همگرایی علمی در عرصه ملی و بین‌المللی با جایزه مصطفی (ص)

عضو شوراي علمي جايزه مصطفي(ص)گفت: جوايز علمي را راهي براي افزایش ارتباط علمی بین کشورهای جهان اسلام دانست و گفت: همگرايي علمي در عرصه ملي و بين‌المللي و همچنين فعالیت بیشتر در زمینه‌های علم و فناوری از طريق اعطاي اين جوايز امكان پذير خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی جایزه مصطفی (ص) عبدالمجید آیت‌اللهی عضو شوراي علمي جايزه مصطفي(ص) گردآمدن کشورهای اسلامی در جهت شناساندن افراد برجسته و دانشمند در حوزه‌های مختلف علوم و فنون، را بسيار ارزشمند و شايسته تقدير دانست و گفت: جايزه مصطفي(ص) مي‌تواند راهي براي توسعه کشورهای اسلامی باشد.

 

عضو شوراي علمي جايزه مصطفي(ص) گفت: ایده «جایزه مصطفی (ص)» ایده خوبی است چون از این طریق، هر کشوری عملکرد علمی خود را مورد بررسی قرار می‌دهد و برترین‌های خود را کاندید این جایزه می‌کند. همین موضوع باعث افزایش ارتباط علمی بین کشورهای جهان اسلام و فعالیت بیشتر در زمینه‌های علم و فناوری خواهد شد. از سوی دیگر، گردآمدن کشورهای اسلامی در جهت شناساندن افراد برجسته و دانشمند در حوزه‌های مختلف علوم و فنون، بسیار ارزشمند و شایسته تقدیر است و می‌تواند راهی برای توسعه کشورهای اسلامی باشد.

 

رئیس مرکز تحقیقات فیتوشیمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی گفت: پیامبر اعظم، آخرین فرستاده خداست که انسان‌ها را از گمراهی نجات داد و ما به عنوان مسلمان، افتخار می‌کنیم که جایزه‌ای علمی به نام ایشان داشته باشیم. مطمئن هستم اگر این جایزه به صورت مستمر برگزار شود و در اعطای آن استانداردهای جهانی در نظر گرفته شود بعد از چند دوره اعطای «جایزه مصطفی(ص)»، به استانداردی در جهان علم بدل خواهد شد و حتی کشورهای غیرمسلمان هم طالب دریافت آن خواهند شد. شاید امروز چنین موضوعی دور به نظر برسد اما ظرف مدت ده الی پانزده سال آینده، این جایزه، ارزش و اعتباری جهانی خواهد یافت.

 

به گفته وي: از آنجا که هدف از اعطای این جایزه خدمت به بشریت است این جایزه علاوه بر دانشمندان مسلمان، به غیرمسلمانانی که تابعیت کشورهای اسلامی را دارند، نیز اعطا شود، همین موضوع می‌تواند راهی برای شکوفایی هرچه بیشتر علمی با بهره‌گیری از همه استعدادهای باشد.

عبدالمجید آیت‌اللهی اظهار كرد: «جایزه مصطفی‌(ص)» برای اولین‌بار است که رقابتی را میان کشورهای اسلامی ایجاد می‌کند، بنا بر این باید دقت کرد تا نظرهای شخصی برای معرفی برترین دانشمند مسلمان دخیل نشود و بررسی‌ها و داوری‌ها از نظر علمی صورت گیرد تا این جایزه در زمان کوتاه‌تری، جهانی شود و این جایزه همچنین می‌تواند زمینه تعاملات فرهنگی و علمی را در میان کشورها ایجاد کند و در نتیجه باعث پدید آمدن اتفاق‌های خوب شود. در واقع «جایزه مصطفی(ص)» می‌تواند حضور کشورها در عرصه تحقیقات علمی و فناوری را تقویت کند، تبادل ایده‌های علمی و در نهایت تبادل‌‌نظر در خصوص علوم و فناوری‌ها را گسترده‌تر سازد و شکوفایی استعدادها را سرعت بخشد.

وي همچنين گفت: از حسن‌های «جایزه مصطفی(ص)»، این است که اتحادی را در میان کشورهای اسلامی برقرار می‌کند و به افزایش علاقه‌مندان پیشرفت علوم مختلف در این کشورها منجر می‌شود و می‌توان آن را ایده بسیار مثبتی برای توسعه پایدار و همه‌جانبه کشورهای اسلامی ارزیابی کرد. از طرفی دیگر، «جایزه مصطفی(ص)» می‌تواند به عنوان یک واسطه یا میانجی بین کشورهای اسلامی عمل کند، کشورهای که علاوه بر اسلام زمینه مشتکر دیگری برای همکاری‌های منطقه‌ای پیش روی خود خواهد داشت  و امید است بتوان از این راه، همبستگی کشورهای اسلامی را بیشتر کرد.

 

عضو شوراي علمي جايزه مصطفي(ص) اظهار كرد: در حال حاضر تعداد زیادی از دانشمند مسلمان در کشورهای آمریکایی و اروپایی زندگی می‌کنند كه اگر این دانشمندان، به کشور خود بازگردند باعث افزایش سطح علمی دانشگاه‌ها، موسسه‌های آموزش عالی و پژوهشگاه‌های ما خواهند شد. بنابراین جایزه مصطفی(ص) روش مناسبی برای شناسایی این افراد است تا یک همگرایی علمی میان کشورهای اسلامی برقرار شود.

 

 وي همچنين در پايان گفت: «جایزه مصطفی(ص)» می‌تواند دستاوردهای علمی دنیای اسلام را به جهان معرفی کند و در عین حال باعث تعیین جایگاه کشورهای اسلامی در عرصه علم، فناوری و صنعت شود، اما برای دستیابی به این هدف مهم باید جایگاه خود را در جهان با انتخاب برجسته‌ترین دانشمندان تعیین و همبستگی بین کشورهای اسلامی را تقویت کنیم.

 

گفتنی است جایزه مصطفی(ص) جدیدترین جایزه عالی علم و فناوری است که قرار است هر دو سال یک‌بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا ‌شود. این جایزه به احترام نام پیامبر اسلام (ص) و به دلیل تأکید بسیار آن حضرت به علم‌آموزی، به نام یکی از القاب ایشان، مصطفی، به معنای برگزیده نام‌گذاری شده است. این جایزه در سال جاری برای نخستین بار اهدا خواهد شد.

 

برگزیدگان در هر رشته علاوه بر دریافت لوح و مدال مخصوص جایزه، مبلغ ۵۰۰ هزار دلار جایزه ویژه نیز دریافت می‌کنند که مبلغ آن از محل موقوفات جایزه تأمین می‌شود.

 

جایزه مصطفی در سال ۱۳۹۱ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است. شورای سیاست‌گذاری متشکل از دانشگاه‌ها و مراکز علمی بزرگ ایران و جهان اسلام بر روند اعطای این جایزه نظارت می‌کند. این جایزه به طرح‌هایی تعلق می‌گیرد که زمینه‌ساز بهبود زندگی بشر بوده و در آن‌ها محققان دست به نوآوری‌های مشهود در مرزهای دانش و فناوری زده باشند.

پایان پیام/

کد خبر 411558

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha