به گزارش خبرگزاری شبستان،سایتهای مختلفی وجود دارند که تولید موادمخدر را آموزش میدهند. یک آموزش سرسری که باعث تولید موادمخدر ناخالص وخطرناك میشود و در نهایت جوانان با استفاده نه چندان طولانی و در بعضی موارد حتی با استفاده یکبار از این مواد به کام مرگ فرستاده میشوند. خيلي از اوقات موادمخدر و اثرات آن را از جوانان پنهان کردیم تا مبادا به محافلشان ورود کند. با تغییر دولت، وزیر کشور در کسوت دبیركلي ستاد مبارزه با موادمخدر، مبارزه با این معضل اجتماعی خانمانسوز را با رویکرد اجتماعی پیش ميبرد.
رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران در مورد رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر به روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر میگوید: قدر مسلم این است که نه تنها بحث اعتیاد به موادمخدر بلکه همه ناهنجاریها باید اجتماعی شوند و باید کل اجتماع به آن حساسیت پیدا کند تا مبارزه با آنها میسر شود. در غير اينصورت اگر صرفا بحث برخورد قانونی آنهم از طریق مجریان قانون و ضابطین با یک ناهنجاری مطرح باشد، مطمئنا به نتیجه مطلوب نخواهد رسید و هرگز موفق به محو این ناهنجاریها نخواهیم شد، بنابراین با این گفته وزیر کشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر کاملا موافقم که ماجرای موادمخدر هم باید مثل سایر ناهنجاریها اطلاعرسانی، علنی و شفافسازی شود تا انشاءالله این امکان وجود داشته باشد که این مشکل ریشهکن بشود هر چند که شايد ریشه کنی در این مورد غير قابل تصور باشد.
بهمن کشاورز در ادامه میافزاید: البته این اشاعه مواد سمی و فروش آن با علم به این که سمی هستند و باعث قتل و مرگ افراد مصرفکننده میشود، میتواند مشمول مجازاتهای شدیدتر از تهیه و پخش مواد مخدر شود. به هر حال مواد سمی که با مصرف دز عادی (که باعث تغییر حالت می شود) کشنده است شامل عناوین کیفری میشوند.
این حقوقدان در مورد اطلاعرسانی درست به جوانان میگوید: تا آنجایی که یادم است شاید در گذشتههای نه چندان دور (15-16 سال پیش) به ویژه در سازمان صدا و سیما در مورد موادمخدر و معتادان یکسری آگاهیسازیها و اطلاعرسانیها انجام شد و باز هم تا آنجایی که به یاد هست این اطلاعرسانیها بسیار موثر بود و عملا کسانی که درگیر این معضل بودند فیلمبرداری شده و صحبت شده بود. برخورد با آنها، وضعیت، کیفیت، قضاوت اجتماعی آنها به تصویر کشیده شده بود. اینکه مرتب به صورت ذهنی صحبت میشود که موادمخدر چیز بدی است، آدم را زمینگیر میکند و... نمیگوییم تاثیری ندارد. اما معمولا افراد آنچه را که میبینند بهتر میپذیرند تا آنچه را که میشنوند و میخوانند. بنابراین گمان میکنم وظیفه صدا و سیما در مبارزه با موادمخدر از نظر اطلاعرسانی و روشنگری برای جوانان، وظیفه بسیار بزرگی است. همینطور آنچه را که در مدارس و محلهای عمومی جوانان قرار است عرضه شود بهتر است فیلم باشد تا گفته و نوشته.
بهمن کشاورز در پایان با اشاره به اینکه جوانان همیشه در مقابل پند و اندرز جبهه میگیرند تاکید میکند: به گمان من، یکی از ویژگیهای اکثریت جوانان ما این است که بسیار آگاه شدند. این یک مقداری ناشی از جو حاکم بر عموم جامعه است که جوانان را وادار میکند به تحقیق، تفحص، مطالعه، بررسی و پیگیری و... و دوم حاصل وجود ابزارهای گوناگون اطلاعرسانی است که قبلا نبود و الان جوانان از آن استفاده میکنند. بنابراین توقعی که امروزه از جوانان انتظار میرود از توقعی که از جوانان نسل من انتظار میرفت خیلی خیلی بیشتر است. با این امکانات و وسایل، از اکثر جوانان فرض گول خوردن و رفیق بد و... پذیرفته نیست. لذا گمان میکنم که جوانان ما هستند که افراد میانسال و سالمندان ما را که گرفتار موادمخدر شدهاند یا میشوند، نصیحت و اندرز کنند نه بالعکس.
پایان پیام/
نظر شما