راه گشایی های 50 میلیونی

خبرگزاری شبستان: مسکن به عنوان یکی از نمادهای رفاه اجتماعی در جوامع مطرح است و هر دولتی سعی در فراهم کردن شرایط رفاهی مطلوب برای شهروندانش دارد. 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان :در دولت قبل با طرح مسکن مهر در راستای خانه دار شدن افراد اقدام شد، طرحی که ابتدا با کمترین هزینه ممکن قرار بودبه کمک افرادی بیاید که امکان خانه دار شدنشان اندک است، این طرح مفید و البته در مواردی پر از مسئله در دولت یازدهم با روند کند تری پیش رفت و دولت یازدهم تمهیدات دیگری را براری خانه دار شدن مردم پیش گرفت و در کنار آن مسئولان وزارت راه و شهرسازی با تعامل با بانک مرکزی تا حدود زیادی مشکلات مالی طرح مسکن مهر را برطرف کرده و آنچنان که محسن نریمان معاون وزیر راه و شهرسازی طرح مسکن مهر تا پایان سال ۹۴ به طور کامل به اتمام خواهد رسید.

مسکن اجتماعی راه کار اول دولت یازدهم

مسکن اجتماعی به عنوان یکی از راه کار هایی که در جهان آزمایش خودرا پس داده است مطرح شد.مسکن های اجتماعی با حداقل قیمت اجاره در اختیار شهروندان قرار میگیرد.

مظاهریان با بیان اینکه در مسکن اجتماعی هدف این است که بصورت خاص دو دهک آسیب پذیر مورد حمایت قرار گیرد، افزود: مسکن اجتماعی باید سازوکاری برای تامین مسکن باشد.

وی با تاکید بر اینکه این طرح هدف بلندی قلمداد می‌شود، اظهار داشت: باید سازوکاری را اجرایی کرد تا مسکن اجتماعی به تمرکز فقر منجر نشود و در عین عزت بتوان در این زمینه کار کرد.

ارائه وام‌های ۵۰میلیونی به جوانان و ساخت وساز

 مسئولان دولت یازدهم از زمان آغاز فعالیت خود علاوه بر تلاش برای کاهش قیمت مسکن به دنبال مقابله با رکود حاکم در بازار مسکنبودند و اخیرا نیز هیات دولت در این راستا وام ساخت مسکن را تا ۵۰ میلیون تومان افزایش داده است. در کنار آن وام 50 میلیونی را برای جوانانی که بار اول است خانه میخرند قرار داد.

معاون وزیر راه و شهرسازی در این راستا گفته است با توجه به اینکه قیمت مسکن در سال‌های اخیر افزایش قابل توجهی را تجربه کرده است قدرت خرید مسکن مردم کاهش یافته و بر همین اساس اجاره مسکن زیاد شده است. یکی از راههای اصلی خانه دار شدن مردم کمک‌های مالی بانک‌ها به مردم است و وزارت راه و شهرسازی نیز به همین دلیل افزایش وام خرید مسکن را در دستور کار خود قرار داده است.

وی با بیان اینکه قدرت خرید مردم در بازار مسکن کاهش یافته است، تاکید کرد: یکی از مسائلی که می‌تواند به خروج بازار مسکن از رکود کمک کند افزایش توان خرید مردم است و دولت در این زمینه برنامه‌های مدونی را دارد و در صورتی که این برنامه‌ها عملیاتی شوند به طور حتم بازار مسکن از رکود خارج خواهد شد.

اما درباره این وام هم اما و اگر‌هایی وجود دارد. برخی ارائه این وام را غیر ممکن می‌دانند.

محمدرضا پورابراهیمی عضو ناظر شورای پول و اعتبار از پیشنهاد کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس برای کاهش نرخ سپرده قانونی بانک‌ها خبر داد و گفت: افزایش وام مسکن بدون مصوبه شورای پول و اعتبار ممکن نیست و هیات وزیران نمی‌تواند رأساً در اینباره تصمیم گیری کند.

او با بیان اینکه افزایش سقف اعتبارات از تصمیمات حوزه پولی و بانکی و جزء وظایف شورای پول و اعتبار است، گفت: هیات وزیران نمی‌تواند رأسا در اینباره تصمیم گیری کند و دولت اگر قصد پرداخت یارانه به مسکن در قالب اعتبارات بودجه‌ای را دارد باید طرح پیشنهادی را به تصویب شورای پول واعتبار برساند.

این عضو ناظر شورای پول و اعتبار با تاکید براینکه هنوز این طرح در دستور کار شورا قرار نگرفته است، ادامه داد: قاعدتاً باید طرح افزایش وام مسکن به شورای پول و اعتبار ارائه و بعد از تصویب در شورا اجرا شود.

علی رغم این موضوع هنوز در عنوان ارائه این وام‌ها اختلافاتی وجود دارد. عباس آخوندی درحاشیه جلسه هیات دولت اعلام کرد مصوبه افزایش وام ساخت احیا، نوسازی و بهسازی مسکن در بافت‌های فرسوده ناکارآمد و سکونت‌گاه‌های غیر رسمی تصویب شده است. در برخی رسانه از این صحبت اینگونه برداشت شد که این وام نها به بافت های فرسوده تعلق میگیرد در حالیکه قصد دولت افزایش وام مسکن افزایش توان خرید افراد کم درآمد بود.

براین اساس، مبلغ وام ساخت مسکن دربافت‌های فرسوده کلانشهر‌ها پیش‌تر ۳۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده بود که در حال حاضر با تصویب مصوبه جدید تا سقف۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

این رقم در مراکز استان‌ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۴۰ میلیون تومان و در سایر شهر‌ها ۳۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

نوبخت سخنگوی دولت در این باره گفت:: احداث این واحدهای مسکونی برای زوج‌های جوان، افراد کم درآمد و زنان بی‌سرپرست با اولویت خواهد بود.

به گفته نوبخت، این مصوبه هیات وزیران در راستای قانون حمایت از احیای بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری است.

وی با اشاره به اینکه در این مصوبه هیات وزیران سه هدف وجود دارد گفت: افزایش سقف تسهیلات تامین مسکن برای کلانشهر‌ها تا ۵۰ میلیون تومان، برای مراکز استان‌ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار جمعیت ۴۰ میلیون تومان و برای سایر شهر‌ها ۳۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

سخنگوی دولت اضافه کرد: افزایش سقف تسهیلات این امکان را فراهم می‌کند که افراد متقاضی با اولویت‌های اشاره شده بتوانند نسبت به تامین مسکنشان اقدام کنند.

سخنگوی دولت گفت: در نظر گرفتن تسهیلات برای تأمین مسکن اقشار کم درآمد به فضای اقتصاد کشور کمک می‌کند تا دولت بتواند سیاست خروج از رکود و افزایش تولید را با سرعت بیشتری انجام دهد چون اگر مسکن فعال شود تعداد زیادی از رشته‌های صنعتی فعال می‌شوند یعنی دولت با این سیاست به اقشار کم درآمد و زوج‌های جوان کمک می‌کند.

پایان پیام/

کد خبر 412258

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha