به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، فهیمه فرهمندپور پیش از ظهر امروز (اول آبان) در جلسه شورای اداری استان که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: وضعیت زنان در خانواده ها، گروه های اجتماعی و جوامع مختلف یکسان نبوده و تفاوت های چشمگیری دارد و شاید برخی فکر کنند اصلی ترین عامل این تفاوت امکانات، زیرساخت ها، منابع مالی و انسانی است.
وی ادامه داد: آنچه در وضعیت زنان در محیط های جغرافیایی مختلف تفاوت ایجاد می کند امکانات نیست بلکه اختلاف در نگرش و دیدگاه های عموما آقایان است.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده اضافه کرد: ما بسیار سراغ داریم در موقعیت هایی که امکانات مالی فراهم نیست ولی حساسیت و اهتمام به مسائل خانواده بالاتر از جاهایی است که امکانات مالی دارند برای نمونه ثروتمندترین زنان دنیا، زنان عربستان سعودی هستند در حالی که کمترین حق را در مصرف ثروت شان دارند و حتی اجازه رانندگی ندارند.
* نیازمند وحدت نگرش در مدیران نسبت به مسائل زنان هستیم
وی افزود: بنابراین آنچه تعیین کننده است، نوع نگرش است و ما در سطح کشور و در دولت تدبیر و امید به دنبال این هستیم که وحدت نسبی در نوع نگاه جامعه به ویژه مدیران در توجه به مسائل زنان و خانواده داشته باشیم و ایجاد وحدت نگرش نسبت به مسائل زنان و جلب حساسیت مدیران هدفی است که ما در سفر به استان ها دنبال می کنیم.
فرهمندپور توضیح داد: ما در چند مسئله نیاز داریم که به وحدت نگرش برسیم، نخست اینکه مسائل زنان مهم است زیرا مسائل آنها، مسائل خانواده است و خانواده نیز اصلی ترین محوری است که می تواند فعالیت های ما را متوجه خود کند و در واقع مسائل زنان، مسائل جامعه است و متأُسفانه بعضی از همکاران تصور می کنند می شود مسائل جامعه را بدون توجه به مسائل زنان حل کرد.
وی اعلام کرد: مسائل زنان مهم است زیرا نیمی از جامعه هستند و رکن خانواده محسوب می شوند و شاید گاهی عملکرد برخی زنان موجب شده تا مسائل زنان به عنوان مسائل جنس رقیب مطرح شود در حالی که نباید اینگونه باشد.
* مدیران ارشد برای حل مسائل زنان اهتمام کنند
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده تأکید کرد: مسائل زنان به معنی مسائل زنانه نیست و دیده می شود حتی در برخی استان ها در کارگروه امور بانوان و خانواده، فقط خانم ها حضور دارند و مدیران نماینده خانم به این جلسات می فرستند در حالی که مسائل زنان، موارد مهمی است که مدیران جامعه باید نسبت به آن اهتمام داشته باشند.
وی گفت: سلامت، بهداشت، آموزش، امنیت، اشتغال، تأمین اجتماعی و اقتصادی زنان مسائلی هستند که ورود مدیران ارشد را به صورت مستقیم می طلبد و باید مسائل زنان را مسائل اجتماعی جامعه تلقی کنیم.
* جای خالی آقایان در دوره های مهارت های زندگی
فرهمندپور با اشاره به نقش مردان در مشکلات زنان اظهار کرد: در عمده مسائل زنان معلول هایی هست که علت آن را باید در گروه های دیگر جامعه دنبال کرد و بسیاری از آسیب هایی که متوجه زنان و خانواده است حل آن در گرو توجه به مردان است.
وی تصریح کرد: در بحث اشتغال زنان که به عنوان یک دغدغه مطرح است، میل رو به تزاید در زنان در اشتغال وجود دارد و از طرفی نیز با آمار بالای آقایان بیکار نیز مواجه هستیم و این سوال وجود دارد که چرا زنان دغدغه اشتغال دارند و آمار زنان سرپرست خانوار دارد افزایش می یابد.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده افزود: بر اساس تحقیقات، در جامعه امروز ما در مقایسه با دهه های گذشته میزان مسئولیت پذیری آقایان در تأمین معاش خانواده به طور معناداری کاهش یافته است و البته از طرفی نیز شرایط اقتصاد خانواده در این امر دخالت دارد.
وی یادآور شد: ما در کنار مشکلات اقتصادی با عارضه فرهنگی نیز مواجه هستیم و باید به آسیب فرهنگی در قشر مردان نیز توجه کنیم.
فرهمندپور با اشاره به جای خالی مردان در دوره های مهارت های زندگی اضافه کرد: هشت درصد از آمار شرکت کنندگان در دوره های آموزش مهارت های زندگی و تحکیم خانواده به آقایان اختصاص دارد در حالی که می کوشیم خانواده را با آموزش دادن تقویت کنیم.
* توجه به عفاف و حجاب در انتخاب همسر باید به پسران آموزش داده شود
وی در ادامه به دغدغه جامعه در حوزه عفاف و حجاب اشاره و بیان کرد: ما بیان می کنیم که وضعیت پوشش زنان مناسب نیست و عفاف و حجاب از دغدغه های اصلی جامعه است و از این رو نیز خانم ها را مورد آموزش و تبلیغ حجاب قرار می دهیم و مرتب در دبیرستان های دخترانه، خوابگاه های دانشجویان دختر و جمع زنان کارمند حضور مبلغان را برای بیان مسائل عفاف و حجاب داریم.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده عنوان کرد: موضوع مهمی که وجود دارد این است که چطور هست که این مسائل به دانشجوی پسر آموزش داده نمی شود که در انتخاب همسر چه ملاک هایی را باید مورد توجه قرار دهد و ما به جای اینکه به دختران آموزش دهیم آیا به پسران نیز آموزش دادیم که با حیا و عفیفانه عمل کنند.
* آمار افسردگی در زنان بالاست
وی با اشاره به آسیب های اجتماعی اعلام کرد: آسیب های جدی در حوزه خانواده وجود دارد، آمار طلاق بالاست و آمار زدواج کاهش یافته و از طرفی نیز متوسط سن طلاق پایین آمده و سن ازدواج بالا رفته است و اینها نگرانی هایی است که خانواده ها را تهدید می کند و ما آنجا که باید ورود یابیم و حساسیت نشان دهیم ورود نیافته و به ریشه ها که بخشی به حوزه مردان بازمی گردد غفلت کردیم.
فرهمندپور با اشاره به تحصیل بانوان در دانشگاه ها اظهار کرد: تعادل جنسیتی در دانشگاه های ما چندسالی است که به هم خورده و می دانیم در دراز مدت این امر می تواند آسیب زا باشد و باید علت اقبال به دانشگاه بررسی شود و یکی از دلایل این است که ما هیچ راهی دیگری برای ابراز خود برای دختران فراهم نکردیم و آنها اگر دانشگاه نروند بعد از دیپلم باید چه کار کنند از این رو برخی با دانشگاه رفتن بلاتکلیفی و بیکاری خود را به تأخیر می اندازند در حالی که باید موقعیت هایی که نیاز به ورود به دانشگاه نیست را گسترش دهیم.
وی خاطر نشان کرد: افزایش زندگی مجردی و خانه های مجردی، مهاجرت ومسائل مربوط به سلامت زنان از دیگر مواردی است که در حوزه زنان باید مور توجه قرار گیرد.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده گفت: آمار افسردگی در زنان بالاست و در حوزه ورزشی علاوه بر اینکه فضای ورزشی برای عموم جامعه پایین است در خصوص زنان این میزان فضا خیلی پایین است و اگر به سلامت زنان توجه داریم باید هزینه کنیم.
* حدود 8 درصد معتادان در کشور خانم ها هستند
وی با اشاره به افزایش اعتیاد در میان زنان یادآور شد: اعتیاد یکی از مسائل نگران کننده در همه استان ها است و در گذشته اعتیاد آسیب مردانه بود ولی امروز نمی توانیم آن را آسیب مردانه تلقی کنیم و حدود هشت تا 9 درصد معتادان در کشور خانم ها هستند.
فرهمندپور گفت: باید نسبت به آسیب اعتیاد در زنان نگران بود و امروز متوسط سن آغاز اعتیاد در زنان 27 سال است و ضمن اینکه این اعتیاد نیز بیشتر به مواد صنعتی است و بزه های ناشی از اعتیاد زنان با بزه های ناشی از اعتیاد مردان متفاوت است.
وی یادآور شد: ما از مدیران تقاضا داریم مسائل حوزه زنان را استخراج کرده و یک فهرست تهیه کنند و سهم هر دستگاه برای حل آن را معلوم کنند؛ مسائل زنان مسائل یک قشر نیست و مربوط به کل جامعه می شود.
پایان پیام/
نظر شما