حجت الاسلام یحیی جهانگیری سهروردی استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درقم، با اشاره به فرارسیدن ماه محرم الحرام ایام سوگواری ابا عبدالله الحسین (ع) گفت: توجه به ماه محرم و عاشورا همواره دو جور اتفاق افتاده است گاهی با نگاهی تحلیل گرایانه و بعضا نگاهی توصیفی که در این مقوله کمتر به آن توجه شده است .
وی افزود: بر اساس نگاه مشهودین و روز شمار تاریخ، روز عاشورا روز جمعه بوده است و روز اول محرم نیز روز چهارشنبه عنوان شده است.
مبلغ بین المللی حوزه ادامه داد: اگر ما بخواهیم متون زیارت امام حسین علیه السلام را مطالعه کنیم در متون امام حسین علیه السلام سلام که میدهیم سلام ما سلامهایی است که از آغاز تاریخ شروع شده و تا انتها ادامه دارد.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: در زیارت وارث و زیارت عاشورا که خاصه امام حسین علیه السلام است وقتی سلام میدهیم از حضرت آدم علیه السلام شروع می کنیم به ابتدایی ترین نقطه تاریخ می رویم و تا پایان تاریخ با سلام بر امام زمان (عج) ادامه می دهیم.
حجت الاسلام جهانگیری سهروردی اظهار داشت: این است که اهل بیت علیه السلام گفته اند یک پروژه یکروزه نبوده و یا یک پروسه نبوده بلکه یک روند بوده و نباید به عاشورا دریک گوشه از تاریخ که ایزوله شده است نگاه کنیم بلکه اگر می خواهیم عاشورا را جستجو کنیم باید از زمان حضرت آدم شروع و تا حضرت مهدی (عج) پیگیری و مطاالعه نماییم.
وی یاد آور شد: واقعه عاشورا نبرد حق علیه باطل بوده که از زمان آدم اغاز و تا امام زمان ادامه خواهد داشت.
عاشورا نقطه اوج نبرد حق علیه باطل است
مبلغ بین المللی حوزه خاطر نشان ساخت: عاشورا نقطه پیک و اوج نبرد حق و باطل است چرا که از اول تاریخ تا کنون همه امامان برای امام حسین علیه السلام گریه کرده اند و امام زمان نیز برای سوگواری امام حسین علیه السلام گریه نموده اند و این نشان از این است که همه عالم دلداده یک پدیده تاریخی بوده و هستند که در نقطه پیک نبرد قرار داشته است.
استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: اگر بخواهیم امام حسین علیه السلام را الگو کنیم باید بدانیم امام چرا خانواده خود را به صحنه نبرد می آورند مگر در جنگ و نبرد زنان می جنگنند که امام خانواده اش را به میدان نبرد برده است.
وی افزود: باید به این پرسشها و سختیهای عاشورا پاسخ جدی دهیم اینکه چرا زنان و کودکان که قادر به کار نیستند به صحنه نبرد آورده می شوند در این گزینه خلاصه می شود که خداوند می خواست نمایی ازچهره حق و باطل را به ما نشان دهد و عاشورا را الگویی برای همه تاریخ قرار دهد.
حجت الاسلام جهانگیری سهروردی اذعان داشت: حضور علی اکبر و حضرت قاسم الگویی برای جوانان، حبیب برای مردان، علی اصغر الگوی تربیتی کودکان، ام الکلثوم وحضرت زینب نمایی ماندگار برای دختران و زنان است.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: اگر به عمق واقعه عاشورا و قهرمانان این صحنه نظر کنیم خواهیم دید عاشورا کلکسیونی از مدلهای خوبی در تاریخ بشریت است یا به تعبیری عاشورا صحنه حضورسوپر استارهای معنویت جهانی است که در تاریخ تا ابد ماندگار خواهد بود.
مبلغ بین المللی حوزه در پایان گفت: باید توجه داشت که ماندگاری عاشورا در تاریخ به جهت حضور چنین الگوهایی است که تمام مدلهای خوبی و درستی را در خود جای داده است.
پایان پیام/
نظر شما