حجت الاسلام سلیمان پورابراهیم، مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه مسئوليت اوليه تربيت کودکان و نوجوانان بر عهده خانواده است، اظهار کرد: علما و بزرگان دینی معتقدند دوران نونهالی آغاز آموزش دینی است. در روایتی از حضرت علی(علیه السلام) نقل شده است که خطاب به فرزندش امام حسن مجتبی (علیه السلام) فرمودند: «فرزندم، قبل از اینکه دل نرم تو سخت، و فکرت مشغول شود، من به تربیت تو اقدام کردم».
وی ادامه داد: اذان و اقامهایی که در بدو تولد در گوش نوزاد خوانده میشود عصارهای از آموزههای دینی- الهی است که در ضمیر ناخودآگاه او تاثیر میگذارد.
این کارشناس مذهبی با تاکید بر اینکه پیش شرط تأثیر امر و نهی والدین، عامل بودن آنهاست، گفت: والدین باید اعمال دینی را در مقابل دیدگان کودک انجام دهند تا وی نیز بدین سو تشویق شود.
وی ادامه داد: اگر فرزندمان بر خلاف آموزههای دینی رفتار میکند، باید علت را در خودمان جستجو کنیم و ببینیم کجا اشتباه کردهایم؟
حجت الاسلام پورابراهیم با اشاره به آداب وسنن اسلام در تربيت كودكان اذعان کرد: اسلام خير وخوبى نسبت به فرزندان را توصيه میكند ودستور میدهد آنها را دوست بدارند وبه وعدههايى كه به آنها میدهند، عمل کنند.
وی بوسیدن کودکان توسط والدین را رحمت نسبت به كودكان دانست و بیان کرد: در حديثى از پيامبر(صلى الله عليه وآله) نقل شده است: "هر كه فرزند خود را ببوسد خداوند حسنهاى براى او بنويسد."
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه اسلام بر والدین تاکید کرده که علم دين(فرهنگ وشريعت) را به كودكان خود بياموزند تصریح کرد: احترام به حقوق فردی و اجتماعی کودکان و نوجوانان از اهمیت بسزائی برخوردار است؛ زیرا به آنان میآموزد که در آینده فردی عدالت خواه تربیت شوند.
پایان پیام/
نظر شما