت زیادی از شیعیان هستند، اما هیچ برنامهریزی منسجمی برای جذب این گردشگران انجام نشده است.
عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(علیه السلام) تاکید کرد: باید مشکلات زائران خارجی در سفر به مشهد مورد بررسی قرار گرفته و بازارهای هدف شناسایی شوند تا در جذب بیش از پیش زائران خارجی موفق باشیم.
سقایی با بیان اینکه بسیاری از شیعیان پاکستان پس از زیارت امام رضا(علیه السلام) و برگشت به کشورشان توسط گروهک های خاصی مورد حمله قرار میگیرند، گفت: میتوان با ایجاد پرواز مستقیم هوایی از مشهد به پاکستان بسیاری از این قبیل مشکلات را بر طرف کرد که البته این پروازها باید متناسب با سطح درآمد زائران باشد.
وی افزود: تناسب هزینههای سفر هوایی بدین معناست که برای کشورهایی مانند هند و پاکستان که دارای سطح درآمد متوسط هستند نباید هواپیماهای لوکس گذاشت، در حالی که برای کشورهای اروپایی سطح ارائه خدمات بسیار مهم است.
عضو انجمن علمی گردشگری ایران، در رابطه با گردشگران داخلی نیز اظهار داشت: سالانه حدود 20 میلیون زائر داخلی به شهر زیارتی مشهد سفر می کنند که حدود دو سوم سفرهای کل کشور را شامل می شود.
سقایی خاطرنشان کرد: بر اساس تحقیقات انجام گرفته، 75 درصد زائران را اقشار متوسط جامعه تشکیل میدهند که از نظر امکانات رفاهی و مسکن نیازمند توجه ویژه ای هستند و البته برای 25 درصد باقیمانده که دارای توان اقتصادی هستند نیز برنامهریزی مناسبی تدوین نشده است.
پایان خبر/
نظر شما